• Gossip

    Συνελήφθη ο “εγκέφαλος” της καμόρα των Ρομά – Η συμμετοχή του Αλέξανδου Αγγλούπα

    Αλέξανδρος Αγγλούπας

    Αλέξανδρος Αγγλούπας


    Ένας από τρεις καταζητούμενους για τη συμμετοχή του στη μαφία των Ρομά, τη συμμορία που “ξάφριζε” σπίτια επωνύμων με την εμπλοκή του επιχειρηματία Αλέξανδου Αγγλούπα, βρίσκεται πλέον στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας. Πρόκειται για έναν 35χρονο, που θεωρείται ένας από τα τρία μεγάλα αφεντικά και έμενε σε ένα σπίτι – ανάκτορο στην Ελευσίνα. Ο “εγκέφαλος” συνελήφθη στην περιοχή του Πειραιά και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αμαρουσίου.

    Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να ενημερώθηκε από αξιωματικό της Αστυνομίας και λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η επιχείρηση της Αστυνομίας την 1η Νοεμβρίου μαζί με τα άλλα δύο αφεντικά άρπαξαν από τις κρύπτες εκατομμύρια ευρώ και εξαφανίστηκαν.

    Οι αναλύσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας για τη δράση της μαφίας των Ρομά που δραστηριοποιούνταν από το 2012, αναδεικνύει και το μέγεθος της ζημιάς που είχαν κάνει: Πάνω από 2000 επιθέσεις σε όλη τη χώρα από τις οποίες έχουν εξιχνιαστεί μόλις οι 300, τζίρος στα δύο χρόνια δράσης που ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ, δίκτυο ιατρικής και νομικής υποστήριξης όταν κάποια από τα μέλη της φαμίλιας είχαν πρόβλημα και το κυριότερο εντυπωσιακό επιχειρησιακό πλάνο.

    Ειδικές φόρμες για να μην καταγράφουν οι κάμερες τα χαρακτηριστικά τους, “πειραγμένα” αυτοκίνητα που μπορούσαν σε μισή ώρα με ειδικές ταινίες να αλλάξουν χρώμα, 24ωρη παρακολούθηση του κέντρου της Άμεσης Δράσης με ειδικούς ασυρμάτους. Ακόμη και ειδική οδική συμπεριφορά στους οδηγούς επέβαλλαν τα μεγάλα αφεντικά για να διαλέγουν μέσα από ειδικές εκπαιδεύσεις και τεστ αφοσίωσης τους κατάλληλους “πιλότους” για τα super cars των δύο ομάδων.

    AggloupasΒίος και Πολιτεία του Αλέξανδρου Αγγλούπα

    Γυναίκες και τρέλες

    Η στενή φιλική σχέση του πατέρα του Αλέξανδρου Αγγλούπα με ισχυρό επιχειρηματία, άνοιξε από νωρίς στην ζωή του έναν κύκλο δυνατών γνωριμιών με γόνους γνωστών οικογενειών των Βορείων και Νοτίων προαστίων.

    Αυτό όπως εικάζουν γνωστοί και φίλοι του νεαρού επιχειρηματία ήταν η αφορμή μεγαλώνοντας να εντρυφήσει σε μια ζωή, όπου κυριαρχούσαν οι ωραίες γυναίκες, τα γρήγορα αυτοκίνητα, οι τρελές νύχτες στην παραλιακή και μια αίσθηση ότι θα ήταν πάντα στο απυρόβλητο.

    Ότι θα μπορούσε να ξεφεύγει από οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση παρουσιαζόταν στην ζωή του, όπως την νύχτα που πυροβόλησε την Γωγώ Φαρμάκη, αδερφή της τότε συντρόφου του Όλγας.

    Πριν από αυτήν υπήρξαν κι άλλες, γνωστές και άγνωστες γυναίκες που υπέκυψαν περισσότερο στην φήμη του ότι ξοδεύει τα λεφτά σα να μην υπάρχει αύριο, παρά στην συμπαθητική εξωτερική του εμφάνιση.

