• LIFE&STYLE

    Η επόμενη βασίλισσα Ελισάβετ και τα βάσανα του στέμματος


    Η 18χρονη διάδοχος του θρόνου, πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, ετοιμάζεται να συνεχίσει την εκπαίδευση της σε στρατιωτική Σχολή, ως μέρος της προετοιμασίας της για τον ρόλο της μελλοντικής βασίλισσας.

    Όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Παλάτι του Βελγίου η πριγκίπισσα Ελισάβετ πρόκειται να ξεκινήσει τις σπουδές της στην Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία στις Βρυξέλλες αυτό το φθινόπωρο. Μάλιστα, θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, βασιλιά Φίλιππου, ο οποίος φοίτησε στην ίδια σχολή από το 1978 έως το 1981.

    Η Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία εκπαιδεύει αξιωματικούς στις τέσσερις συνιστώσες της βελγικής άμυνας: Στρατός, Πολεμική Αεροπορία, Ναυτικό και Ιατρική. Μόνο περίπου 150 μαθητές γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο μετά από επιτυχημένες εξετάσεις σε μαθήματα όπως: μαθηματικά, γαλλική και ολλανδική γλώσσα, αθλητικές ασκήσεις και ψυχολογική αξιολόγηση.

    Η ανακοίνωση έρχεται αφότου η πριγκίπισσα Ελισάβετ ολοκλήρωσε δύο χρόνια σπουδών στο UWC Atlantic College στην Ουαλία. Μεταξύ των αποφοίτων της σχολής αυτής είναι κι άλλοι βασιλείς όπως ο βασιλιάς Γουίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας και η πριγκίπισσα Ραϊγιάντ μπιντ αλ Χουσεϊν της Ιορδανίας. Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας είναι επί του παρόντος πρόεδρος της σχολής μαζί με την βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας.

    Εκτός όμως από τις σπουδές της, η πριγκίπισσα Ελισάβετ λατρεύει διάφορα αθλήματα όπως τένις, σκι, πεζοπορία και καταδύσεις, ενώ παίζει πιάνο, απολαμβάνει την μουσική, συμμετέχει ως εθελοντής σε διάφορα προγράμματα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ηλικιωμένους, άστεγους και άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.



    ΣΧΟΛΙΑ