• LIFE&STYLE

    Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει χιούμορ: H απίστευτη φάρσα που έκανε σε Αμερικανούς τουρίστες

    Ελισάβετ

    Βασίλισσα Ελισάβετ


    Το νούμερο ένα πρόσωπο της Βρετανίας και η κυρίαρχη στην εξουσία ολόκληρης της χώρας φαίνεται πως δεν διαθέτει μόνο σοβαρή πλευρά.

    Η βασίλισσα Ελισάβετ για ακόμη φορά απέδειξε πως είναι μοντέρνα και διαθέτει χιούμορ, το οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιεί όταν της δοθεί η ευκαιρία. Αυτή τη φορά, αφορμή να μας αποδείξει ότι ξέρει από αστεία στάθηκε μια τυχαία συνάντηση που είχε η βασίλισσα με Αμερικανούς τουρίστες στους αγγλικούς δρόμους, κατά τη διάρκεια μιας εξόδου της από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

    Η βασίλισσα, όταν πραγματοποιεί άτυπες δημόσιες εμφανίσεις, έξω από τα βασιλικά της καθήκοντα, συνηθίζει να κυκλοφορεί με τρόπο που να μην αναγνωρίζεται από τον κόσμο, ώστε να περνά απαρατήρητη, για λόγους ασφαλείας και τήρησης των κατάλληλων αποστάσεων του κόσμου από το κυρίαρχο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

    Για το λόγο αυτό, η βασίλισσα επιλέγει πολύ κοινότυπες εμφανίσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με το ντύσιμο που επιλέγει στις επίσημες εμφανίσεις, στο πλαίσιο των καθηκόντων της. Συχνά μάλιστα καλύπτει το κεφάλι της με μαντήλι, στοιχείο που φαίνεται να αγαπά ιδιαίτερα σε αυτές τις πιο ανεπίσημες εμφανίσεις.

    Η βασίλισσα Ελισάβετ σε καθημερινές της εμφανίσεις, έξω από τα βασιλικά της καθήκοντα.

    Εκτός από το λουκ, υπενθυμίζεται ότι σχεδόν το σύνολο της συμπεριφοράς και των ενεργειών των μελών της βασιλικής οικογένειας διέπεται από αυστηρούς κανόνες που καθορίζονται από το πρωτόκολλο του παλατιού. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι γαλαζοαίματοι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και όποτε το θέλουν. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ότι οι δύο δούκισσες και σύζυγοι των πριγκίπων, γιων της Νταϊάνα, Μέγκαν Μαρκλ και Κέιτ Μίντλετον δεν επιτρέπεται να φορούν διαμάντια πριν από τις 6 το απόγευμα, ενώ επίσης πρέπει να υποκλίνονται κάθε φορά που περνά μπροστά τους η βασίλισσα Ελισάβετ.

    Ωστόσο, οι γαλαζοαίματοι παραμένουν άνθρωποι και απολαμβάνουν με τη σειρά τους μερικές χαλαρές στιγμές. Ειδικά, μάλιστα για την επικεφαλής του παλατιού, είναι σίγουρο ότι μερικές φορές μπορεί να κάνει τα «στραβά μάτια» στους κανονισμούς.

    Έτσι έκανε λοιπόν και τη στιγμή της συνάντησής της με τους Αμερικανούς τουρίστες, συνάντηση που εξελίχθηκε σε μια απολαυστική φάρσα της βασίλισσας προς τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες. Την ιστορία μοιράστηκε προσφάτως δημόσια ο πρώην σύμβουλος προστασίας της βασίλισσας, Ρίτσαρντ Γκρίφιν.

    Σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε, λοιπόν, ο Γκρίφιν, μια μέρα που η βασίλισσα είχε βγει και περπατούσε αμέριμνη, με τη συνοδεία του ίδιου, στο κτήμα της, στο Μπαλμόραλ συναντήθηκε τυχαία με μια ομάδα Αμερικανών τουριστών, που την πλησίασαν, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίσουν περί ποιας κυρίας πρόκειται. Οι Αμερικανοί επισκέπτες, με φανερό ενδιαφέρον, την ρώτησαν αν είναι κάτοικος της περιοχής. Εκείνη, ατάραχη και χωρίς να προδώσει την ταυτότητά της, απάντησε στους συνομιλητές της ότι έχει ένα σπίτι εκεί κοντά.

    Στη συνέχεια, οι Αμερικανοί την ρώτησαν αν έχει δει ποτέ από κοντά τη βασίλισσα Ελισάβετ, γνωρίζοντας προφανώς πως έχει ιδιοκτησία στην περιοχή. Η βασίλισσα Ελισάβετ, λοιπόν, απάντησε στους ταξιδιώτες «όχι» και μετά, δείχνοντας τον σωματοφύλακά της, είπε «Αυτός την έχει δει». Στη συνέχεια, η ομάδα των τουριστών αποχώρησε, χωρίς να καταλάβει ποτέ με ποια είχε μόλις έρθει σε επαφή.



    ΣΧΟΛΙΑ