• LIFE&STYLE

    Μαριχουάνα: Ο μεγάλος νικητής των αμερικανικών εκλογών

    • NewsRoom
    TRUMP KANNABIS

    Donald Trump


    Ο Donald Trump είναι ο νέος πλανητάρχης. Η Hillary Clinton η μεγάλη ηττημένη και η…μαριχουάνα ο μεγάλος νικητής των αμερικανικών εκλογών. Πέντε πολιτείες των ΗΠΑ ψήφισαν στις 8 Νοεμβρίου για την νομιμοποίηση της κάνναβηςΝεβάδα Καλιφόρνια και Μασσαχουσέττη τάχθηκαν υπέρ της νομιμοποίησης ενώ η Φλόριντα, το Αρκάνσας και η Βόρεια Ντακότα επίσης ψήφισαν για την έγκριση της νομιμοποίησης της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους. Η σχετική νομοθεσία αναμένεται να ψηφιστεί ακόμα στη Μοντάνα και το Μέιν.

    Ωστόσο, η νίκη αυτή έρχεται παρά τις αντιδράσεις του νέου πλέον πλανητάρχη Donald Trump, o οποίος μάλιστα έχει ήδη δαπανήσει 3 εκατ. δολάρια στην καμπάνια κατά της νομιμοποίησης της μαριχουάνας. Ο λόγος; Ισχυρίζεται ότι δεν είναι για ιατρικούς λόγους αλλά “για προσωπική χρήση/ευχαρίστηση”.

    “Σε ό,τι αφορά τη μαριχουάνα και τη νομιμοποίησή της (για ιατρικούς λόγους), θεωρώ ότι πρέπει να ανατεθεί το ζήτημα σε κάθε πολιτεία ξεχωριστά” είχε δηλώσει τον Οκτώβρη ο Trump σε συνέντευξή του στην Washington Post. “Η μαριχουάνα είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Η θεραπευτική πλευρά του θέματος πρέπει να νομοθετηθεί, σωστά; Δε συμφωνούμε; Νομίζω ότι συμφωνούμε. Και μετά από αυτό θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε να αποφασίσει η κάθε πολιτεία μόνη της” πρόσθεσε ο νέος πλανητάρχης.

    “Η αναδιάρθρωση του νόμου της μαριχουάνας κέρδισε αρκετούς πόντους σε όλη την Αμερική την ημέρα των εκλογών. Πράγματι μπορούμε να λέμε ότι καμία άλλη νομοθετική πράξη δεν έγινε αποδεκτή από τόσο τεράστια μάζα πολιτών. Ωστόσο, η προοπτική του ότι θα είναι ο Donald Trump ο επόμενος μας πρόεδρος με ανησυχεί βαθιά. Υποστηρίζει παλαιούς νόμους αναφορικά με το ζήτημα και οι εκπρόσωποί του Rudy Giuliani και Chris Christie δεν πρόσκεινται φιλικά προς τη νομιμοποίηση της κάνναβης ισχυρίστηκε ο Ethan Nadelmann, διευθύνων σύμβουλος της καμπάνιας για τα ναρκωτικά.

    Σε ό,τι αφορά το πρακτικό ζήτημα στην πολιτεία της Νεβάδα ο κάθε ενήλικας άνω των 21 μπορεί να έχει στην κατοχή του μέχρι και μία “ούγια” μαριχουάνας και όσοι μένουν σε απόσταση 25 μιλίων από ένα κατάστημα λιανικής πώλησης μαριχουάνα μπορούν να καλλιεργούν στο σπίτι τους μέχρι και 6 δενδρύλλια.

    Μέχρι σήμερα βέβαια, η μάχη για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας έχει υπάρξει σκληρή. Το 2012 το Κολοράντο και η Ουάσιγκτον έγιναν οι πρώτες πολιτείες στον κόσμο που ξεκίνησαν τη νομιμοποίηση της παραγωγής, διανομής και πώλησης μαριχουάνας. Ακολούθησαν το 2014 η Αλάσκα και το Όρεγκον ενώ την ίδια χρονιά η Ουάσιγκτον επέτρεψε την κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης στο σπίτι. Σε δημοσκόπηση του Οκτωβρίου, πάντως το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της κάνναβης με ή χωρίς ιατρικό λόγο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμαρχος θεριακλής: Αντί για γκαζόν φύτεψε κάνναβη γύρω από το κτίριο του δημαρχείου

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γνωρίστε την οικογένεια πίσω από το hedge fund, που κερδίζει από την κάνναβη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ιβάνκα Τραμπ: Το “καυτό” κίνητρο του νέου πλανητάρχη – Έτσι έκανε την μεγάλη ανατροπή (video)



    ΣΧΟΛΙΑ