• LIFE&STYLE

    Κατερίνα Γκαγκάκη: Πληροφορίες για παραίτηση από τον Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολη

    • NewsRoom


    Την παραίτησή της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει υποβάλλει η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά τις έντονες αντιδράσεις για τον σχολιασμό του πάνελ του Γιώργου Λιάγκα – στο οποίο μετείχε – έναντι φοιτήτριας που έγινε θύμα σεξουαλικής επίθεσης. Πληροφορίες οι οποίες, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα ούτε από την πλευρά της Κατερίνας Γκαγκάκη ούτε από τον Δήμο Αθηναίων.

    Την Τρίτη, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος, είχε ζητήσει χθες την απομάκρυνση της Κατερίνας Γκαγκάκη μετά από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τη διακωμώδηση ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ, στην οποία μετείχε η πρόεδρος του ΔΣ της Τεχνόπολης.

    Μένει πλέον να αποδειχθεί αν η παραίτηση ισχύει και αν ο Κώστας Μπακογιάννης την κάνει τελικά  δεκτή.

    «Η κυρία Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία», είχε ξεκαθαρίσει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Γερουλάνος.

    Σημειώνεται πως μετά το γεγονός διακωμώδησης, η κ. Γκαγκάκη είχε ζητήσει προσωπικά συγγνώμη μέσα από ανάρτησή της στο facebook, αλλά και με δηλώσεις της στην εκπομπή του ΣΚΑΙ την επόμενη μέρα μετά το συμβάν.

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιάγκας, αφού προηγήθηκε η παρέμβαση του ΕΣΡ και η παραπομπή του παρουσιαστή στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, δήλωσε στην εκπομπή του απογοητευμένος από τους συναδέλφους και φίλους του που δεν τον στήριξαν σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή…

    «Εγώ ξέρεις τώρα… αυτές τις μέρες, μετράω ποιοι μου στέλνουν μηνύματα. Είναι σημαντικό αυτό», είπε, τονίζοντας πως μερικές φορές «το συγγνώμη πρέπει να γίνεται δεκτό […] ειδικά άμα είναι ξεκάθαρο και ειλικρινές».

    Οι χορηγοί πάντως, δείχνουν να έχουν άλλη γνώμη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη δύο μεγάλες εταιρείες (η μία μάλιστα πολύ γνωστή πολυεθνική) ενημέρωσαν τη διοίκηση του ΣΚΑΪ ότι αποσύρουν τις διαφημίσεις των προϊόντων τους από την εκπομπή του κ. Λιάγκα.



    ΣΧΟΛΙΑ