• LIFE&STYLE

    Γιατί η αγορά ενός supercar δεν είναι καθόλου καλή ιδέα


    Τι να πρωτοπεί κανείς για τα supercars… Η αφρόκρεμα της αυτοκινητοβιομηχανίας – κοστίζουν εκατομμύρια, τρέχουν αφάνταστα γρήγορα και τραβάνε πολλά βλέμματα στο δρόμο αλλά και στα πάρκινγκ. Οι άνθρωποι ονειρεύονται να αποκτήσουν τη δική τους Ferrari, ίσως μια Lamborghini, γιατί όχι μια McLaren, μια Pagani ή ακόμα και μια Bugatti, σε όλη τους τη ζωή, από μια μικρή, τρυφερή ηλικία μέχρι να τους χτυπήσει η τρίτη ή η τέταρτη κρίση μέσης ηλικίας. Και μπορεί αυτές οι ιστορικές εταιρείες να κατασκευάζουν και πιο “οικιακά”, “πρακτικά” αμάξια, αλλά αυτά που πραγματικά τραβάνε την προσοχή είναι τα υπερβολικά καυτά και σέξι supercars!

    Είναι όμως μόνο καυτά και σέξι;

    Λοιπόν, ναι είναι. Επίσης, είναι όμορφοι, εξωτικοί, σαγηνευτικοί, εκπληκτικοί μπελάδες. Και να και το γιατί.

    Είναι πιο κοντά στο έδαφος από ότι ορισμένα ερπετά!

    1-theyre-lower-to-the-ground-than-some-reptiles

    Η απόσταση από το έδαφος δεν είναι ακριβώς και το φόρτε των supercars. Δε γίνεται κιόλας – αυτά τα υψηλών επιδόσεων αμάξια υποτίθεται πως μπορούν να “πετάνε” στους αιθέρες, να σκίζουν τον άνεμο και η αεροδυναμική τους είναι τέτοια που πρέπει να τα κρατά κολλημένα στο έδαφος.

    Αυτό βέβαια σημαίνει πως και η πιο μικρή γρατζουνιά από το δρόμο μπορεί να προκαλέσει στο αμάξι ζημιά χιλιάδων ευρώ. Ειδικά στους δρόμους της Ελλάδας, που δεν είναι και οι καλύτεροι, είναι επικίνδυνο σπορ η οδήγηση supercar.

    Και η αλήθεια είναι ότι χαλάει η μαγεία της οδήγησης μιας Lamborghini για παράδειγμα, όταν πρέπει συνεχώς να έχετε το νου σας μη τυχόν και πέσετε σε καμιά λακκούβα.

    Είναι υπερβολικά δυναμικά.

    2-they-have-way-too-much-power

    Τι να το κάνει κανείς ένα αυτοκίνητο με 600 ίππους στην Ελλάδα; Από την άλλη, ποιος ξέρει, μπορεί να βρεθείτε στην 0,01% των περιπτώσεων που να σας επιτραπεί να ξεπεράσετε το όριο ταχύτητας.

    Θα κάψετε όμως ανυπολόγιστη ποσότητα βενζίνης. Αν προσπαθήσετε να πατήσετε το γκάζι λίγο παραπάνω, θα είναι σαν να παίρνετε ένα σωρό ρίσκα. Μπορεί… να χάσετε τελείως τον έλεγχο και να προκαλέσετε ένα αφάνταστα πολυέξοδο ατύχημα, με κίνδυνο βεβαίως της ζωής σας. Μπορείτε άνετα να μη κοιτάτε το κοντέρ και να σας γράψουν μια πανάκριβη κλήση επειδή ξεπεράσατε – κατά πολύ – το όριο ταχύτητας.

    Μπορεί ακόμα και να σας πιάσει κατάθλιψη. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από ένα supercar κολλημένο στην κίνηση. Μπορεί να δείχνει τέλειο αλλά δεν θα έχει καμιά ελπίδα να δείξει τις ικανότητές του. Πληρώσατε για αυτή την ιπποδύναμη! Αλλά δε θα τη γευτείτε ποτέ…

    Η αγορά τους κοστίζει μια περιουσία – και άλλη τόση και το service.

    3-it-costs-a-fortune-to-buy-one--and-another-fortune-to-fix-one

    Ακόμα και το πιο “οικονομικό” supercar είναι πολύ ακριβό – και πάντα υπάρχει και η αμφιβολία του κατά πόσο είναι πραγματικό supercar όταν κοστίζει κάτω από 100.000 ευρώ.

    Οπότε αυτόματα επιλέγετε ένα πολύ ακριβότερο.

    Και μετά θα έχετε να αναλογιστείτε αν το χτυπήσετε ή το γρατζουνίσετε κάπου ή όταν θα του κάνετε το ετήσιο service πόσο θα πάει το μαλλί. Δε θέλουμε να ξέρουμε το πόσα θα σας ζητήσουν. Καλού κακού, έχετε μαζί ένα καρνέ επιταγών.

