• LIFE&STYLE

    Γιατί η Tatiana Blatnik είναι η νέα γκουρού του lifestyle

    Tatiana Blatnik

    Με την Diane von Furstenberg


    Την γνώρισα λίγα χρόνια προτού παντρευτεί τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ (εργαζόταν ακόμη στην ομάδα δημοσίων σχέσεων της Diane von Furstenberg με την οποία είχα ραντεβού για συνέντευξη) και μετά την συνάντησα στις Σπέτσες, στο ξενοδοχείο Ποσειδώνιο λίγες ώρες πριν από τον γάμο της στο νησί. Ένα κορίτσι αυτόφωτο, ακομπλεξάριστο, φωτεινό, με αυτή την ανεξήγητη ακτινοβολία που έχουν μόνο οι σταρ.

    Θα μπορούσε να είναι ινφλουένσερ με αιτία, χωρίς να το έχει επιδιώξει. Την γνωρίσαμε ως το κορίτσι και μετά τη σύζυγο του Νικόλαου Γλύξμπουργκ, με τον οποίο, εμφανίζονται πάντοτε μαζί, σαν το τέλειο ζευγάρι του παραμυθιού, το χάπι-εντ, το happily ever after.

    H Τatiana Blatnik, αν και δίνει σπανίως συνεντεύξεις, δεν χάνει ευκαιρία να ανεβάζει στο Instagram της τρυφερές φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή, με τη μητέρα της, τον άνδρα της ζωής της, τα ανίψια της, και δεν βασίζεται μόνο στις εικόνες, στις οποίες, πρωταγωνιστεί συνήθως η ίδια για να διεκδικήσει περισσότερα likes. Tις περισσότερες, αν όχι όλες τις φορές, βρίσκει την ευκαιρία για να δηλώσει ευγνώμων, να δώσει αγάπη, να εμπνεύσει όλους όσους την ακολουθούν, δηλαδή περισσότερους από 55.000 ακόλουθους.

    Η αλήθεια είναι πως χαμογελάει πάντα. Σε πείθει να την ακολουθήσεις, να υιοθετήσεις όσα λέει, ακόμη κι αν δεν την έχεις γνωρίσει από ποτέ. Μία γυναίκα-πρότυπο που έχει υπηρετήσει την ελληνική, παραδοσιακή μόδα στο παρελθόν, με το Triaetc., και συλλογές που έδωσαν τη δυνατότητα σε μικρές κοινότητες της Ελλάδας να ξαναζωντανέψουν παλιές τεχνικές ραπτικής, αλλά και την ελληνική μαγειρική, με ένα βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο «A Taste of Greece» και όλες εκείνες τις συνταγές που θέλουμε να ξέρουμε, όπου κι αν έχουμε γεννηθεί και ονειρευόμαστε μυστικά υλικά λουσμένα στο ελληνικό φως.

    Tatiana Blatnik
    Με την ανηψιά της, Alexa

    Η Tatiana Blatnik δεν είναι όμως σχεδιάστρια μόδας, ούτε πριγκίπισσα, -όπως την παρουσιάζει ο διεθνής Τύπος-, ούτε καν μαγείρισσα αλλά μία γυναίκα που εμπνέει. Και θέλει να εμπνέει, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Όπως όταν ανέβασε πρόσφατα, την τρυφερή κάρτα που της χάρισε η 5χρονη ανιψιά της, όταν ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι.

    Για να αφηγηθεί την ιστορία: «’Περίμενε, θέλω να σου δώσω κάτι’, μου είπε καθώς επέστρεφε στο δωμάτιο της για να μου προσφέρει μια κάρτα και μια μεγάλη αγκαλιά. Δεν ξέρω αν γνώριζε τι έγραφε η κάρτα, είδε μια όμορφη μπαλαρίνα αλλά το μήνυμα ήταν εκεί για μένα, και πιστεύω ότι την διάλεξε μέσα από μια σειρά από κάρτες για συγκεκριμένο λόγο.

