• LIFE&STYLE

    13 μυστικά για το denim που πρέπει να γνωρίζετε


    Σίγουρα το να ανακαλύψετε το ιδανικό τζιν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά και μεγάλη επένδυση ταυτόχρονα. Πολλές είναι οι εταιρείες, που παρουσιάζουν υψηλές τιμές σε denim κομμάτια, τα οποία μάλιστα χρειάζονται και τη μέγιστη προσοχή σας ως προς τη φροντίδα τους.

    Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να τα διαχειριστείτε. Επιτρέπεται το πλύσιμο στο πλυντήριο ή όχι; Αυτό και άλλα πολλά ερωτήματα ταλαιπωρούν κι απασχολούν τις περισσότερες γυναίκες επί καθημερινής βάσεως. Εμείς, για να σας διευκολύνουμε, συλλέξαμε 13 tips, που είναι βέβαιο ότι θα σας φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμα.

    13 Must Know Tips

    1. Οι μεγάλοι γνώστες του denim υφάσματος ξέρουν ότι ένα καλό και «γερό» τζιν παντελόνι χρειάζεται περίπου 6 μήνες, για να πάρει τη σωστή φόρμα και να εφαρμόζει καλά στο σώμα. Ως  τότε δε θα πρέπει να πλυθεί, για να μη χάσει το σχήμα του.

    2. Σήμερα, πολλά παντελόνια επεξεργάζονται ώστε να αλλάξει το χρώμα τους. Αυτά μπορείτε να τα πλένετε πιο συχνά, αλλά μόνο σε περίπτωση που λεκιαστούν ή αρχίσουν να σακουλιάζουν.

    3. Ενδιάμεσα από τα πλυσίματα, μπορείτε να φρεσκάρετε το τζιν σας με έναν πολύ απλό τρόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το κρεμάσετε στο μπάνιο και αφήστε τον ατμό από το ντους να κάνει τα υπόλοιπα. Εναλλακτικά παγώστε στην κατάψυξη σε μια πλαστική σακούλα, για δύο μέρες.

    4. Αποφύγετε το ξεθώριασμα πλένοντας τα jeans μέσα-έξω με κρύο νερό, είτε στο χέρι ή στο πλυντήριο. Μία πιο δραστική λύση είναι το πλύσιμο με καυτό νερό.

    denim-2.jpg

    5. Γυρίστε κατευθείαν το παντελόνι από τη μέσα πλευρά πριν το βάλετε στο πλυντήριο, για να αποφύγετε τυχόν φθορές.

    6. Προσθέστε ½ ποτήρι αποσταγμένο λευκό ξύδι στην τελευταίο στάδιο του πλυντηρίου, για να διατηρήσετε άθικτα το χρώμα των σκούρων υφασμάτων.

    7. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο, ρυθμίστε το στην πιο χαμηλή θερμοκρασία και βγάλτε το τζιν προτού στεγνώσει εντελώς. Έπειτα απλώστε το έξω.

    8. Πώς να διπλώσετε τα τζιν σαν επαγγελματίας: Τοποθετήστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια, διπλώστε to στη μέση -από τα αριστερά προς τα δεξιά. Πιάστε τα μπατζάκια και διπλώστε τα στο μισό, έτσι ώστε οι κνήμες των ποδιών να ευθυγραμμιστούν με τη μέση. Αναδιπλώστε τα μπατζάκια ξανά στη μέση. Voila!

    9. Οι ίνες πρέπει να αναπνέουν, οπότε μη στοιβάζετε τα τζιν πολύ κοντά με άλλα ρούχα. Κρατήστε τα μακριά από γεμάτες ντουλάπες και μην τα κρεμάτε μαζί με denim μπουφάν.

    denim-3.jpg

    10. Αν θέλετε να πάτε τα καινούργια σας παντελόνια σε ράφτη για να τα κοντύνετε, σιγουρευτείτε ότι τα έχετε πλύνει τουλάχιστον δύο φορές. Τα υφάσματα αυτά μαζεύουν στο πλύσιμο, οπότε μπορεί να μη χρειάζεται επιπλέον κόντεμα.

    11. Αν δεν έχετε χρόνο να δοκιμάσετε το τζιν στο μαγαζί, ακολουθήστε την παρακάτω… περίεργη μέθοδο. Πάρτε το παντελόνι στα χέρια σας και -με ενωμένη την πίσω και την μπροστά πλευρά- τοποθετήστε τη γραμμή της μέσης του παντελονιού γύρω από τη διάμετρο του λαιμού σας. Αν εφαρμόζει άνετα, τότε μάλλον κάνετε σωστή επιλογή.

    12. Είναι το τζιν λιγάκι σφικτό; Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα και στη συνέχεια κρεμάστε το από τους ιμάντες της ζώνης. Για επιπλέον τέντωμα, τραβήξτε την περιοχή της ζώνης ενώ τη στεγνώνετε με ένα πιστολάκι μαλλιών ή περάστε τη με καυτό σίδερο με ατμό.

    13. Αν πρέπει να αφαιρέστε κάποιο λεκέ, μη τρίψετε το σημείο με σαπούνι ή απορρυπαντικό. Χρησιμοποιήστε μια ειδική «σβήστρα» σε σημείο που δεν θα φαίνεται.

    denim-4.jpg
    Πηγή: glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