• LIFE&STYLE

    Συγκλονίζει η Κριστίνα Άπλγκεϊτ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: Πήρα 18 κιλά, περπατάω με μπαστούνι

    • NewsRoom
    Κριστίνα Άπλγκεϊτ

    Κριστίνα Άπλγκεϊτ


    Για τη μάχη που δίνει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη μεγάλη αλλαγή που έχει επέλθει στην εμφάνισή της μίλησε για πρώτη φορά, η Κριστίνα Άπλγκεϊτ.

    Η πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς του Netflix, Dead to Me (Έχεις Πεθάνει για Μένα), γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο της στην cult classic σειρά, Married with Children, αποκάλυψε σε συνέντευξή της στους New York Times ότι έχει πάρει 18 κιλά και πλέον περπατάει με μπαστούνι.

    Η 50χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια χρόνια φλεγμονώδης νόσο που «χτυπάει» το κεντρικό νευρικό σύστημα.

    Παρ’ όλο που η σειρά ανανεώθηκε για έναν τρίτο κύκλο τον Ιούνιο του 2020, η πανδημία «πάγωσε» τα γυρίσματα, με την παραγωγή να ξεκινά την άνοιξη του 2021. Ωστόσο, τα γυρίσματα σταμάτησαν ξανά, μετά τη διάγνωση της ηθοποιού.

    Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του τελευταίου κύκλου του Dead to Me, η Κριστίνα Άπλγκεϊτ δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά, δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι έχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών».

    Η ηθοποιός διαγνώστηκε με τη σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ γύριζε την τελευταία σεζόν της σειράς με αποτέλεσμα να σταματήσει για 5 μήνες προκειμένου να ξεκινήσει τη θεραπεία της.

    «Είχα μια υποχρέωση. Οι αρμόδιοι είπαν: ‘Ας σταματήσουμε. Δεν χρειάζεται να το τελειώσουμε. Ας βάλουμε μερικά επεισόδια μαζί με ήδη καταγεγραμμένο υλικό’. Είπα, ‘Όχι. Θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τους δικούς μου όρους’», τόνισε η ίδια.

    «Δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχτώ αυτό. Είμαι τσαντισμένη», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «Έπρεπε να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους του εαυτού μου. Χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο. Παρόλο που δεν μπορώ να πω: ‘Γιούχου, είμαι μια χαρά’».

    Τα ύποπτα συμπτώματα που αγνόησε

    Κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν, ψάχνοντας για ύποπτες ενδείξεις της νόσου, η ηθοποιός παρατήρησε ότι σε μια σκηνή χορού στην πρώτη σεζόν του Dead to Me, είχε χάσει την ισορροπία της.

    «Μακάρι να είχα δώσει προσοχή. Αλλά ποια ήμουν εγώ για να ξέρω;», σχολίασε σχετικά με το γεγονός.

    Όταν πήρε την απόφαση να επιστρέψει και να συνεχίσει κανονικά στη σειρά, η Άπλγκεϊτ δήλωσε ότι έφτασε στο πλατό με αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας της μειωμένης κινητικότητάς της.

    Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων χρειάστηκε τη βοήθεια του τεχνικού ήχου, ο οποίος σε ορισμένες σκηνές κρατούσε τα πόδια της.

    Ακόμη, αποκάλυψε ότι δεν γυρίστηκαν πλάνα που την έδειχναν να μπαίνει σε δωμάτιο, καθώς προκειμένου να σταθεί όρθια θα έπρεπε να ακουμπάει σε πόρτες και τοίχους.

    «Αν ο κόσμος μισεί τη σειρά, αν ο κόσμος την αγαπά, αν το μόνο στο οποίο μπορεί να επικεντρωθεί είναι: ‘Ω, κοίτα τον σακάτη’, αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα θέλει να αποχαιρετήσει αυτά τα δύο κορίτσια», δήλωσε για το τέλος της σειράς, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τη Λίντα Καρντελίνι.

    Τα νέα επεισόδια του Dead to Me θα κυκλοφορήσουν στη δημοφιλή πλατφόρμα στις 17 Νοεμβρίου 2022.

    Δείτε το trailer:

    Διαβάστε επίσης:

    Κριστίνα Απλγκέιτ: Διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας



    ΣΧΟΛΙΑ