• LIFE&STYLE

    Μάθιου Πέρι: Πέθανε ο «Τσάντλερ» από τα Φιλαράκια

    • NewsRoom
    Μάθιου Πέρι

    Μάθιου Πέρι


    Ο Μάθιου Πέρι, ο γνωστός Τσάντλερ από τα Φιλαράκια πέθανε σε ηλικία 54 ετών, σύμφωνα με το TMZ που μετέδωσε πρώτο τον θάνατό του. Οι πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του ηθοποιού από «Τα Φιλαράκια» έκαναν λόγο για πνιγμό, καθώς οι Αρχές του Λος Άντζελες αποκάλυψαν στο αμερικανικό ΜΜΕ ότι βρήκαν τον ηθοποιό αναίσθητο στο τζακούζι του.

    Αρχικά, οι Αρχές του Λος Άντζελες πήγαν στο σπίτι του Μάθιου Πέρι γιατί δέχθηκαν μια κλήση για καρδιακή προσβολή που υπέστη ένας άνδρας στα 50 του. Λίγη ώρα αργότερα, έγιναν γνωστά τα τραγικά νέα για τον αγαπημένο ηθοποιό, ο οποίος σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά μαζί με τους υπόλοιπους Friends.

    Όπως αναφέρει το ΤΜΖ, ο Μάθιου Πέρι είχε πάει να παίξει picklball το πρωί του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ) και όταν γύρισε σπίτι του, έστειλε τον βοηθό του να του κάνει κάποιες δουλειές. Όταν ο βοηθός του γύρισε στο σπίτι μετά από 2 ώρες, τον βρήκε αναίσθητο και κάλεσε τις Αρχές.

    Σύμφωνα πάντα με το TMZ, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά σπίτι του και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια άλλη εγκληματική ή μη ενέργεια. Ο Μάθιου Πέρι είχε μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του με τα ναρκωτικά, καθώς είχε δηλώσει ότι δεν θυμάται καθόλου μερικές σεζόν από «Τα Φιλαράκια».

    Οι έρευνες για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού είναι σε εξέλιξη.

    Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir».

    Η τελευταία ανάρτηση του Μάθιου Πέρι στο Instagram ήταν μια φωτογραφία του ίδιου μέσα στο τζακούζι του. Τραγική ειρωνεία, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τον θάνατό του…

    O Μάθιου Πέρι λατρεύτηκε για το ρόλο του κάπως αφελή και απρόσεκτου Τσάντλερ και για τις απίθανες ατάκες του, ειδικά με τις γυναίκες, τη σχέση του με την «oh my god» Τζάνις και το happy end με τη Μόνικα.

    Ομως, στην πραγματική του ζωή, πάλευε χρόνια με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ήταν εθισμένος στο Vicodin για χρόνια – ακόμα και όταν έπαιζε στα «Φιλαράκια» – και μπαινόβγαινε σε κλινική αποτοξίνωσης.

    Στο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing», ο «Τσάντλερ» μιλά για τις σχέσεις του με τις γυναίκες, αλλά κυρίως για τον εθισμό του.

    «Έπαιρνα 55 Vicodin ημερησίως και έπινα σχεδόν μισό μπουκάλι βότκα απλώς για να βγάλω τη μέρα», «έδωσα περίπου εννιά εκατομμύρια δολάρια για να απεξαρτηθώ» είναι μερικά από αυτά που θα διαβάσουμε στο βιβλίο για τη ζωή του αγαπημένου ηθοποιού.
    Ο Μάθιου Πέρι ξεκινάει το βιβλίο -που θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου- λέγοντας πως στην ηλικία των 49 ετών παραλίγο να πεθάνει.

    Συγκεκριμένα, αναφέρει πως έπασχε από γαστρεντερική διάτρηση και πάλευε για εβδομάδες να μείνει στη ζωή. Η διάρρηξη του παχέος εντέρου δημιουργήθηκε από την υπερβολική χρήση οπιοειδών και πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε ολόκληρους μήνες στο νοσοκομείο. Μάλιστα, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες.

    «Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω», αποκαλύπτει ο ίδιος για την πρώτη του εισαγωγή στο νοσοκομείο.

    Και προσθέτει: «Με έβαλαν σε ένα πράγμα που ονομάζεται μηχάνημα ECMO, το οποίο κάνει όλη την αναπνοή για την καρδιά και τους πνεύμονές. Και αυτή ήταν η τελευταία μου ελπίδα, όλα ή τίποτα. Κανείς δεν επιβιώνει από αυτό».

    Ο ίδιος παραδέχεται ότι οι συμπρωταγωνιστές του στη σειρά ήταν εκείνοι που τον στήριξαν και τον βοήθησαν τη δύσκολη περίοδο της ζωής του.

    «Είναι σαν τους πιγκουίνους. Οι πιγκουίνοι, στη φύση, όταν κάποιος είναι άρρωστος ή όταν κάποιος είναι τραυματισμένος, οι άλλοι πιγκουίνοι τον περιβάλλουν και τον στηρίζουν. Περπατούν γύρω του, μέχρι ο πιγκουίνος να μπορέσει να περπατήσει μόνος του. Κάπως έτσι έκαναν και οι άλλοι ηθοποιοί για μένα», λέει.

    Δείτε την τελευταία ανάρτησή στο Instagram

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

    Ο Μάθιου Πέρι είχε επίσης πρωταγωνιστήσει ή παίξει δεύτερους ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως η ρομαντική κομεντί Fools Rush In (1997, σε σκηνοθεσία Άντι Τέναντ, με συμπρωταγωνίστρια τη Σάλμα Χάγεκ) ή η αστυνομική κωμωδία The Whole Nine Yards (2000, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν, με συμπρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις και τη Ροζάνα Αρκέτ).

    Διαβάστε επίσης:

    Στο “μικροσκόπιο” του ΥΠΟΙΚ οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν συστηματικά εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα

    Δήμητρα Κολοτούρα: «Δημιουργήσαμε κάτι με ουσία και ομορφιά»

    Ταμείο Ανάκαμψης: Οι Τop 10+1 εταιρείες που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος



    ΣΧΟΛΙΑ