• LIFE&STYLE

    Ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στον κόσμο του eBay; Γράψτε λάθος…

    • NewsRoom


    Φαίνεται πως η ανισότητα κατά των γυναικών συνεχίζει να τις κυνηγάει, ακόμα και στην ιστοσελίδα δημοπρασιών eBay, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα, για κάθε δολάριο που βγάζει ένας άνδρας, οι γυναίκες βγάζουν 80 σεντς αντίστοιχα.

    Είναι κοινώς αποδεκτό πως τα καλλυντικά προϊόντα είναι πολύ πιο ακριβά στα μαγαζιά, αλλά αυτή η έρευνα δείχνει πως η ανισότητα μεταξύ των φύλων υπάρχει ακόμη κι όταν οι άντρες και οι γυναίκες θέλουν να αγοράσουν το ίδιο πράγμα μέσω ebay.

    Μπορεί η πολιτική του eBay να μην αναφέρει προφανώς το γένος του χρήστη, αλλά ο σεξισμός υπάρχει, καθώς οι αγοραστές μπορούν, πολλές φορές, να καταλάβουν το γένος του πωλητή. Πάνω από το 50% των αγοραστών μπόρεσαν να μαντέψουν το γένος των πωλητών.

    f57de76813fee47dc47798ff9d15061e_XL.jpg,qt=1457614477.pagespeed.ce.8LPbCuAMUSΠιο συγκεκριμένα, η έρευνα, από τους Tamar Kricheli-Katz και Tali Regev, συμπεριέλαβε δεδομένα από πάνω από 1 εκατομμύριο συναλλαγές μεταξύ του 2009 και το 2012 στις ΗΠΑ. Τα ευρήματά τους αποδεικνύουν πως οι γυναίκες πωλήτριες πληρώνονται λιγότερο από τους άντρες, ενώ οι γυναίκες αγοραστές πληρώνουν 3% παραπάνω.

    Μάλιστα, η ειρωνεία είναι πως οι γυναίκες πωλητές έχουν καλύτερη φήμη στην ιστοσελίδα. Παρόλα αυτά, για κάθε δολάριο του ίδιου προϊόντος, οι γυναίκες πληρώνονται 97 σεντς στο 1 δολάριο του άνδρα.



    ΣΧΟΛΙΑ