• LIFE&STYLE

    Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Έκανα το λάθος να είμαι απρόσεκτος στην διατύπωσή μου (video)

    • NewsRoom

    Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης


    Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» στο MEGA βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πολυσυζητημένη ανάρτησή του σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τα θέατρα στην Αττική.

    Όπως ήταν φυσικό η ανάρτηση αυτή σχολιάστηκε έντονα από ανθρώπους του πολιτισμού και όχι μόνο με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη σήμερα να δίνει την δική του απάντηση χαρακτηρίζοντας «λάθος» τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

    «Στα κοινωνικά δίκτυα ότι και να γράψεις είναι δημόσιος λόγος. Το πράγμα ξεκίνησε από τα μέτρα για την Αττική και την προσπάθεια που έκανε το υπουργείο Πολιτισμού και οι άνθρωποι του Πολιτισμού να ληφθούν υπόψη τα επιχειρήματα που μόλις σας είπα. Τα οποία ελήφθησαν υπόψη και να μην κλείσουν τα ανοιχτά θέατρα στην Αττική ήταν μια πολιτική απόφαση», ανέφερε ο Μαρκουλάκης και συνέχισε: «Εγώ λοιπόν εκεί έκανα το λάθος να είμαι απρόσεκτος στην διατύπωση μου των ευχαριστηρίων γράφοντας αυτή την περίφημη φράση ‘ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών’. Προφανώς δεν εννοώ ότι πήγε κανείς ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών ούτε πρέπει να πηγαίνουμε γενικά ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών. Η δική μου συμπεριφορά και ο δικός μου τρόπος μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είμαι υπέρ των εισηγήσεων των υγειονομικών. Φυσικά τους ειδικούς θα ακούμε».

    Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με σαφήνεια χαρακτήρισε «λάθος» τις λέξεις που χρησιμοποίησε οι οποίες δημιούργησαν πιθανόν μια αίσθηση ότι εκείνος είναι εναντίον των εισηγήσεων των υγειονομικών.

    «Παρ’ ολαυτά έχει μεγάλη σημασία το να μπορούμε στο θέατρο και οι άνθρωποι του θεάτρου να πούμε και μετά να το διασφαλίσουμε ότι τα θέατρα θα μπορούν, όσο ζούμε ακόμα με τον κορονοϊό, να είναι χώροι με σχετικά μεγάλη ασφάλεια για τους θεατές τους. Ο κόσμος μπερδεύεται πολύ και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν πολύ να μπερδευτούν. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα αφορά μόνο τα ανοιχτά θέατρα, δεν αφορά το ‘Τρίτο Στεφάνι’.

    Τα κλειστά θέατρα είναι κλειστά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Όταν θα μπορεί το υπουργείο Πολιτισμού και έχει τη δυνατότητα να πει κάτι παραπάνω αφού περάσει ο κίνδυνος της Αττικής θα μπορούμε να μιλήσουμε για τα κλειστά θέατρα. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι και να θέλουμε να πάρουμε άμεσα μια απάντηση άμεσα και με ταχύτητα όταν υπάρχει ο φόβος στην Αττική να γίνει κάτι που κανείς μας δεν θέλει, είναι επίσης επιπόλαιο. Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει τα θέατρα κλειστά. Για να ανοίξουν όμως πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Ας έχουμε υπομονή και να μην πιανόμαστε από άστοχες διατυπώσεις», κατέληξε ο ίδιος.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την κυβερνητική απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα θέατρα σε εξωτερικούς χώρους ο κ. Χωμενίδης αναφέρθηκε σε δημοσιογραφικές πληροφορίες για τηλεφωνική επικοινωνία Μαρκουλάκη-Μητσοτάκη που πιθανώς βοήθησε στις τελικές αποφάσεις.

    «Εάν ό,τι γράφεται αληθεύει (προσωπικά δεν το γνωρίζω), ευχαριστούμε θερμά τον Constantinos Markoulakis για την παρέμβαση του υπέρ του θεάτρου και των ανθρώπων του. Και οι πρώτοι άνθρωποι του θεάτρου είναι οι θεατές», έγραψε ο Χωμενίδης με τον Μαρκουλάκη να απαντάει: «Χρήστο, αν κάποιους πρέπει να ευχαριστούμε, είναι ο Πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού κι ο ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, που πήραν πάνω τους ένα στοίχημα, ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών».

    Δείτε το βίντεο:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