• Gossip

    Γνωστός ηθοποιός αποκαλύπτει: «Πήγαμε σε σύμβουλο γάμου»

    • NewsRoom
    ζευγάρι


    Σε προσωπικές αποκαλύψεις προχώρησε ο Μελέτης Ηλίας, από τη σειρά «Το Σόι»

    Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Page 2 της Νέας Σελίδας, ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός, Μελέτης Ηλίας μίλησε για τον γάμο του και δεν δίστασε να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη γυναίκα του.

    Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η απόφασή τους να ζητήσουν βοήθεια από σύμβουλο γάμου, βελτίωσε τη σχέση τους και το γάμο τους.

    – Είσαι από τους ελάχιστους ηθοποιούς που έχουν πει δημόσια ότι έχουν πάει σε σύμβουλο γάμου. Δεν είχες κάποιους ενδοιασμούς, με δεδομένο ότι θεωρείται ταμπού στην Ελλάδα να πει κάποιος ότι πάει σε ψυχολόγο;

    Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα, ενώ θεωρούμε αυτονόητο να πάμε στον παθολόγο όταν έχουμε ένα πρόβλημα υγείας, ντρεπόμαστε να πούμε ότι πάμε σε ψυχολόγο. Εγώ δεν ντρέπομαι καθόλου να το λέω, γιατί θεωρώ πολύ φυσιολογικό, όταν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει πρόβλημα στον γάμο του, να απευθυνθεί σε έναν ειδικό για να τον σώσει.

    Πηγαίνοντας στον ψυχολόγο, ανοίγεται ένας ολόκληρος κόσμος μπροστά σου και μαθαίνεις πράγματα για τον εαυτό σου που δεν ήξερες.

    Ξέρω ότι ειδικά για τους άντρες είναι ταμπού να πουν ότι πάνε σε ψυχολόγο. Κι εγώ, αν πω στην παρέα μου από το Μενίδι ότι πάω σε σύμβουλο γάμου, θα φάω τρελό πείραγμα. Δεν με νοιάζει. Ξέρω ότι κάνω το σωστό.

    – Ποια ήταν η αφορμή για να απευθυνθείς σε σύμβουλο γάμου;

    Η αφορμή μπορεί να είναι μια δύσκολη μέρα. Όταν σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο παιδιά, που το ένα θέλει να φάει, το άλλο να διαβάσει, μια γυναίκα που προσπαθεί να τα προλάβει όλα και ένας σύζυγος που, όταν επιστρέφει στο σπίτι, αυτό που αντικρίζει θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καταλαβαίνεις γιατί ένα ζευγάρι αποφασίζει να απευθυνθεί σε έναν ειδικό για να το βοηθήσει να βελτιώσει ορισμένα πράγματα.

    Η καθημερινότητα είναι σκληρό πράγμα κι αυτό μπορεί να το βεβαιώσει οποιοδήποτε ζευγάρι. Εγώ, ως καλλιτέχνης, είχα συνηθίσει να παίρνω τον χρόνο μου, να έχω τους φίλους μου, μετά το θέατρο να πηγαίνουμε και για κανένα ποτάκι για να αποφορτιστώ.

    Όταν, λοιπόν, κάποια στιγμή με ρώτησε η ψυχολόγος «και όταν ήσουν εργένης τι έκανες;», της απάντησα: «Αυτό ακριβώς». Και μου είπε, βεβαίως: «Ναι, αλλά τώρα είσαι οικογενειάρχης με δύο παιδιά».

    Ε, αυτή την απλή σκέψη, δεν την είχα κάνει μέχρι τότε.

    – Πιστεύεις ότι, αν δεν είχατε πάει με τη γυναίκα σου σε σύμβουλο γάμου, θα είχατε χωρίσει;

    Δεν το ξέρω. Επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη αγάπη, θεωρώ ότι δεν θα το είχαμε διαλύσει, αλλά θα είχαμε δυσκολευτεί αρκετά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βελτιώθηκε πολύ η σχέση μας από τότε που απευθυνθήκαμε σε σύμβουλο γάμου. Και το βασικότερο είναι ότι μάθαμε πολύ καλύτερα τους εαυτούς μας.



    ΣΧΟΛΙΑ