• LIFE&STYLE

    Κριστίνα Απλγκέιτ: Διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας

    • NewsRoom

    Κριστίνα Απλγκέιτ


    Με σκλήρυνση κατά πλάκας διαγνώστηκε η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός, Κριστίνα Απλγκέιτ, όπως αποκάλυψε η ίδια το απόγευμα της Δευτέρας, μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

    «Γεια σας, φίλοι μου. Πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκα με Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σκλήρυνση κατά Πλάκας). Είναι ένα παράξενο ταξίδι. Αλλά έχω την αμέριστη υποστήριξη από ανθρώπους που γνωρίζω και έχουν την ίδια νόσο. Είναι δύσκολος ο δρόμος. Αλλά όλοι ξέρουμε, ότι ο δρόμος συνεχίζεται. Εκτός κι αν κάποιος μ*!@#$% τον μπλοκάρει», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, η πρωταγωνίστρια της σειράς «Dead to Me» στο Netflix.

    «Όπως λέει και ένας από τους φίλους μου με σκλήρυνση, ‘ξυπνάμε και παίρνουμε την ενδεδειγμένη δράση’. Και αυτό ακριβώς κάνω. Οπότε τώρα, ζητώ να σεβαστείτε την ιδιωτική μου ζωή. Όσο το περνάω αυτό. Σας ευχαριστώ. xo», συμπλήρωσε η 49χρονη Απλγκέιτ.

    Η Κριστίνα Απλγκέιτ το 2008 είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.

    Αφού ξεπέρασε την ασθένεια, ίδρυσε τον φιλανθρωπικό οργανισμό Right Action for Women με σκοπό να ενθαρρύνει τις γυναίκες και να χρηματοδοτούν μαγνητικές τομογραφίες και άλλες μορφές εξετάσεων που εστιάζουν στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

    Η Κριστίνα Απλγκέιτ μεγάλωσε κυριολεκτικά στο Χόλιγουντ, αφού από την ηλικία του ενός έτους συμμετείχε στη σαπουνόπερα «Μέρες Αγάπης»/«Days of our Lives», με τη μητέρα της, Νάνσι Πρίντι, η οποία είναι, επίσης, ηθοποιός και τραγουδίστρια, ενώ ο πατέρας της, Μπομπ Απλγκέιτ είναι παραγωγός μουσικής.

    Είναι διασημότερη για τη συμμετοχή της στη σειρά «Παντρεμένοι με Παιδιά»/«Married with Children» (1987-1997), ενώ στα «Φιλαράκια»/«Friends» υποδύθηκε την αδελφή της Ρέιτσελ Γκριν (Τζένιφερ Άνιστον).

    Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, όπως «Bad Moms» και «Hall Pass», ενώ πιο πρόσφατα πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Netflix, «Έχεις Πεθάνει για Μένα»/«Dead to Me» δίπλα στη Λίντα Καρντελίνι.

    Έχει κερδίσει βραβείο Emmy για το guest που έκανε στα «Φιλαράκια» το 2003, ενώ έχει υπάρξει υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για τρεις σειρές.

    Λίντα Καρντελίνι και Κριστίνα Απλγκέιτ στο «Dead to Me»

    Τι είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση

    Η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) είναι μία χρόνια, πολύπλοκη, απρόβλεπτη νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ) με διαφορετική κλινική πορεία που δυνατόν να οδηγήσει συχνά σε αναπηρία.

    Εκδηλώνεται συνήθως με μια σειρά από συμπτώματα που δεν είναι ειδικά, όπως π.χ. αδυναμία στα χέρια ή στα πόδια, μουδιάσματα, διπλωπία η απώλεια όρασης από το ένα μάτι (οπτική νευρίτιδα), δυσκολία στην ομιλία, κόπωση κ.ο.κ.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιές στην Εύβοια: Ζαρίφη, Κατσινόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Ουίλιαμς πήγαν να βοηθήσουν -«Όταν δεν γίνεται, πάμε εμείς»

    Πέθανε ο Ντένις Τόμας, ιδρυτικό μέλος των Kool and the Gang

    Barking Well Media: Ανέλαβε με την Dogs’ Voice την περίθαλψη και τη νοσηλεία όλων των πυρόπληκτων ζώων



    ΣΧΟΛΙΑ