• LIFE&STYLE

    Ινδός μοναχός, που ισχυρίζεται ότι είναι 120 ετών, έχει βρει τα μυστικά της μακροζωίας

    Swami Sivananda


    Στην Ινδία ζει ένας μοναχός που ισχυρίζεται πως έχει βρει το μυστικό για τη μακροζωία. Ο Ινδός μοναχός υποστηρίζειπως είναι 120 χρονών.  Ποιο είναι το μυστικό του γηραιότερου ανθρώπου παγκοσμίως; Η αποχή από το σεξ, η yoga σε καθημερινή βάση και η έλλειψη μπαχαρικών από τη διατροφή του.

    Ο Ινδουιστής μοναχός Swami Sivananda  γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1896, σύμφωνα με το διαβατήριό του. Αν αληθεύει αυτό το στοιχείο, τότε η ζωή του έχει διαρκέσει 3 αιώνες, όμως, ο ίδιος παραμένει δυνατός και μπορεί να κάνει yoga για ώρες.

    Τώρα έχει κάνει αίτηση για να μπει στο βιβλίο των Guinness World Records και αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί του. Το ρεκόρ του γηραιότερου ανθρώπου κατείχε τελευταίος ο Ιάπωνας Jiroemon Kimura, ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο 2013, φθάνοντας τα 116 χρόνια και 54 ημέρες.

    Οι ινδικές αρχές επιβεβαίωσαν την ηλικία του Sivananda, από ένα μητρώο, που είναι το μόνο αρχείο που είχαν πολλοί Ινδοί για τη γέννησή τους, ακόμα και αυτοί που είναι πολύ νεότεροι από το μοναχό. Βέβαια, είναι αρκετά δύσκολο να ελεγχθεί η ηλικία του.

    Τον Sivananda ανακάλυψαν τοπικά μέσα, νωρίτερα το φετινό καλοκαίρι και οι Times της Ινδίας αναφέρουν πως μοιάζει τουλάχιστον 50 χρόνια νεότερος από αυτό που ισχυρίζεται. Ο μοναχός γεννήθηκε στην ιερή πόλη Varanasi και μεγάλωσε μέσα στην απόλυτη φτώχεια. Επέλεξε να γίνει μοναχός, λέγοντας πως το ότι έχει ζήσει τόσα χρόνια οφείλεται στη “γιόγκα, την πειθαρχία και την αποχή”.

    «Έχω ζήσει μια απλή και πειθαρχημένη ζωή. Τρώω πολύ απλά, μόνο βραστά τρόφιμα χωρίς λάδι ή μπαχαρικά, ρύζι και φακή στιφάδο, με λίγο τσίλι. «Αποφεύγω το γάλα και τα φρούτα, γιατί πιστεύω ότι αυτά είναι ιδιαίτερα τρόφιμα. Στην παιδική ηλικία μου κοιμήθηκα πολλές ημέρες με άδειο στομάχι», είπε στο AFP μετά από μια δίωρη γιόγκα συνεδρία. Με ύψος 1,58, ο Sivananda κοιμάται σε ένα χαλί στο πάτωμα και χρησιμοποιεί μια ξύλινη πλάκα ως ένα μαξιλάρι.

    Ο ηλικιωμένος άνδρας έχασε και τους δύο γονείς του όταν ήταν έξι και δόθηκε από τους συγγενείς του σε έναν guru, με τον οποίο ταξίδεψε γύρω από την Ινδία, προτού εγκατασταθούν στο Varavasi. Γυμνασμένος και χωρίς ιατρικές επεμβάσεις, κάνει μια ανεξάρτητη ζωή και ταξιδεύει μόνος τους με τρένα.

    O Sivananda, ο οποίος γεννήθηκε σε αποικιακή περιοχή της Ινδίας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αυτοκίνητα ή τηλέφωνα, λέει ότι δεν είναι ενθουσιασμένος με τις νέες τεχνολογίες και προτιμά να είναι μόνος του. “Παλιότερα, οι άνθρωποι ήταν ευχαριστημένοι με λιγότερα πράγματα. Σήμερα οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι, ζουν ανθυγιεινά και έχουν γίνει ανέντιμοι, το οποίο με θλίβει πολύ. Απλά θέλω οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι, υγιείς και ειρηνικοί”, είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/pou-pigan-ellines-dekapentavgousto-sto-facebook/68075



    ΣΧΟΛΙΑ