    Έχω περάσει τόσα χρόνια ζητώντας την γνώμη όλων για το τι θα πρέπει να κάνω, να λέω, να φορά, ακόμη και τι να τρώω. Αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι γνωρίζουμε μέσα μας, στην καρδιά μας, τι θέλουμε πραγματικά. Καθώς όλοι αυτές τις ημέρες ορίζουν τα resolutions τους για την χρονιά, η δική μου υπόσχεση είναι απλή, (αλλά όχι πάντα εύκολη): κρατάω την κάρτα μαζί μου και όταν αμφιβάλω για τον εαυτό μου θα θυμάμαι το χαμόγελο της Alexa όταν μου την έδωσε. Σας προσκαλώ να κάνετε όλη το ίδιο μέσα στην χρονιά, (και πάντοτε). «Να είσαι απλώς ο εαυτός σου», και να θυμάσαι να παίζεις.»

    Tatiana Blatnik
    Στον γάμο της

    Μικρές υπενθυμίσεις ζωής. Τις έχουμε όλοι τόση ανάγκη. Και κάπως έτσι δίνει ραντεβού και κάθε Δευτέρα με φίλους, γνωστούς, αγνώστους, για να θέτουν ρεαλιστικούς στόχους για την εβδομάδα που έρχεται. «Να αφιερώνω χρόνο για να συνδέομαι με όλους όσους αγαπώ, να μην παρασύρομαι από όλα όσα θέλω να πετύχω μέσα στην χρονιά, να ζω την στιγμή, να πηγαίνω στην φύση και να μην ξεχνάω να αναπνέω.»

    Η αναπνοή αποτελεί λέξη-κλειδί για την ίδια, (έχει δημιουργήσει αντίστοιχη πλατφόρμα για την ψυχική υγεία, το www.breathehellas.com), όπως και η απόδραση στη φύση. Για να ανεβάσει και «ντοκουμέντα» με τον Νικόλαο, και τον Rumi, τον σκύλο τους, όπως έκανε και στην αντίστοιχη Χριστουγεννιάτικη καρτ-ποστάλ που έστειλε (και ανέβασε) μέσα στις γιορτές.

    Εκτός από αναγνωρίσιμο πρόσωπο, στην Ελλάδα και εκτός συνόρων, η Tatiana Blatnik είναι και πρέσβειρα του Hellenic Initiative από το 2016, «αν και δεν γεννήθηκα Ελληνίδα», όπως έχει πει. Στο 9ο Ετήσιο Γκαλά της Νέας Υόρκης κατάφερε με την παρουσία της να συγκεντρωθούν 2 εκ. δολάρια και δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει περήφανη για αυτή την πρωτοβουλία.

    Ταξιδεύει πολύ. Και συχνά. Από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη και από εκεί στο Κατάρ. Για να περάσει όπως έγραψε εκεί 48 ώρες. «Όταν ταξιδεύεις», λέει η Tatiana Blatnik, «μπορείς να εκτιμήσεις διαφορετικές κουλτούρες, γεύσεις και φίλους. Αυτή είναι η τροφή για την ψυχή.»

    Tatiana Blatnik
    Με τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ

    Μοιάζει να απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή, την προσφορά, την φύση, και τον χρόνο που αφιερώνει για να είναι μαζί με τις φίλες της. «Είναι απίστευτο πόσο μαγνητική μπορεί να είναι η ενέργεια. Γινόμαστε στα αλήθεια ο καθρέφτης των ανθρώπων που μας περιτριγυρίζουν. Το περιβάλλον σας παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική σας υγεία. Προσέχω πάντα τι επιλέγω να βλέπω, να ακούω, να διαβάζω, να τρώω, και ειδικά με ποιους περνάω τον χρόνο μου. Επιλέξτε προσεκτικά την ‘φυλή’ σας. Διαλέξτε όσους σας ανεβάζουν, σας σηκώνουν όταν νιώθετε ότι έχετε πέσει ψυχολoγικά, γιορτάζουν τις νίκες σας, σας κάνουν να αισθάνεστε σα να σας αξίζει ολόκληρος ο κόσμος κι εκείνοι που χορεύουν μαζί σας σα να μην σας βλέπει κανείς άλλος. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τεράστια επιρροή στην προσωπική σας ευτυχία.»

