• LIFE&STYLE

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Η πολυαναμενόμενη διασκευή του Ντάμπο συναντά τη νέα ελληνική πρόταση (trailers)

    σινεμα


    Μια ακόμη διασκευή φέρνει στις οθόνες μας η Disney, αυτή τη φορά με την ιστορία του Ντάμπο, μια νέα ελληνική προσπάθεια κάνει το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ παραμένουν στο μενού μια σειρά από θρίλερ, για όσους προτιμούν το είδος αυτό.

    • «Ντάμπο» («Dumbo»)

    Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
    Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μάικλ Κίτον, Ντάνι ΝτεΒίτο, Εύα Γκριν

    Το 1919 σε μια πόλη της Φλόριντα, η επικείμενη γέννηση ενός μωρού ελέφαντα στο περιπλανώμενο τσίρκο του Μαξ Μέντιτσι δίνει ελπίδες για καλύτερες μέρες, τόσο στον ιδιοκτήτη, όσο και στα δύο ορφανά από μητέρα παιδιά του Χολτ Φάριερ, δεξιοτέχνη αναβάτη αλόγων, που επιστρέφει από το μέτωπο του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, έχοντας χάσει το ένα του χέρι. Μόνο που το νεογέννητο ελεφαντάκι έχει δύο αυτιά τεράστια, που του επιτρέπουν να πετάει. Η Disney έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο διασκευές κλασικών κινουμένων σχεδίων σε ταινίες ζωντανής δράσης («Το βιβλίο της ζούγκλας», «Η Πεντάμορφη και το τέρας»), έχοντας σημειώσει επιτυχία. Με τη νέα αυτή διασκευή αποσκοπεί σε μια ακόμη επιτυχημένη προσπάθεια.

    • «Ευτυχισμένος Λάζαρος» («Lazzaro Felice»)

    Σκηνοθεσία: Αλίτσε Ρορβάχερ
    Παίζουν: Αντριάνο Ταρντιόλο, Αλμπα Ρορβάχερ

    Τη δεκαετία του ’90, σε ένα απομονωμένο μέρος της αγροτικής Ιταλίας, ο νεαρός Λάζαρο είναι το παιδί για όλα τα θελήματα, στο πλαίσιο μιας ιδιόμορφης κοινότητας αγροτών, που εξακολουθεί να ζει υπό συνθήκες ημι-δουλοπρέπειας στη δούλεψη μιας μαρκησίας. Η παράδοξη σχέση φιλίας που αναπτύσσεται ανάμεσα στον αγαθό, καλόκαρδο αγρότη Λάζαρο και τον αριστοκράτη Τανκρέντι, γιο της μαρκησίας, θα επιφέρει την αποκάλυψη του σοκαριστικού μυστικού.

    • «Ο Άγγελος» («El Angel»)

    Σκηνοθεσία: Λουίς Ορτέγκα
    Παίζουν: Λορέντζο Φέρο, Τσίνο Νταρίν

    Το 1971 στην Αργεντινή, ο Καρλίτος, έφηβος μαθητής με πρόσωπο όμορφο σαν αγγέλου, εξελίσσει τη ροπή του στις κλοπές, πιάνοντας φιλία με έναν συνομήλικό του γόη. Οι δυο τους θα ακολουθήσουν μια σαγηνευτική, όσο και αυτοκαταστροφική διαδρομή στο έγκλημα. Η αληθινή ιστορία του «Αγγέλου του Θανάτου», κατά κόσμον Κάρλος Ρομπλέδο Πουχ που, μετά από 45 χρόνια εγκλεισμού, εξακολουθεί να είναι ο εγκληματίας με τα περισσότερα χρόνια κράτησης στην ιστορία της Αργεντινής, μετατρέπεται σε ένα στυλιζαρισμένο, φωτογενές χρονικό αναζήτησης ταυτοτήτων, στο οποίο η ρομαντικοποίηση της βίας από τους νεαρούς αντι-ήρωες εκλαμβάνεται ως δεδομένη.

