• LIFE&STYLE

    H μανία με τα Pokemon περνάει πλέον σε άλλο επίπεδο: Τώρα και σε γυμνές selfie

    • NewsRoom


    Η νέα μανία του «Pokemon Go» έχει κυριεύσει τους πάντες! Όλοι ψάχνουν με τα smarphones τους να βρουν το κρυμμένο Pokemon. Οι servers πέφτουν, μέχρι μποτιλιάρισμα σε πολυσύχναστους δρόμους προκαλεί η νέα μανία που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός όμως από τις οθόνες των smartphones, ο Pikachu και ο Βulbasaur μπαίνουν πλέον και σε πιο… επίμαχα σημεία. Η τρέλα με τα Pokemon γίνεται πιο “πικάντικη” χάρη στις αποκαλυπτικές selfies που γίνονται ανάρπαστες στο διαδίκτυο.

    Κάποιες μάλιστα που ανέβηκαν με το hashtag NSFW, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αγγίζουν τα όρια του πορνό!

    pokemon3

    pokemon7

    pokemon5

    Το Pokemon Go είναι μεν ένα παιχνίδι για smartphones, από τα πρώτα που αξιοποιούν τις δυνατότητες των τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), παράλληλα, όμως, είναι και ένα video game που σε «υποχρεώνει» να σηκωθείς από τον καναπέ σου και να βγεις εκτός σπιτιού προκειμένου να το απολαύσεις.

    pokemon6

    cover-pokemongo

    Όπως φαίνεται και από το όνομά του, το Pokemon Go αποτελεί μέρος της «οικογένειας» Pokemon. Είναι μάλλον απίθανο να μην έχετε ξανακούσει για τα Pokemon, μία ιαπωνική σειρά video games και κινουμένων σχεδίων που μεγάλωσε πρακτικά όλους όσους γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’90 και μετά, και έκανε παγκοσμίως γνωστό τον Picachu, ίσως το πιο γνωστό Pokemon. Πίσω από τα Pokemon, τα οποία έκαναν την εμφάνιση τους το 1996, βρίσκεται η ιαπωνική Nintendo, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες video games σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Στον «κόσμο» των Pokemon, ο παίκτης καλείται να εντοπίσει, κινούμενος σε ένα εικονικό περιβάλλον, και να «αιχμαλωτίσει» μία σειρά από χαριτωμένα πλάσματα, τα οποία δεν είναι άλλα από τα Pokemon. Στη συνέχεια, καλείται να τα εκπαιδεύσει και να τα «εκγυμνάσει» (σ.σ. υπάρχουν ειδικά «γυμναστήρια» γι’ αυτό το σκοπό) ώστε να αναμετρηθούν με τα Pokemon άλλων χρηστών. Όσες περισσότερες «μάχες» τόσο μεγαλύτερη βελτίωση υπάρχει.
    Η ίδια φιλοσοφία υπάρχει και στο Pokemon Go και ο στόχος είναι ο ίδιος.

    Όμως, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Ότι ο χρήστης πρέπει να κινηθεί εκτός του σπιτιού του και επιπλέον με τη χρήση τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και των Google Maps υπάρχει μία αλληλεπίδραση του πραγματικού κόσμου με εκείνον του παιχνιδιού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην οθόνη του smartphone όταν προχωράς με το Pokemon Go να «τρέχει» βλέπεις κανονικά το πεζοδρόμιο ή την πλατεία που βρίσκεσαι μέχρι να εντοπίσεις το Pokemon, χρησιμοποιώντας και τον ειδικό χάρτη που υπάρχει.

    Για να το πιάσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα Pokeball αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να πιάσουν με τα χέρια τους τα εικονικά Pokemon που βλέπουν στην οθόνη του smartphone τους με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ένα σωρό αστεία σχετικά video στο YouTube.

    Επιπλέον, οι δημιουργοί του Pokemon Go έχουν τοποθετήσει τα «γυμναστήρια» σε συγκεκριμένα σημεία μίας πόλης ή μίας συνοικίας δίνοντας μία διάσταση κοινωνικής συναναστροφής στο παιχνίδι, καθώς αρκετοί «παίκτες» μαζεύονται σε μία πλατεία, για παράδειγμα.

    Σημειωτέον πως το παιχνίδι είναι μόνο για smartphones και οι δημιουργοί του συνιστούν στους παίκτες να έχουν ενεργοποιημένα τα δεδομένα σε δίκτυα κινητής γιατί πρέπει να είναι εκτός σπιτιού για να παίξουν!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pos-pokemon-go-katafere-na-mas-sikosi-apo-tous-kanapedes/61222



    ΣΧΟΛΙΑ