• LIFE&STYLE

    Τι θα συμβεί στο Mega; (upd)

    • NewsRoom
    mega


    Από ώρα σε ώρα και συγκεκριμένα στις 6.30 το απόγευμα (έπειτα από αναβολή της προγραμματισθείσας για τις 2 το μεσημέρι συνέλευσης), παρουσία του δικηγόρου τους, οι εργαζόμενοι στο Mega θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην οποία θα ανακοινωθεί και τυπικά ότι σταματούν την επίσχεση εργασίας.  Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα επαναλειτουργίας του πολύπαθου σταθμού.

    Ειδικά δε, και μετά τις τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν ότι «Η οικογένεια Βαρδινογιάννη διερευνά σοβαρά τον ενδεχόμενο να δώσει χείρα βοηθείας στο MEGA» το κλίμα έχει αλλάξει στα στούντιο του Mega. Οι πληροφορίες ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τις «ευλογίες» του πατέρα του Βαρδή, βλέπει σοβαρά την εμπλοκή του στο μέχρι πρότινος μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της χώρας, δεν ήταν δυνατόν να μην φτάσουν με κάποιο τρόπο στα αυτιά των ενδιαφερομένων.

    Παίρνοντας σαν δεδομένο όχι μόνο την οικονομική ισχύ της συγκεκριμένης οικογένειας, αλλά και το γεγονός ότι οι τράπεζες που εμπλέκονται στην δανειοδότηση του καναλιού, μόνο θετικά αντιμετωπίζουν μια τέτοια εμπλοκή, οι ελπίδες για την σωτηρία του αναπτερώθηκαν.

    Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προδικάσει τις όποιες εξελίξεις, αφού τους τελευταίους μήνες η παράνοια που επικρατεί στον τηλεοπτικό χώρο είναι τέτοια που οι φήμες γίνονται ειδήσεις πριν πεις «κύμινο».

    Στο MEGA που οι εργαζόμενοι κρατάνε στον αέρα με νύχια και με δόντια, είναι σίγουρο ότι η ελπίδα θα πεθάνει τελευταία.

    Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επιχειρηματίας.
    Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επιχειρηματίας.

    Αν ο Τζίγγερ όπως αποκαλούν οι φίλοι του τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη πάρει το όπλο του, το κανάλι θα σωθεί και θα σταθεί ξανά στα πόδια του.

    Κανείς δεν γνωρίζει το πιθανό σχέδιο σωτηρίας που επεξεργάζεται ο επιχειρηματίας τις τελευταίες ώρες αν ευσταθούν τα όσα διαρρέουν για την απόφασή του να μπει γερά στο παιχνίδι σωτηρίας του σταθμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταρτίζει ένα business plan το οποίο θα παρουσιάσει στις τράπεζες. Το σχέδιο είναι βέβαιο ότι θα περιέχει μεγάλες περικοπές δαπανών.

    Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να  μένει προς το παρόν εκτός τηλεοπτικού τοπίου, η οικογένεια Βαρδινογιάννη σε περίπτωση που τελεσφορήσουν οι προσδοκίες για το MEGA, θα βρεθεί να είναι ο κύριος μέτοχος σε δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με ότι σημαίνει αυτό για τους υπόλοιπους ανταγωνιστές.

    Βέβαια σε αυτή την περίπτωση για να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος θα πρέπει οι δυο εταιρίες να συγχωνευθούν αφού το Star κάθε χρόνο χρειάζεται χρηματοδοτικές ενέσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ αλλά και το mega χρειάζεται σημαντικές περικοπές δαπανών. Υπό αυτές τις συνθήκες εάν τελικά η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφασίσει να επενδύσει θα χρειαστεί μια αύξηση κεφαλαίου τουλάχιστον 20 εκ ευρώ.

    Οι παράμετροι που πρέπει να υπολογισθούν 

    Θεωρείται δεδομένο ότι η πλευρά Ψυχάρη δεν πρόκειται να καλύψει την αύξηση οπότε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πρέπει να καλύψει και το ποσοστό αυτό. Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο έτερος μέτοχος Φώτης Μπομπολας αν και η λογική λέει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί. (Ήδη χρωστάει 4 μισθούς στους εργαζόμενους στο Πήγασο οπότε έχει σημαντικότερα θέματα να επιλύσει)

    Πρακτικά δηλαδή η πλευρά Βαρδινογιάννη καλείται να σηκώσει όλο το βάρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του MEGA. Χρηματοοικονομικά πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα που δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί αποδώσει τα αναμενόμενα.

    Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όπως λένε τραπεζίτες  χρειάζεται ένα αυστηρό business plan τριετίας.

    Ο Καμπουράκης, ο Ιγνατίου και η ελπίδα μέσω Facebook

    Ωστόσο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Μιχάλης Ιγνατίου με αναρτήσεις τους στις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook άφησαν να εννοηθεί ότι τα πράγματα πάνε ανέλπιστα καλά για το πάλαι ποτέ Μεγ(κ)άλο Κανάλι.

    «Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες είμαι λίγο πιο αισιόδοξος ότι το Mega μπορεί να εκπέμψει ξανά με όλο του το πρόγραμμα, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. Γίνονται επιτέλους σοβαρές προσπάθειες. Είθε», έγραψε το βράδυ της Τρίτης στο Facebook ο Δημήτρης Καμπουράκης.

    Η απάντηση ήρθε από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού, όπου ο Μιχάλης Ιγνατίου, με αφορμή το σχόλιο του συνεργάτη του έγραψε με τη σειρά του στο προσωπικό του blog «είναι φανερό ότι κάτι γνωρίζει ο καλός συνάδελφος. Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ συμφωνώ μαζί του ότι χθες το βράδυ “γίνονταν επιτέλους σοβαρές προσπάθειες”».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει με τη Σία Κοσιώνη στο Φάληρο- Τι συζητά με Αλαφούζο

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:Είσαι δικηγόρος, γιατρός, ηλεκτρολόγος; Πρέπει να αγοράσεις POS

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έτσι σκανάρει τις πινακίδες μας η ΕΛ.ΑΣ! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