    • «Mektoub, αγάπη μου» (Mektoub, My love: Canto Uno)

    Σκηνοθεσία: Αμπντελατίφ Κεσίς
    Παίζουν: Σαΐν Μπουμεντίν, Οφελί Μπάου

    Ο Αμίν, σπουδαστής στο Παρίσι, που έχει παρατήσει την ιατρική για χάρη του κινηματογράφου, επιστρέφει το καλοκαίρι του ‘94 στη γενέτειρά του, στα παράλια της Γαλλίας, όπου περνάει τις διακοπές του ανέμελα, παρέα με τον ξάδελφό του Αμίν, περικυκλωμένος από πολλούς ερωτικούς πειρασμούς και την παιδική του φίλη Οφελί να αποτελεί την μεγάλη ερωτική εμμονή. Ο Γαλλοτυνήσιος Αμπντελατίφ Κεσίς διασκευάζει ελεύθερα το μυθιστόρημα «La Blessure, La Vraie» του Φρανσουά Μπεγκοντό, σε ένα νοσταλγικό για τις υποσχέσεις, το σφρίγος της νιότης, πολύ προσωπικό, όσο και επαναλαμβανόμενα φλύαρο, νωχελικό (σαν να εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο) ταξίδι αναμνήσεων και ενηλικίωσης. Πρώτη – άκρως ηδονοβλεπτική δόση (η ερωτική κατάθεση της «Ζωής της Αντέλ» που του χάρισε τον Χρυσό Φοίνικα ωχριά μπροστά στο εδώ εμμονικό ζουμ της κάμερας στο γυναικείο σώμα) – της τριλογίας του για το πεπρωμένο.

    • «Ελεύθερο θέμα»

    Σκηνοθεσία: Στέλλας Θεοδωράκη
    Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Κίτσος, Λορέν Σοβάζ

    Η ‘Ιρις, αντισυμβατική καθηγήτρια σε μια Σχολή Καλών Τεχνών, δίνει στους οκτώ φοιτητές της μια άσκηση ελεύθερου θέματος. Εκείνοι, ενθουσιασμένοι με την ιδέα της ελεύθερης επιλογής, δημιουργούν ένα «εργαστήριο φαντασίας» χωρίς περιορισμούς. Πειραματιζόμενη με την έννοια της ελευθερίας στη ζωή και την τέχνη, η Θεοδωράκη, ιδιοσυγκρασιακή σκηνοθέτης ταινιών μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, βάζει σε πρώτο πλάνο την ελληνική κρίση και τη χαρισματική Τζήμου σε έναν διττό ρόλο, εντάσσει τους φοιτητές της από τη σχολή στο «πείραμα» και προσεγγίζει την κινηματογραφική φόρμα ως πολυπρισματικό δοκίμιο. Επιλογή που θολώνει -δυστυχώς εξοντωτικά για τον θεατή – τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία και αποκτά διαυγές νόημα στις πιο ρεαλιστικές σκηνές. (2018)

    Παίζονται ακόμη:

    • Το βιογραφικό δράμα «Ο καθηγητής και ο τρελός» με τους Μελ Γκίμπσον και Σον Πεν,
    • Το θρίλερ τρόμου «Η τρύπα» του Λι Κρόνιν,
    • Το τεχνολογικό θρίλερ «Κωδικός Κολιμπρί» με τους Τζέσε Αϊζενμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και Σάλμα Χάγιεκ,
    • Το sci-fi θρίλερ «Πόλη υπό κατοχή» του Ρούπερ Γουάιατ,
    • Η αμερικανική οικογενειακή δραματική κομεντί «Στιγμιαία οικογένεια» με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ και Ρόουζ Μπερν,
    • Το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Επιστροφή στην κορυφή» του Στρατή Χατζηελενούδα και
    • Το κουβανέζικο δράμα «Clandestinos» (1987).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: MasterChef spoiler: Αυτός ο παίκτης κερδίζει τα 10.000 ευρώ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγωγή κατά του Facebook κατέθεσε η κυβέρνηση Τραμπ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΚΑΙ: Το νέο πρόσωπο – έκπληξη στη διοίκηση του σταθμού



    ΣΧΟΛΙΑ