• LIFE&STYLE

    Κάντο σαν την Μέγκαν Μαρκλ: «Κοινοί θνητοί» που παντρεύτηκαν «γαλαζοαίματους»

    • NewsRoom

    Κέιτ Μίντλετον – Μέγκαν Μαρκλ


    Η Μέγκαν Μαρκλ εντάσσεται από σήμερα σε μια επίλεκτη ομάδα «κοινών θνητών» που παντρεύονται με κάποιο μέλος βασιλικής οικογένειας όταν θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον Βρετανό πρίγκιπα Χάρι στο Κάστρο του Γουίνσδορ. Η 36χρονη Μαρκλ θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Κέιτ Μίντλετον, η οποία το 2011 παντρεύτηκε τον μεγαλύτερο αδελφό του Χάρι, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, και της αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλι, η οποία εγκατάλειψε την καριέρα της στο Χόλιγουντ για να γίνει σύζυγος του πρίγκιπα Ρενιέ III του Μονακό.

    Μεγκαν-Μαρκλ-Χαρι
    Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

    Ακολουθούν μερικά παραδείγματα γάμων μεταξύ γαλαζοαίματων και κοινών θνητών όπως τα κατέγραψε το Reuters:

    ΓΚΡΕΪΣ ΚΕΛΙ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΡΕΝΙΕ: Η σταρ του Χόλιγουντ, Γκρέις Κέλι, πρωταγωνίστρια ταινιών όπως “Το Κυνήγι του Κλέφτη” και “Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως”, εγκατέλειψε την καριέρα της ηθοποιού για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Ρενιέ, μονάρχη του πριγκιπάτου του Μονακό, στις 18 Απριλίου 1956. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί ένα χρόνο νωρίτερα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

    Η Κέλι σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1982 και ο Ρενιέ πέθανε το 2005.

    γκρέις κέλι-μονακό
    Πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό, Άλμπερτ, Γκρέις Κέλι και Κάρολαιν

    ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΑΚΑΚΟ ΣΟΥΓΚΑ ΚΑΙ ΧΙΣΑΝΑΓΚΑ ΣΙΜΑΖΟΥ: Η πριγκίπισσα Τακάκο Σούγκα της Ιαπωνίας, η νεότερη κόρη του ιάπωνα αυτοκράτορα Χιροχίτο, παντρεύτηκε τον οικονομικό αναλυτή Χισανάγκα Σιμάζου στο Τόκιο το 1960.

    Παραιτήθηκε του αυτοκρατορικού της τίτλου για να γίνει κοινή θνητή και έλαβε το επίθετο του συζύγου της οπότε και ονομάστηκε Τακάκο Σιμάζου.

    ΧΟΟΥΠ ΚΟΥΚ ΚΑΙ ΠΑΛΝΤΕΝ ΤΟΝΤΟΥΠ ΝΑΜΓΚΙΑΛ: Η Aμερικανίδα, μέλος της υψηλής κοινωνίας, Χόουπ Κουκ, παντρεύτηκε τον Πάλντεν Τοντούπ Ναμγκιάλ, τον μαχαραγιά του Σικίμ (Σ.τ.Σ: το Σικίμ είναι από το 1975 ένα από τα 28 ομόσπονδα κρατίδια της Ινδίας. Βρίσκεται στο βόρειο-βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στα ανατολικά Ιμαλάια), στις 20 Μαρτίου του 1963.

    Η Κουκ είχε επισκεφθεί τη χώρα το 1959 και γνωρίστηκε με τον μαχαραγιά στον προθάλαμο του ξενοδοχείου Windamere, στο Νταρτζίλινγκ. Εκείνος είχε χηρέψει πρόσφατα και είχε δύο γιους και μια κόρη, ενώ είχε σχεδόν τα διπλάσια χρόνια από την Κουκ.

    Η Κουκ παραιτήθηκε της αμερικανικής υπηκοότητάς της μετά τον γάμο της και ο Ναμγκιάλ έχασε τον τίτλο του όταν το Σικίμ εντάχθηκε στην Ινδία.

    ΣΟΝΙΑ ΧΑΡΑΛΝΤΣΕΝ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΧΑΡΑΛΝΤ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ: Η Σόνια Χάραλντσεν είχε δεσμό επί χρόνια με τον τότε πρίγκιπα διάδοχο Χάραλντ της Νορβηγίας προτού εκείνος πληροφορήσει τον πατέρα του, τον βασιλιά Όλαφ τον V, ότι δεν προτίθεται να παντρευτεί καμία άλλη πλην της Σόνιας, θέτοντας έτσι τον θρόνο σε κίνδυνο καθώς ο Χάραλντ ήταν ο μοναδικός διάδοχος.

