• LIFE&STYLE

    Κέιτ Μίντλετον: Τα πορτρέτα για τα 40α γενέθλια της μελλοντικής βασίλισσας

    • NewsRoom
    Κέιτ Μίντλετον

    Κέιτ Μίντλετον


    Με τρία νέα πορτρέτα γιόρτασε το Παλάτι τα 40α γενέθλια της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον.

    Τα τρία πορτρέτα που δημοσιεύτηκαν αντιπροσωπεύουν τις τρεις πτυχές της προσωπικότητάς της, σύμφωνα με πηγή του Παλατιού.

    «Υπάρχει η βασιλική πλευρά της – όπως μπορείτε να δείτε στο κλασσικό πλάνο, στο οποίο κοιτάζει μακριά. Υπάρχει η πιο άτυπη εικόνα με το κόκκινο φόρεμα, το οποίο απεικονίζει μια μοντέρνα γυναίκα στα 40 της, καθώς και το κοντινό πλάνο, που προσφέρει μια πιο οικεία προοπτική».

    Κατά παράδοση τα γενέθλια των βασιλικών μελών της οικογένειας συνοδεύονται με μια ελαιογραφία του τιμώμενου προσώπου. Στην περίπτωση, όμως, της Κέιτ, η ίδια αποφάσισε ότι επιθυμεί να γιορτάσει με μια φωτογράφιση, την οποία ανέλαβε ο Ιταλός Paolo Roversi.

    Ο Roversi είναι γνωστός φωτογράφος από τον χώρο της υψηλής μόδας. Έχει εργαστεί πάνω σε καμπάνιες για τους οίκους Dior και YSL. Ακόμη, μεταμόρφωσε το ημερολόγιο της Pirelli σε ένα πιο καλλιτεχνικό προϊόν.

    Ο 74χρονος Ιταλός φωτογράφος περιέγραψε τη φωτογράφηση της Κέιτ Μίντλετον «μια αληθινή τιμή» και «μια στιγμή καθαρής χαράς». Όπως είπε: «Με συγκίνησε η ζεστασιά και η φιλική της υποδοχή και μαγεύτηκα από τα λαμπερά της μάτια που αντανακλούσαν την ομορφιά της ψυχής της και το χαμόγελό της που έδειχνε τη γενναιοδωρία της καρδιάς της. Γνώρισα έναν υπέροχο άνθρωπο, έναν άνθρωπο που με τη θετική της ενέργεια μπορεί να φέρει ελπίδα σε όλο τον κόσμο».

    Η φωτογράφιση έλαβε χώρα στο Kew Garden, ενώ η Κέιτ επέλεξε φορέματα του οίκου Alexander McQueen. Πρόκειται για τον αγαπημένο της σχεδιαστή, καθώς και το νυφικό της για τον βασιλικό γάμο το 2011 ήταν δημιουργία του ίδιου οίκου.

    Στην έγχρωμη φωτογραφία, η Κέιτ Μίντλετον κοιτάζει την κάμερα με το χέρι της να ακουμπάει κομψά στην τσέπη ενός κόκκινου φορέματος με έναν ώμο. Όπως σε όλες τις εικόνες, τα κοσμήματά της περιορίζονται σε ένα μόνο ζευγάρι σκουλαρίκια – σε αυτή την περίπτωση διαμάντια δανεισμένα από την ιδιωτική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ – ώστε η έκφρασή της να είναι το επίκεντρο.

    Κέιτ Μίντλετον

    Στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, η Δούκισσα φοράει τα σκουλαρίκια με μαργαριτάρι και διαμάντια της πριγκίπισσας Νταϊάνας, ενώ στο πλαϊνό πορτρέτο διακρίνεται το δαχτυλίδι των αρραβώνων της, που ανήκε επίσης στην αείμνηστη μητέρα του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

    Κέιτ Μίντλετον

    Στο ασπρόμαυρο κοντινό πλάνο, η Κέιτ Μίντλετον κοιτάζει κατευθείαν στην κάμερα, φορώντας ένα ανακυκλωμένο μεταξωτό φόρεμα από δαντέλα και τούλι, το οποίο δημιουργήθηκε από κομμάτια προηγούμενων συλλογών McQueen ραμμένα μεταξύ τους.

    Πηγή του Παλατιού είπε ότι για το πλάνο, η Κέιτ Μίντλετον, που σπούδασε ιστορία τέχνης στο Πανεπιστήμιο St. Andrews, εμπνεύστηκε από το έργο του Cecil Beaton, του σεβαστού φωτογράφου που απαθανάτισε ιστορικές φωτογραφίες της βασίλισσας και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας. Οι εικόνες αυτές θα προστεθούν στη μόνιμη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων.

    Κέιτ Μίντλετον

    Αναφερόμενος στις φωτογραφίες, ο πρώην βασιλικός φωτογράφος Ίαν Λόιντ δήλωσε ότι «Πρόκειται για μια συναρπαστική απόκλιση από τις πρώιμες, πολύ άκαμπτες εικόνες – εκείνες των αρραβώνων – αλλά και τη μεταγενέστερη που έχουμε δει στην οικογενειακή ζωή, καθώς και το δικό της φυσικό στυλ να φωτογραφίζει τα παιδιά της σε οικείους χώρους. Οι νέες φωτογραφίες θυμίζουν τις εικόνες της πριγκίπισσας Νταϊάνας από τον Patrick Demarchelier – ασπρόμαυρες, σε μινιμαλιστικό φόντο, πολύ ρομαντικές. Και τα δύο, δείχνουν γυναίκες με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση, ικανές να λάμπουν από μόνες τους, μακριά από τη βασιλική οικογένεια».

    Διαβάστε επίσης:

    Κέιτ Μίντλετον: Έπαιξε πιάνο για τα θύματα της πανδημίας

    Πρίγκιπας Τζορτζ: Στη δημοσιότητα νέο πορτρέτο για τα γενέθλιά του

    Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θυμάται την Νταϊάνα να τραγουδάει Τίνα Τέρνερ



    ΣΧΟΛΙΑ