    Tatiana Blatnik
    Η Tatiana Blatnik έχει γράψει και βιβλίο μαγειρικής

    Θα την δούμε να ποζάρει και με διάσημους φίλους, από την σχεδιάστρια μόδας, Diane von Furstenberg μέχρι τον Bill Clinton. Για το βιβλίο της, είχε ζητήσει συνταγές με συναίσθημα από τον Νίκο Αλιάγα, την Margaret Atwood, την Ολυμπία Δουκάκη, την Victoria Hislop, την Arianna Huffington, τον Christian Karembeu, την Mαίρη Κατράντζου, την Rita Wilson

    Tatiana Blatnik
    Με τον Bill Clinton

    Μιλάει με κάθε ευκαιρία με αγάπη για την Ελλάδα… Για να μοιραστεί με το «κοινό» της και ένα τρυφερό ενσταντανέ από την πρώτη επίσκεψη στην χώρα μας, με τον σύζυγο της, περιζήτητο εργένη μέχρι να συναντηθούν. Ήταν το 2003, σχεδόν 20 χρόνια πριν. Για να θυμηθεί και τα καλοκαίρι της στην Ελλάδα και τα μαγικά, όπως λέει, παιδικά της χρόνια.

    Tatiana Blatnik
    Με τη μητέρα της

    Η Tatiana Blatnik γεννήθηκε στη Βενεζουέλα, πήγε σε boarding school στην Ελβετία, σπούδασε κοινωνιολογία στην Αμερική, δηλώνει πολίτης του κόσμου.

    Υποστηρίζει με πάθος την ενδυνάμωση των γυναικών. Για να μιλήσει χωρίς ενοχές, με τη δική της αλήθεια, για τις γυναίκες-μαέστρους, γυναίκες που καλούμαστε, όπως λέει, να φροντίζουμε τους άλλους, να μαγειρεύουμε, να είμαστε αδύνατες και όμορφες, να έχουμε καριέρα, τη δική μας επιχείρηση… «Να είμαστε σούπερ γυναίκες και στα αλήθεια αυτό είναι κουραστικό. Ειδικά αν δεν ζητάς βοήθεια.»

    Tatiana Blatnik
    Με την Carla Bruni

    Αν η ίδια ζητάει; To τόλμησε πρόσφατα, όπως έγραψε, όταν φόρεσε γύψο στο χέρι της και δεν μπορούσε να κάνει απλές, καθημερινές κινήσεις. «And then we got snowed in… Αthens, snow storm», έγραψε στην πρόσφατη «λευκή» κοινή ανάρτηση με τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ, με αφορμή το χιόνι που έπεσε στην Αθήνα, σα να μην μπορεί να πιστέψει και η ίδια την απότομη αλλαγή του καιρού στην ηλιόλουστη χώρα που έχει επιλέξει να ζει το όνειρο της. Την χώρα στην οποία βρέθηκε χωρίς να μιλάει λέξη ελληνικά, όταν οι φίλοι της πίστευαν ότι «δεν υπάρχει μέλλον εδώ», όπως είχε πει χρόνια πριν σε συνέντευξη της.

    Τατιάνα Μπλάτνικ
    Στο χιόνι σε μια ανάρτησή της στο Instagram

    Ποια είναι όμως τελικά η Tatiana Blatnik; H νέα Martha Stewart, η διάδοχος της Gwyneth Paltrow ή απλώς το κορίτσι που θέλει να μας μάθει να αναπνέουμε; Ο χρόνος θα δείξει. Για την ώρα, μπορεί να φοράει με την ίδια άνεση τιάρα ή σκούφο, τακούνια και αθλητικά. Πώς είχε χαρακτηρίσει τον γάμο της στις Σπέτσες ένας διεθνής τίτλος περιοδικού; «Σαν το ‘Mamma Mia’, με αριστοκράτες.» Και τι λέει η ίδια; «Δε νιώθω σαν πριγκίπισσα. Δεν αισθάνομαι ότι παντρεύτηκα πρίγκηπα με τίτλο. Αν και τελικά μπορεί να είναι ο πρίγκηπας μου αλλά τίποτα παραπάνω.»

    Tatiana Blatnik
    Μια σύγχρονη γκουρού της ευγνωμοσύνης

    Διαβάστε επίσης:

    Ποια διάσημη σταρ του Χόλιγουντ υποδύεται την Πηνελόπη στη σκηνή;

    Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα διαμονής στον Σκορπιό το 2024;

    Thierry Mugler: «Πρέπει να είσαι γενναίος για να είσαι ευτυχισμένος»



    ΣΧΟΛΙΑ