• LIFE&STYLE

    H Μέγκαν και τα δάκρυα στο Λονδίνο…

    Μέγκαν Μαρκλ


    Την τελευταία τους επίσκεψη στο Λονδίνο ως μέλη του στενού κύκλου της βασιλικής οικογένειας πραγματοποίησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ

    Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψαν στο Λονδίνο τις τελευταίες ημέρες, με στόχο να εκτελέσουν τα τελευταία τους βασιλικά καθήκοντα, καθώς στο εξής ξεκινούν τη νέα τους ζωή στον Καναδά, μακριά από την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, αλλά και χωρίς την βασιλική τους ταυτότητα. Το διάσημο ζευγάρι παραβρέθηκε σε αρκετές δεξιώσεις, με την Μέγκαν Μαρκλ να κλέβει τις εντυπώσεις με τις πραγματικά καλαίσθητες στιλιστικές της επιλογές.

    Μάλιστα, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στο Λονδίνο σχολιάστηκε ιδιαίτερα ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν από τον αδελφό του Χάρι, πρίγκιπα Ουίλιαμ και την σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, κατά τη διάρκειά της συνάντησής τους. Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πρωτοφανή ψυχρότητα εκ μέρους του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ.

    Πλέον, η Μέγκαν Μαρκλ έχει αναχωρήσει από το Λονδίνο και έχει επιστρέψει στον Κανάδα, με σκοπό να βρίσκεται κοντά στον 10 μηνών γιο της, Άρτσι, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει στην βρετανική πρωτεύουσα, προκειμένου να ολοκληρώσει τις τελευταίες του βασιλικές υποχρεώσεις.

    Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το Megxit, η παραίτηση δηλαδή του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ από τα βασιλικά τους καθήκοντα αποτέλεσε προσωπική του επιλογή, σε δημοσίευμα της Telegraph υποστηρίζεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά στις τελευταίες επίσημες εμφανίσεις της στο Λονδίνο, λίγο προτού αναχωρήσει για τον Καναδά. Ειδικότερα, η δούκισσα του Σάσεξ παρουσιάστηκε κατηφής και δακρυσμένη κατά τη διάρκεια του «γλυκόπικρου» αποχαιρετισμού που είχε με το προσωπικό της βασιλικής οικογένειας.

    View this post on Instagram

    Earlier this week The Duchess of Sussex, in her role as Patron of the Association of Commonwealth Universities (ACU), met with the bright minds from across the Commonwealth to hear about their commitment to tackling the global challenges we all face. The Duchess spoke with Scholars studying and researching important areas surrounding; cleaning up plastic pollution in our oceans, helping to build more sustainable cities, improving health outcomes for citizens, and supporting decent work and economic growth. Paving the way as the next generation of leaders, these inspirational scholars, are spread far across the Commonwealth from Malawi to Malaysia, Ghana to Sri Lanka – all of whom will use the skills and knowledge they gain while studying in the UK to make a difference when they return to their home countries. The Duchess, who also attended university with support of a scholarship, is a strong advocate of accessible education for all. As the Royal Patron of The Association of Commonwealth Universities (@The_ACU_Official) since January 2019, The Duchess has met and engaged with students, academics, and staff from ACU member universities across the Commonwealth to learn more about the vital work they do to address global challenges. As President and Vice President of The @Queens_Commonwealth_Trust, The Duke and Duchess thank all those who are working to give access to education for all.

    A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

    Αντίστοιχη στάση είχε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και κατά την τελευταία βασιλική της υποχρέωση με φοιτητές της Κοινοπολιτείας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, λίγο προτού πάει στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ. Και εκεί, η Μέγκαν Μαρκλ εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια και έδειχνε πολύ στενοχωρημένη.

    Η δημοσιογράφος της Telegraph, Μπριόνι Γκόρντον, που βρισκόταν στην τελευταία βασιλική υποχρέωση της Μέγκαν Μαρκλ, περιέγραψε πώς ένιωσε η δούκισσα του Σάσεξ σε μια στιγμή πίσω από τις κάμερες. Όπως είπε, η Μέγκαν Μαρκλ είχε «δάκρυα στα φωτεινά και φιλικά της μάτια» κατά την συνάντησή της με τους παρευρισκόμενους και μίλησε μαζί τους για το έργο τους.

    Η δημοσιογράφος έγραψε χαρακτηριστικά: «Το συναίσθημα που έβγαινε, παρακολουθώντας την δούκισσα του Σάσεξ να πραγματοποιεί την τελική, ιδιωτική, βασιλική της υποχρέωση, ήταν μια βαθύτατη θλίψη. Θλίψη που έπρεπε να φτάσει σε αυτό. Θλίψη που δεν δούλεψε τελικά το σχέδιο και θλίψη που, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια από εκείνον τον λαμπερό παραμυθένιο γάμο, το πρώτο έγχρωμο άτομο που εντάχθηκε ποτέ στην βασιλική οικογένεια έπρεπε να φύγει. Πόσο ειρωνικό είναι που η τελευταία της υποχρέωση αφορούσε στην Κοινοπολιτεία, που γιορτάζει την ποικιλομορφία, την μοναδικότητα και την δύναμη που αντλούμε με το να αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον και τις διαφορές μας».

    Σημειώνεται ότι η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε η Μέγκαν Μαρκλ αφορούσε σε 23 νέους φοιτητές και ακαδημαϊκούς που κέρδισαν υποτροφίες από τον Σύνδεσμο Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας, έναν οργανισμό, στον οποίο η Μέγκαν θα συνεχίσει να είναι προστάτης, μετά την αποχώρησή της από τα βασιλικά καθήκοντα.

    Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ίδιας δημοσιογράφου, «υπάρχει η αίσθηση ότι τους φέρθηκαν πολύ άσχημα» στην Βρετανία και πρόσθεσε πως, όσοι βρίσκονταν κοντά της στις διάφορες εκδηλώσεις που δεν γίνονταν υπό το φως της δημοσιότητας, γνώριζαν πως «έπαιρνε σοβαρά τον ρόλο της και δεν ήταν απλά προετοιμασμένη, αλλά και περήφανη που έκανε ό,τι της ζητούσαν».

    Αναφορικά με τον πρίγκιπα Χάρι, η δημοσιογράφος της Telegraph, υποστήριξε πως η Μέγκαν Μαρκλ έδειχνε λυπημένη για τον σύζυγό της, που θα έπρεπε να αφήσει τους στρατιωτικούς του ρόλους. Όπως έγραψε: « Παρατηρώντας από το περιθώριο, η αναχώρησή της έμοιαζε γλυκόπικρη και με τεράστια θλίψη, όχι τόσο για τον εαυτό της, όσο για τον σύζυγό της».

    Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ανακοίνωση του Megxit και την απόφαση του ζευγαριού να μετακομίσει στον Καναδά, ξεκινώντας εκεί μία καινούρια ζωή, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ζουν πλέον σε μια πολυτελή έπαυλη, με τον ξένο Τύπο να λέει ότι έχει βάλει στο μάτι ένα ονειρεμένο σπίτι στο Μαλιμπού, ενώ θα μπορέσουν να διατηρήσουν το σπίτι τους στο Γουίνδσορ, επιστρέφοντας, ωστόσο, τα χρήματα των φορολογούμενων που δαπανήθηκαν για την ανακαίνισή του.

    Το ζευγάρι έχει ανακοινώσει ότι θέλει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο, αν και ο πρίγκιπας Κάρολος θα εξακολουθήσει να προσφέρει ιδιωτική οικονομική στήριξη στον γιο του, πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.



    ΣΧΟΛΙΑ