    Παντρεύτηκαν στις 29 Αυγούστου 1968 αφού ο βασιλιάς Όλαφ συμβουλεύτηκε την κυβέρνηση και έδωσε τη συγκατάθεσή του.

     

    ΣΙΛΒΙΑ ΡΕΝΑΤΕ ΣΟΜΕΡΛΑΤ ΚΑΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΟΥΣΤΑΥΟΣ ΙΣΤ΄ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ: Η βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας εργαζόταν ως ξεναγός στους Ολυμπιακούς του 1972 στο Μόναχο όταν γνώρισε τον τότε διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο Γουσταύο. Παντρεύτηκε τον σημερινό βασιλιά στις 19 Ιουνίου 1976.

    ΡΑΝΙΑ ΑΛ-ΓΙΑΣΙΝ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ: Κόρη γιατρού, η γεννημένη στο Κουβέιτ από παλαιστίνιους γονείς Ράνια Αλ-Γιασίν, γνώρισε τον πρίγκιπα διάδοχο Αμπντάλα II της Ιορδανίας σε ένα πάρτυ. Σπούδασε στο Κάιρο και εργάστηκε στην Citibank και την Apple στην Ιορδανία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1993 και ο Αμπντάλα ανήλθε στο θρόνο το 1999.

    ΜΕΣΕΝΑΤΕ ΜΟΧΑΤΟ ΣΕΪΣΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΕΤΣΙΕ III ΤΟΥ ΛΕΣΟΤΟ: Η Μεσενάτε Μοχάτο Σέισο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Λεσότο όταν γνώρισε τον βασιλιά Λέτσιε και έγινε η πρώτη κοινή θνητή που εντάχθηκε στη βασιλική οικογένεια του Λεσότο. Τον παντρεύτηκε στην πρωτεύουσα Μαζέρου στις 18 Φεβρουαρίου του 2000 και απέκτησαν τρία παιδιά.

    ΜΕΤΕ-ΜΑΡΙΤ ΤΙΕΣΕΜ ΧΟΪΜΠΙ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΧΑΑΚΟΝ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ: Η Νορβηγή κοινή θνητή και ανύπανδρη μητέρα Μέτε-Μάριτ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα διάδοχο Χαάκον της Νορβηγίας στις 25 Αυγούστου 2001. Είχαν γνωριστεί σε φεστιβάλ μουσικής στα τέλη της δεκαετίας του 90′.

    ΜΑΞΙΜΑ ΖΟΡΕΓΚΙΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΒΙΛΕΜ-ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: Η Μαξίμα Ζορεγκιέτα, ένα πρώην στέλεχος επενδυτικής τράπεζας από την Αργεντινή, γνωρίστηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο Βίλεμ-Αλεξάντερ της Ολλανδίας τον Απρίλιο 1999 στη Σεβίλλη της Ισπανίας στη διάρκεια της Εαρινής Γιορτής στην πόλη. Ο πατέρας της είχε υπηρετήσει ως υπουργός Γεωργίας της Αργεντινής στη διάρκεια του βίαιου καθεστώτος του στρατηγού Χόρχε Ραφαέλ Βιδέλα. Παντρεύτηκαν στις 2 Φεβρουαρίου 2002 και έγιναν βασιλιάς και βασίλισσα της Ολλανδίας το 2013 όταν παραιτήθηκε από το δικαίωμά της η μητέρα του Βίλεμ-Αλεξάντερ, η βασίλισσα Βεατρίκη. Η Μαξίμα έγινε η πρώτη βασιλική σύζυγος της Ολλανδίας από το 1890.

    Μαξίμα Ζορεγκιέτα

    ΜΑΙΡΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤΣΟΝ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ: Η Αυστραλή Μαίρη Ντόναλντσον γνώρισε τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας Φρέντερικ σε ένα μπαρ στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Παντρεύτηκαν στην Κοπεγχάγη στις 14 Μαϊου 2014.

