• LIFE&STYLE

    Η επιστροφή του spaghetti strap (λεπτό τιραντάκι) από τα 90’s


    Ως γνωστόν ο κόσμος της μόδας πολύ συχνά κάνει αναδρομές στο ένδοξο παρελθόν των προηγούμενων δεκαετιών, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο κομμάτια εμβληματικά που καθόρισαν την πορεία του. Αυτό γίνεται είτε από τους σχεδιαστές, είτε από τους fashion influencers που, μέσω της δύναμης των social media, καταφέρνουν να επαναφέρουν στο προσκήνιο παλιότερες τάσεις. Το τελευταίο καιρό την τιμητική τους έχουν τα 90’s, μια επαναστατική δεκαετία με ένα ξέφρενο και ιδιαίτερα sassy στιλ που άφησε ιστορία! Μετά τα chokers, τα denim on denim σύνολα, τα τσαντάκια μπανάνες και τα mules σειρά φαίνεται να έχει το λεπτό τιραντάκι που ακούει στον όρο spaghetti strap.

    Διάσημες κυρίες, όπως η Emily Ratajkowski, η Kim Kardashian West, η Kendall Jenner και η Bella Hadid, λανσάρουν στις εμφανίσεις τους και ποζάρουν στον φακό μέσα σε αυτά τα μίνιμαλ και ευκολοφόρετα μπλουζάκια. Κι αν απορείτε, γιατί επέλεξαν αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι και όχι κάποιο άλλο, η απάντηση είναι προφανής: φτιάχνεται από ελάχιστο ύφασμα και είναι μικροσκοπικό και σέξι! Μάλιστα, στην αυθεντική του εκδοχή, τη δεκαετία του 90, διάσημα μοντέλα και κυρίως η Kate Moss, το φορούσαν χωρίς στηθόδεσμο, αφήνοντας τις θηλές τους να ξεπροβάλλουν κάτω από τα τιραντάκια τους με έναν οριακά προκλητικό τρόπο, που ήταν ακαταμάχητος και αισθησιακός.

    Now:

    spaghetti-strap-5.jpg

    Then:

    spaghetti-strap-4.jpg

    Πρόκειται για ένα σχέδιο που, λόγω του λιτού και απλού σχεδιασμού του, δεν υπάρχουν όρια στο που μπορεί να φορεθεί και είναι ιδανικό για τη βόλτα σας στην αγορά, για τη δουλειά (αρκεί να μη βρίσκεστε σε αυστηρό, corporate περιβάλλον), το γυμναστήριο αλλά και τη βραδινή έξοδο για ποτό, αρκεί βέβαια να συνδυαστεί σωστά, ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση. Παράλληλα, είναι και ιδανικό για το καλοκαίρι, αφού είναι άνετο και δροσερό, καθώς φτιάχνεται από μαλακά, φυσικής προέλευσης υφάσματα, όπως το βαμβάκι και αφήνει το σώμα να αναπνέει.

    Κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα, από τα κλασσικά μαύρα μέχρι τα πιο παιχνιδιάρικα με μοτίβα, όπως κάποιο animal ή floral ενώ το ντεκολτέ του “παίζει”, άλλοτε σε στρογγυλό κόψιμο, άλλοτε σε τετράγωνο και άλλοτε σε πιο βαθύ και αποκαλυπτικό. Άλλωστε, η τάση που επιστρέφει είναι το λεπτό και σχεδόν ανύπαρκτο τιραντάκι που συνδυάζεται με τα πάντα, από παντελόνες, τζιν παντελόνια και φούστες μέχρι και πάνω από ένα απλό t-shirt. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στο να μη σας πιέζει το τιραντάκι υπερβολικά και δημιουργούνται ανεπιθύμητα παχάκια, καθώς και το αν θα φορέσετε στηθόδεσμο ή όχι -ανάλογα με τη περίσταση για την οποία ετοιμάζεστε. Για ένα all 90’s look πάντως, σας προτείνουμε να συνδυάσετε περισσότερα κομμάτια της εποχής μαζί, όπως το strap μπλουζάκι μαζί με ψηλοκάβαλο τζιν παντελόνι, μπανάνα στη μέση και για παπούτσια mules ή chunky αθλητικά.

    spaghetti-strap-2.jpg
    spaghetti-strap-1.jpg



    ΣΧΟΛΙΑ