• LIFE&STYLE

    Γκόρντον Ράμσεϊ: Ποιο κρητικό πιάτο τον ενθουσίασε κατά την επίσκεψή του στα Χανιά


    Τον μαγευτικό Μπάλο με τα γαλαζοπράσινα νερά και το παλιό λιμάνι των Χανίων επισκέφτηκε ο διάσημος Βρετανός σεφ, Γκόρντον Ράμσεϊ κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στην Κρήτη για τις ανάγκες γυρισμάτων της εκπομπής του που συνδυάζει τη μαγειρική με το ταξίδι.

    Υπερπολυτελή σκάφη, μεταξύ των οποίων και ένα καταμαράν, μια ομάδα 45 ατόμων, χρήση drone και υποβρύχιων καμερών, βαν, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού και συμβόλαια εχεμύθειας περιλαμβάνονταν μέσα στην παραγωγή του επεισοδίου της εκπομπής του Γκόρντον Ράμσεϊ, σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο zarpanews.

    Τα γυρίσματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κράτησαν σχεδόν 8 ώρες και έγιναν στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, αλλά και στο ναυάγιο της Γραμβούσας, δύο σημεία που πραγματικά τον εντυπωσίασαν. Πάντως, πολλά είναι τα μέρη που επισκέφθηκε ο παγκοσμίου φήμης σεφ με την πολυμελή ομάδα του.

    Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, δεν έλειψαν και τα υποβρύχια πλάνα στα κρυστάλλινα νερά, όπου μάλιστα ο διάσημος σεφ καταδύθηκε για να αλιεύσει μερικές από τις νοστιμιές που στη συνέχεια μαγείρεψε. Κολοχτύπες και χταπόδια ήταν μερικές από τις πρώτες ύλες που βγήκαν από τη θάλασσα και στόλισαν τα πιάτα που επιμελήθηκε ο Γκόρντον Ράμσεϊ με δύο ακόμα σεφ.

    Μάλιστα, σύμφωνα με το zarpanews, τόσο πολύ τους μάγεψαν οι ομορφιές του ακρωτηρίου της Γραμβούσας, που επέλεξαν να μαγειρέψουν στην παραλία. Με όλους όσοι συνεργάστηκαν κατά την παραμονή τους στα Χανιά τα μέλη της παραγωγής ζήτησαν απόλυτη εχεμύθεια, ενώ τους ζητήθηκε να υπογράψουν και τα απαραίτητα συμβόλαια προκειμένου να μη διαρρεύσουν φωτογραφίες και πληροφορίες για τα πιάτα που επέλεξε να ετοιμάσει ο διάσημος σεφ, μέχρι να προβληθούν οι σχετικές εκπομπές.

    Πάντως, να σημειωθεί πως, παρά τα πολύωρα γυρίσματα, ο Γκόρντον Ράμσεϊ βρήκε χρόνο για μία βόλτα το βράδυ της Τρίτης στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Και επέλεξε γνωστό μαγαζί για να καθίσει για φαγητό με την παρέα του, δίχως να κρύβει τον ενθουσιασμό του για την κρητική κουζίνα. Ο κόκορας με χειροποίητες χυλοπίτες είναι το πιάτο που τον κέρδισε.

    Όπως αποκάλυψε άλλωστε, στους Χανιώτες φίλους του με τους οποίους φωτογραφήθηκε με χαρά, σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα στα Χανιά για διακοπές αυτή τη φορά.

    Ο γνωστός σεφ αναμένεται να ταξιδέψει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

    Πηγή φωτογραφιών: zarpanews.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Στα Χανιά για γυρίσματα ο Γκόρντον Ράμσεϊ (pics)

    Κρατερός Κατσούλης: Αποχώρηση-«βόμβα» από τη «Φωλιά των Κου Κου» (video)

    Άννα Βίσση-Δέσποινα Βανδή: Η νέα συνάντηση και τα σχέδια για συνεργασία (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