• LIFE&STYLE

    Γιατί πλήρωσε η Σακίρα 20 εκατομμύρια ευρώ στις φορολογικές αρχές

    • NewsRoom
    Σακίρα


    Η κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, παγκόσμια σταρ της ποπ, πλήρωσε στις ισπανικές φορολογικές αρχές περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της διαμάχης της με το υπουργείο Οικονομικών, που της προσάπτει ότι δεν δήλωσε τα εισοδήματά της για την περίοδο μεταξύ 2011 και 2014, γράφει σήμερα η εφημερίδα El Periodico.

    «Τα 20 και, πλέον, εκατομμύρια που καταβλήθηκαν από την κολομβιανή τραγουδίστρια αντιστοιχούν σε ένα οικονομικό έτος που έχει ήδη παραγραφεί (και δεν μπορεί να αποτελέσει έρεισμα για ποινικές διώξεις), αυτό του 2011, αλλά το υπουργείο Οικονομικών της ζητούσε το ποσό δια της διοικητικής οδού», γράφει η καταναλική εφημερίδα.

    Η Σακίρα, σύντροφος του αμυντικού της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ από το 2011, έχει δύο παιδιά μαζί του που πηγαίνουν σχολείο στην Βαρκελώνη.

    Η τραγουδίστρια φέρεται να πλήρωσε το ποσό αυτό, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να προσφύγει σε διοικητικό δικαστήριο κατά της απόφασης αυτής, γράφει η εφημερίδα.

    Σακίρα και Ζεράρ Πικέ

    Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να διενεργεί έρευνα για τα έτη 2012 έως 2014 με τη φορολογική υπηρεσία να εκτιμά ότι η Σακίρα, από φορολογικής άποψης, θα έπρεπε να διαμένει στην Ισπανία, εξήγησε σήμερα ο Χοσέ Μιγκέλ Κόμπανι, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βαρκελώνης.

    Η 41 ετών καλλιτέχνης διαμένει επίσημα στην Καταλονία από το 2015. Πρωτύτερα είχε την κατοικία της στις Μπαχάμες.

    Οι εκπρόσωποι της Σακίρα προβάλλουν το επιχείρημα ότι η τραγουδίστρια εισέπραξε το μεγαλύτερο ποσό των εσόδων της έως το 2014 από τις διεθνείς της περιοδείες και ότι δεν περνούσε παρά έξι μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, όριο πέραν του οποίου η φορολογική κατοικία είναι υποχρεωτική.

    Σακίρα
    Σακίρα

    Η εισαγγελία αναμένεται να ανακοινώσει έως τον Ιούνιο αν θα ασκήσει δίωξη σε βάρος της για οικονομικά αδικήματα.

    Η Σακίρα, γνωστή για επιτυχίες όπως το “Waka waka”, τον ύμνο του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2010, αναμένεται να ξαναρχίσει τις περιοδείες της φέτος, έπειτα από ένα διάλειμμα ενός έτους, λόγω προβλήματος στις φωνητικές της χορδές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοροφυγάς (;) η Σακίρα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor-spoiler: Αυτή η ομάδα κερδίζει το σημερινό αγώνισμα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ορκίστηκε η Λάουρα Νάργες (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