• LIFE&STYLE

    Ιστορίες με τρούφα, ντούντου, πούρα και κρατήσεις στη νυχτερινή Αθήνα της πανδημίας

    Ιστορίες με τρούφα, ντούντου, πούρα και κρατήσεις στη νυχτερινή Αθήνα της πανδημίας


    Όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, δεν προλαβαίνουν να κλείνουν τραπέζι για φαγητό και ποτό στα πιο αγαπημένα τους στέκια. Μέρη που έχουν ήδη στερηθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια και τώρα που ανοίγουν, το ένα μετά το άλλο, με κάθε επισημότητα, διευρυμένο ωράριο και γενναιόδωρη χωροταξία, τίποτα δεν μοιάζει να τους σταματά.

    Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είσαι θαμώνας, τακτικός επισκέπτης των πεντάστερων ξενοδοχείων, εστιατορίων και των πιο exclusive κλαμπ, δύσκολα θα βρεις Παρασκευή και Σάββατο να κλείσεις τραπέζι στα πιο δημοφιλή spots της Αθήνας.

    Aλλά και καθημερινές, αφού «η Πέμπτη είναι η καινούργια Παρασκευή» και άλλα μαγικά σλόγκαν made in USA.

    Αν πάρουμε για παράδειγμα το Rock’n’Roll που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες στην οδό Λουκιανού, δεν μπορούσες να σταθείς ούτε όρθιος. Κυριολεκτικά.

    Ιστορίες με τρούφα, ντούντου, πούρα και κρατήσεις στη νυχτερινή Αθήνα της πανδημίας

    Stories στο Instagram σε λάιβ αναμετάδοση, αναρτήσεις στο Facebook, χορός μέσα στο μπαρ, έξω από το μπαρ, σε λίγο κι έξω στο δρόμο. Μας έχει λείψει η διασκέδαση, το καλό φαγητό, θέλουμε να περνάμε καλά.

    Ιστορίες με τρούφα, ντούντου, πούρα και κρατήσεις στη νυχτερινή Αθήνα της πανδημίας

    Με κάθε ευκαιρία. Και ευτυχώς. Όποιος επιχειρούσε να μπει, ακόμη και στις 3 το πρωί, χωρίς κράτηση, θα είχε την ίδια απάντηση: «μήπως να το επιχειρήσετε ξανά αργότερα, γιατί τώρα δεν θα φτάσετε ούτε μέχρι την τουαλέτα;».

    Ίδια εικόνα και το Σάββατο το απόγευμα, λίγο μετά τις πέντε, στο καθιερωμένο ραντεβού στην οδό Λουκιανού, στον αριθμό 6, στο Κολωνάκι.

    Ιστορίες με τρούφα, ντούντου, πούρα και κρατήσεις στη νυχτερινή Αθήνα της πανδημίας

    Ο κόσμος θέλει να βγει, ο κόσμος θέλει να ξαναζήσει την ανεμελιά της νυχτερινής διασκέδασης, ο κόσμος έχει εμβολιαστεί, θέλει τη ζωή του πίσω.

    Στο Κολωνάκι, την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ, αν περπατούσε κανείς από την Δεξαμενή για να φτάσει μέχρι την Χάρητος, την Πατριάρχου Ιωακείμ, την πλατεία, ακόμη και την οδό Πανεπιστημίου, θα έβλεπε το εστιατόριο στο rooftop της Μεγάλης Βρετανίας γεμάτο, με την ωραιότερη θέα της Αθήνας, όπως και το Νolan στο Σύνταγμα με την ελληνογιαπωνέζικη fusion κουζίνα, στο ιστορικό κέντρο, μαζί με όλες τις περιζήτητες ταράτσες της Μητροπόλεως, όπως το Retire στο Εrgon House…  Όσο ο καιρός μας το επιτρέπει ακόμη.


    Τον χειμώνα οι κρατήσεις θα είναι υποχρεωτικές παντού, όχι μόνο λόγω Covid αλλά (και) γιατί κανείς δεν θέλει πια να μείνει σπίτι του. Επιλογές υπάρχουν.

    Στο Πάρκο Ελευθερίας, το Noah, με την αυλή που θυμίζει Λατινική Αμερική και αιώνιο καλοκαίρι, η δυνατή μουσική συναγωνίζεται τα κοκτέιλ. Το Galaxy στο ξενοδοχείο Hilton, παραμένει σταθερή αξία, ένας all-time classic προορισμός, με την ωραιότερη θέα, τα φώτα της πόλης, τον χρόνο που σταματά σαν μία πτήση πάνω από τα σύννεφα.

    Το περασμένο weekend δεν μπορούσες να βρεις τραπέζι ούτε στο Μalconi’s, Capanna, Zurbaran στο Κολωνάκι, καθώς όλοι διεκδικούσαν μια θέση σε τραπέζι, στο μπαρ (όπου υπάρχει), σε μία έξοδο με φίλους, για ζευγάρια, για παρέες 30 something, 50, 60+.

    Να μην ξεχάσουμε και το πέρασμα από το παλιό Zonars, νυν Athenee, για να δεις και να σε δουν, ή καλύτερα «to see and be seen». Όπως και το καινούργιο Delta Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που έχει κάτι από Νέα Υόρκη και … Δονούσα μαζί.

    Αναμμένα πούρα παντού, τρούφα, περισσότερη τρούφα, σε όλες τις μορφές της, σε μακαρόνια, ακόμη και στην πίτσα και στο φιλέτο, ποιος θυμάται την …ρόκα-παρμεζάνα;

    Αστέρια Michelin, υπεύθυνοι κρατήσεων που δίνουν το κινητό τους τηλέφωνο μόνο σε όσους ξεπερνούν την ελάχιστη κατανάλωση, τραπεζάκια έξω όπως έλεγε ο Διονύσης Σαββόπουλος, «sky is the limit» όπως λένε σήμερα όσοι θέλουν να φέρουν σε μια ισορροπία την ζημιά από το 2020 και το 21.

    Η τρούφα μας φέρνει πιο κοντά, μαζί με τα σφηνάκια Ντούντου, με ταμπάσκο, ελιές και βότκα. Shaken, not stirred.

    Διαβάστε επίσης:

    Χόλιγουντ καλεί Ελλάδα… Ο Antonio Banderas φεύγει, ο Sylvester Stallone έρχεται

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ – Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη



    ΣΧΟΛΙΑ