• LIFE&STYLE

    Υπέρκομψες Μαρέβα Μητσοτάκη και βασίλισσα Λετίθια στα ανάκτορα της Μαδρίτης

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια και η σύζυγος του πρωθυπουργού και επιχειρηματίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη


    Το «παρών» στη δεξίωση που παρέθεσε ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας για τους αρχηγούς κρατών και τα μέλη των κυβερνήσεων στη Μαδρίτη, έδωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του και επιχειρηματίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

    Η λαμπερή δεξίωση πραγματοποιήθηκε, με αφορμή τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στην ισπανική πρωτεύουσα.

    Τους καλεσμένους υποδέχτηκαν ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια στα βασιλικά ανάκτορα.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Μητσοτάκη είχαν μια σύντομη στιχομυθία με το βασιλικό ζεύγος, την ώρα της υποδοχής τους, ενώ πόζαραν και για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

    Μάλιστα η αναγγελία της συζύγου του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν «Μαρία-Εύα Γκραμπόφσκι»

    Υπέρκομψη η Μαρέβα Μητσοτάκη επέλεξε για την ιδιαίτερη περίσταση ένα μαύρο φόρεμα, το οποίο είχε κοσμήσει με μία καρφίτσα. Το outfit ολοκλήρωσε με μαύρες γόβες και ένα μαύρο clutch.

    Τις εντυπώσεις έκλεψε, όπως κάθε φορά άλλωστε, η βασίλισσα Λετίθια, η οποία επέλεξε μία ψηλόμεση μαύρη μακριά φούστα και ένα λευκό τοπ.

    Nωρίτερα τη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028.

    Από τη μεριά του, ο βασιλιάς Φελίπε τόνισε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ανθρωπότητα, απευθυνόμενος στους καλεσμένους του στη δεξίωση.

    μητσοτακης-μαρεβα-λετιθια

    «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποτύχουμε να δώσουμε μια αποτελεσματική, φιλόδοξη και πολύπλευρη απάντηση στον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και ο πλανήτης.

    Οι πιο ευάλωτοι είναι αυτοί που πλήττονται πιο σφοδρά από τον αντίκτυπο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, κάτι που αυξάνει τους κινδύνους και τα αίτια της κοινωνικής ανισότητας της φτώχειας και της πείνας», υπογράμμισε ακόμη ο βασιλιάς Φελίπε και συμπλήρωσε ότι:

    «Κανένα σύνορο δεν μπορεί να μας προστατεύσει από την κλιματική αλλαγή. Δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε τις αποφάσεις. Πρέπει να δράσουμε με αποφασιστικότητα.

    Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά όχι για δισταγμό. Υπάρχει ελπίδα, αλλά και πολλή δουλειά να κάνουμε. Και θα χρειαστούν αρκετές γενιές για να το πετύχουμε αυτό».

    Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας

    Σήμερα, Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη Μαδρίτη, θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να μετάσχει στη Σύνοδο για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ, ενώ, μαζί με την σύζυγό του θα παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει η βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ, για τους αρχηγούς των κρατών- μελών του ΝΑΤΟ.

    Το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν στο δείπνο που θα παραθέσει ο Μπόρις Τζόνσον στους ηγέτες του ΝΑΤΟ.

    Βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας

    Δείτε την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη στο 8:30΄:



    ΣΧΟΛΙΑ