    Μια από τις πρώτες ήταν η εντυπωσιακή γυμνάστρια Γιάννα Νταρίλη, η οποία δεν δυσκολεύθηκε να γοητεύσει τον νεαρό τότε Αγγλούπα με τις εντυπωσιακές αναλογίες της.

    Ακολούθησε για ένα διάστημα η τραγουδίστρια Εύα Μιλλή και μετά η καλλίγραμμη Σάσα Μπάστα, πριν μπει στη ζωή του η εντυπωσιακή Όλγα Φαρμάκη.

    Ήταν ένας έρωτας που αποδείχτηκε μοιραίος, όταν ένα βράδυ ο Αγγλούπας που δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του, πυροβόλησε – ο ίδιος μίλησε για κατά λάθος εκπυρσοκρότηση – την αδερφή της Όλγας, Γωγώ.

    Στα χρόνια που ακολούθησαν ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την υπόθεση που πέρασε από σαράντα κύματα, μέχρι να κλείσει με εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος λέγεται ότι του κόστισε ποσό άνω του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ.

    aggloupas 1

    Γκάζια στη θάλασσα

    Κάποιοι θυμούνται ακόμη το βράδυ που ο Αγγλούπας πήγε στο Romeo σα να μην είχε συμβεί τίποτε λίγες εβδομάδες μετά το περιστατικό. Την ώρα που η Γωγώ Φαρμάκη ανάρρωνε από το τελευταίο χειρουργείο, αυτός “έχτιζε” με λουλούδια την αδερφή της που εμφανιζόταν ως guest dj στο μαγαζί.

    Λίγους μήνες αργότερα ψιθυριζόταν ότι οι δύο αδερφές δεν μιλιούνται, εξαιτίας του περιστατικού και των όσων είχε πει τότε η Όλγα για την υπόθεση, τα οποία δεν έριχναν καμία ευθύνη στον Αγγλούπα.

    Ο τελευταίος συνέχισε την ζωή του, και τις άγριες ενίοτε εξόδους του στις οποίες αρεσκόταν να πετάει τα τραπέζια που καθόταν αυτός και η παρέα του, αλλά και άλλα αντικείμενα.

    Λάτρης της ταχύτητας δεν ήταν μόνο στην στεριά, αλλά και στην θάλασσα, αφού αυτός ήταν που αγόρασε το εκπληκτικό Fabio Buzzi φουσκωτό του Πέτρου Κωστόπουλου, το οποίο οι ειδήμονες του χώρου αποκαλούν “Ferrari των θαλασσών”.

    Τα καλοκαίρια ήταν μόνιμος κάτοικος Μυκόνου, ενώ τον χειμώνα ψήφιζε Αράχοβα και πότε-πότε Κουρσεβέλ, μαζί με την εκάστοτε σύντροφό του.

    Από το 2014 κυκλοφορεί συνέχεια με την Όλγα Ζαπουνίδου, την οποία γνώριζε χρόνια, αφού εργάζεται στην εταιρία ένδυσης του πατέρα του και περνάει πολύ καλά μαζί της.

    Κάτι που δεν συμβαίνει τις τελευταίες σαράντα οχτώ ώρες στην ζωή του κ. Αγγλούπα που θα περιμένει κρατούμενος μέχρι την Δευτέρα για να μάθει τι μέλλει γενέσθαι στην νέα του εμπλοκή με την Δικαιοσύνη.

    Σε μια υπόθεση όπου ένας αποκαθηλωμένος “πρίγκιπας” της παραλιακής έμπλεξε με έναν βασιλιά των Ρομά, ο οποίος ήταν αρχηγός μιας διαβόητης σπείρας αυτό που απέμεινε ήταν η απατηλή λάμψη του φαίνεσθαι για έναν άνθρωπο που νόμιζε ότι θα είναι για πάντα στο απυρόβλητο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Αγγλούπας: o άνθρωπος… με τα ψυχολογικά προβλήματα που έτρεχε με 330 χλμ στην παραλιακή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο επιχειρηματίας Αγγλούπας πλούτιζε μέσω της συμμορίας των Ρομά. Τι λέει η δικογραφία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις (Πέμπτη 12 Ιανουαρίου)



    ΣΧΟΛΙΑ