• LIFE&STYLE

    Η θυελλώδης ζωή της πριγκίπισσας Μαργαρίτας και ο απαγορευμένος έρωτας

    • NewsRoom


    Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν η μικρή αδελφή της Ελισάβετ Β’ , η οποία έφυγε από την ζωή πριν από 17 χρόνια. Η ίδια είχε συνηθίσει να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας και όχι για καλό, κυρίως λόγω των «μη αποδεκτών» επιλογών της από το παλάτι.

    Η πριγκίπισσα είχε διαφορετικό προφίλ, πολύ πιο οικείο από αυτό της βασιλικής οικογένειας και φρόντιζε να το συντηρεί. Όταν η αδελφή της έγινε βασίλισσα, εκείνη την ακολουθούσε σε όλες τις περιοδείες της ανά τον κόσμο, αλλά ποτέ δεν ξεχνούσε την αγάπη της για τις τέχνες, τη μουσική, το μπαλέτο και την φιλανθρωπία.

    Ήταν η αγαπημένη του Τύπου, καθώς ήταν πιο ευχάριστη και ανοιχτή από την αδελφή της, που πάντα την συνέκριναν μαζί της.

    Η Μαργαρίτα έζησε μια ταραχώδη ζωή και δεν συμβιβάστηκε με το βασιλικό πρωτόκολλο. Βίωσε τον χωρισμό, πήρε διαζύγιο, απέκτησε δυο παιδιά και δεν φοβήθηκε να ερωτευτεί.

    Όταν ήταν 22 χρονών είχε συνάψει σχέση με τον σμηναγό Πίτερ Τάουνσεντ, ο οποίος ήταν 16 χρόνια μεγαλύτερος της και έμπιστο πρόσωπο του πατέρα της, βασιλιά Γεώργιου Στ’.

    Ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του, αλλά αυτός ο έρωτας ήταν απαγορευμένος για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, καθώς ήταν διαζευγμένος και η Εκκλησία της Αγγλίας δεν επέτρεπε έναν τέτοιο γάμο. Αν επέλεγε να ζήσει με τον αγαπημένο της, τότε θα έχανε όλα τα βασιλικά προνόμια, διότι η βασίλισσα Ελισάβετ που είναι η κεφαλή της Εκκλησίας θα έπρεπε να την αφορίσει.

    Ο Πίτερ Τάουνσεντ και η πριγκίπισσα Παργαρίτα

    Η Μαργαρίτα στο τέλος επέλεξε τον τίτλο της και την οικογένειά της δηλώντας: «Αποφάσισα να μην παντρευτώ τον Πίτερ Τάουνσεντ. Ακολουθώ τις επιταγές της Εκκλησίας της Αγγλίας που κατακρίνει το διαζύγιο και θα συνεχίσω το καθήκον μου απέναντι στην Κοινοπολιτεία ως πριγκίπισσα. Όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο».

    Μετά το χωρισμό τους, η ίδια μελαγχόλησε και άρχισε να πίνει και να καπνίζει περισσότερο. Τα πράγματα χειροτέρευσαν, όταν έμαθε ότι ο πρώην αγαπημένος της παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα, ενώ το παλάτι τον είχε στείλει στο Βέλγιο μετά το τέλος της σχέσης τους.

    Τον Φεβρουάριο του 1960, νιώθοντας προδομένη από το γάμο του πρώην συντρόφου της, αποφάσισε να παντρευτεί τον φωτογράφο Άντονι Ρόμπερτ Άρμστρονγκ Τζόουνς.

    Εκείνος μπορεί να μην ήταν γαλαζοαίματος, αλλά δεν είχε ξαναπαντρευτεί. Ο Άρμστρονγκ ήταν ο φωτογράφος της βασιλικής αυλής για λίγο καιρό και μετά το γάμο τους απέκτησε τον τίτλο «Λόρδος του Σνόουντον».

    Απέκτησαν μαζί δυο παιδιά, αλλά χώρισαν το 1978. Αφορμή στάθηκαν οι εξωσυζυγικές σχέσεις και των δυο. Η πιο γνωστή σχέση της Μαργαρίτας ήταν με τον κατά 17 χρόνια νεότερό της Ρόντι Λιουέλιν που κράτησε οκτώ χρόνια.

    Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα έζησε μια γεμάτη και θυελλώδη ζωή. Πέθανε στα 71 της χρόνια. Ο βιογράφος της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Μαργαρίτα έγινε αντιληπτή με πολλούς τρόπους ως πρωτοπόρος, καθώς κάλυπτε δύο κόσμους: τον βασιλικό κόσμο με όλες τις παραδόσεις και τα πρωτόκολλα και τον σύγχρονο κόσμο. Αν επισκεπτόσουν το σπίτι της στο παλάτι του Κένσινγκτον, είχε ένα όμορφο κλασικό εσωτερικό του 18ου αιώνα, αλλά μέσα σε αυτό το εσωτερικό, είχες μια πολύ σύγχρονη γυναίκα».



    ΣΧΟΛΙΑ