• LIFE&STYLE

    Με ή χωρίς make-up: Ποιες γυναίκες βγάζουν τελικά τα περισσότερα χρήματα;


    Οι γυναίκες που τους παίρνει άπειρο χρόνο να ετοιμαστούν το πρωί για να πάνε στη δουλειά, συνήθως κατηγορούνται ότι έχουν υψηλές απαιτήσεις. Το να σηκώνεστε πρωί είναι από μόνο του βαρύ, αλλά το να σηκώνεστε ακόμα πιο πρωί με σκοπό να εφαρμόσετε μεγάλες στρώσεις make-up και προϊόντα styling στα μαλλιά σας, για ορισμένες από εσάς μπορεί να είναι αφόρητο, αλλά μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι αυτός ο έξτρα χρόνος που παίρνουν οι γυναίκες για ετοιμαστούν μπορεί να είναι και ο λόγος που πληρώνονται περισσότερο!

    Η μελέτη που έκαναν οι κοινωνιολόγοι Jaclyn Wong και Andrew Penner, επιβεβαιώνει τη φήμη που πλανάται εδώ και καιρό, ότι οι ελκυστικοί άνθρωποι πληρώνονται παραπάνω (20% πιο πολύ για να είμαστε ακριβείς) στην εργασία τους από ό,τι οι “συνηθισμένοι” άνθρωποι, αλλά επίσης συγκεκριμενοποιεί και το τι ακριβώς σημαίνει “ελκυστικοί” και πόσο αυτό διαφέρει ανάμεσα στα δύο φύλα. Γιατί, εδώ που τα λέμε, οι άντρες δεν κρίνονται και τόσο από την εμφάνισή τους όσο οι γυναίκες.

    Από ό,τι φαίνεται, όσον αφορά την κριτική στην εμφάνιση των γυναικών, η ελκυστικότητα έχει περισσότερο να κάνει με τις καλλωπιστικές συνήθειες (make-up, μαλλιά, ρούχα) από ό,τι με τη φυσική ομορφιά. Και δυστυχώς, το να περνάτε περισσότερη ώρα στον καθρέφτη σας περνώντας το eyeliner, θα σας αποφέρει σημαντικά μεγαλύτερα έσοδα στην εργασία σας.

    Όσο για τους άντρες, οι καλλωπιστικές συνήθειες αφορούσαν μόνο τη μισή σημασία της λέξης “ελκυστικότητα”.

    Σύμφωνα με την έρευνα, “Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομορφιά, ειδικά για τις γυναίκες, είναι περισσότερο θέμα συμπεριφοράς – το τι κάνεις έναντι του τι είσαι”.

    Μακάρι μια μέρα να ζούμε σε έναν κόσμο όπου θα αμειβόμαστε ανάλογα με τη δουλειά που κάνουμε αντί για το πώς δείχνουμε…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kan-to-opos-i-naomi-sta-46-tis/47479

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-selfie-fotografies-ton-star-prokaloun-terastia-provlimata-sta-neara-koritsia/47455

     



    ΣΧΟΛΙΑ