    Μαίρη Ντόναλντσον

    ΛΕΤΙΣΙΑ ΟΡΤΙΘ ΡΟΚΑΣΟΛΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Η Λετίσια Ορτίθ Ροκασολάνο ήταν μια διαζευγμένη δημοσιογράφος και γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο της Ισπανίας στις 22 Μαϊου 2004. Έγινε η πρώτη κοινή θνητή βασίλισσα της Ισπανίας στις 14 Ιουνίου 2014 όταν εκείνος ανήλθε στον θρόνο. Η Ορτίθ, κόρη ενός δημοσιογράφου και μιας νοσηλεύτριας και εγγονή ενός ταξιτζή, διατηρούσε μυστικό δεσμό με τον Φίλιππο πριν ανακοινωθεί ο αρραβώνας τους τον Νοέμβριο 2003. Γνωρίστηκαν σε ένα δείπνο που είχε διοργανώσει ένας κοινός τους φίλος δημοσιογράφος.

    Λετίσια Ορτίθ Ροκασολάνο

    ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΓΙΟΑΚΙΜ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙ ΑΓΚΑΤ ΟΝΤΙΛ ΚΑΒΑΛΙΕ: Ο πρίγκιπας Γιοάκιμ, τέταρτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Δανίας, γνώρισε την γεννημένη στη Γαλλία Μαρί Αγκάτ Οντίλ Καβαλιέ σε ένα ταξίδι για κυνήγι το 2002. Το 2005, εκείνος χώρισε, κοινή συναινέσει, με την γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ σύζυγό του Αλεξάντρα, με την οποία έχει δύο γιους. Ο πρίγκιπας έκανε πρόταση γάμου στην Καβαλιέ στη διάρκεια διακοπών τους στην Τουρκία και το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάιο 2008, σε μια παραδοσιακή τελετή σε μια αρχαία εκκλησία του μικρού χωριού Μεγκελτέντερ. Η Καβαλιέ έγινε Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας.

    ΣΑΡΛΙΝ ΓΟΥΪΤΣΤΟΚ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΚΟ:Τον Ιούλιο του 2011 ο πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ του Μονακό παντρεύτηκε την πρώην ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σαρλίν Λινέτ Γουίτστοκ. Γεννημένη στο Μπουλαβάγιο της Ζιμπάμπουε τον Ιανουάριο του 1978, η Σαρλίν εκπροσώπησε τη Νότια Αφρική στους Ολυμπιακούς του 2000 προτού παντρευτεί τον Αλβέρτο. Το ζευγάρι είχε δεσμό από το 2006. Παντρεύτηκαν σε μια λαμπρή τελετή στο Μόντε Κάρλο με προσκεκλημένους πολλούς ευρωπαίους γαλαζοαίματους και μέλη της διεθνούς ελίτ. Ο Αλβέρτος είναι γιος της Γκρέις Κέλι.

    ΤΖΕΤΣΟΥΝ ΠΕΜΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΝ ΤΖΙΓΚΜΕ ΚΕΣΑΡ ΝΑΜΓΚΙΕΛ ΓΟΥΑΝΓΚΤΣΟΥΚ: Ο βασιλιάς του Μπουτάν παντρεύτηκε την νεαρή κοινή θνητή Τζετσούν Πέμα τον Οκτώβριο του 2011. Εκείνη ήταν μόλις 21 όταν παντρεύτηκε τον 31χρονο βασιλιά, απόφοιτο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Θεωρείται πρότυπο στυλ για τις περισσότερες Ασιάτισσες και γέννησε το πρώτο της παιδί, ένα αγόρι και πρίγκιπα διάδοχο, τον Φεβρουάριο 2016.

    ΣΟΦΙΑ ΧΕΛΟΚΒΙΣΤ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ: Η Σοφία Χέλκβιστ ήταν μοντέλο και σταρ ριάλιτι σόου προτού γίνει πριγκίπισσα της Σουηδίας όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο στις 13 Ιουνίου 2015.

    ΚΕΪΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΓΟΥΪΛΙΑΜ: Η Κέιτ Μίντλετον, κόρη ενός πιλότου και μιας αεροσυνοδού, η οποία στη συνέχεια ξεκίνησε online επιχείρηση με δωράκια για παιδικά πάρτι, γνώρισε τον βρετανό πρίγκιπα Γουίλιαμ στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκοτίας το 2001. Παντρεύτηκαν στις 29 Απριλίου του 2011 και η Κέιτ έγινε η πρώτη κοινή θνητή εδώ και τουλάχιστον 350 χρόνια που παντρεύεται έναν πρίγκιπα τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

    Ουίλιαμ
    Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον



    ΣΧΟΛΙΑ