    Είναι αφόρητα άβολα.

    4-they-are-utterly-uncomfortable

    Τα οικογενειακά sedans ενδείκνυνται για ταξίδια στην επαρχία. Τα supercars με τίποτα. Έτσι απλά. Μη προσπαθήσετε να διανύσετε απόσταση 2 και παραπάνω ωρών, μετά δε θα μπορείτε να σηκωθείτε από το κάθισμα.

    Κανείς δε σας αφήνει ήσυχο όταν έχετε ένα supercar.

    5-no-one-leaves-you-alone-with-your-supercar

    Δεν έχει σημασία πού θα πάτε. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε από κανένα. Πάντα θα βρεθεί αυτός ο κάποιος που θα σας κάνει ερωτήσεις, θα σας εκδηλώνει το θαυμασμό του και θα σας ζητάει να βγάλει φωτογραφία με το αυτοκίνητο.

    Μην περιμένετε κάτι λιγότερο, αγοράσατε ένα κινούμενο θησαυροφυλάκιο. Δεν το πήρατε για να το έχετε κρυμμένο στο γκαράζ.

    Οι περισσότεροι θα έχουν άσχημη γνώμη για σας.

    6-a-significant-number-of-people-think-youre-an-ass-

    Είναι ένα από τα ρίσκα του να έχετε ένα supercar. Κακά τα ψέματα, ένα τέτοιο αυτοκίνητο αλλάζει το χαρακτήρα σας, σας κάνει υπερόπτη και δε θα μπορείτε να το αποφύγετε αυτό. Δε θα γλιτώσετε την κριτική με τίποτα.

    Ξεχάστε τον καφέ στο αμάξι.

    7-you-can-forget-about-drinking-coffee

    Ακόμα και στην απίστευτη περίπτωση που το supercar σας διαθέτει ποτηροθήκη, δεν υπάρχει περίπτωση να προστατεύσει το ρόφημά σας κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αρκεί μια μικρή λακκουβίτσα και θα δείτε τον καπουτσίνο σας να χορεύει στον αέρα και να προσγειώνεται στη θέση του συνοδηγού ή και πάνω σας!

    Ξεχάστε λοιπόν τα ροφήματα την ώρα που οδηγείτε το όνειρό σας. Αν ανησυχείτε για τον καφέ, τότε μάλλον κάνατε λάθος που αγοράσατε τέτοιο αυτοκίνητο.

    Τα πλυντήρια αυτοκινήτων θα σας ξαφρίσουν.

    8-the-carwashes-will-bankrupt-you

    Τα supercars δεν πρέπει να δείχνουν βρώμικα. Πρέπει να γυαλίζουν. Κυριολεκτικά.

    Οι δαχτυλιές πρέπει να εξαφανιστούν. Να μη μιλήσουμε για τις κουτσουλιές των περιστεριών, που εδώ στα μέρη μας είναι άφθονα. Επίσης, μη το βγάλετε στη βροχή. Ειδικά όταν ρίχνει χώμα, δε θέλετε να το δείτε μετά το αμάξι σας.

    Τα supercars δεν είναι αυτοκίνητα που θα τα πάτε απλά σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Χρειάζονται ειδικό πλύσιμο στο χέρι και εξειδικευμένη φροντίδα επιπέδου supercar. Σημειώστε στον προϋπολογισμό – τι είναι αυτό; – και ένα check τουλάχιστον 200 ευρώ τη φορά.

    Δε θα μπορείτε να σταματήσετε να το κοιτάτε.

    9-you-wont-be-able-to-stop-staring-at-your-car

    Κανένας αντιπρόσωπος δε θα σας το πει αυτό. Υποθέτουν ότι η ζωή σας απλά συνεχίζεται μετά την αγορά ενός supercar.

    Αλλά τέτοια αμάξια δεν πρέπει να τα αγνοεί κανείς. Απαιτούν προσοχή. Τη δική σας. Συνεχώς.

    Θα έχετε όμως ένα supercar!

    but-hey-as-tough-as-it-is-to-live-with-the-supercar--theyre-still-super-cars

    Η τέχνη απαιτεί θυσίες. Τι να κάνουμε; Θα περάσετε δύσκολα μαζί του. Δύο θα είναι οι καλύτερες μέρες που θα βιώσετε με το supercar σας: όταν θα το αγοράσετε και όταν… θα το πουλήσετε!

    Όμως, οι βόλτες με ένα τέτοιο αμάξι θα είναι μαγικές και θα σας κόψουν την ανάσα.

    Έχετε πια ένα supercar, μην το ξεχνάτε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/thelete-na-kinigisete-to-amerikaniko-oniro-aftes-ine-i-kaliteres-polis-gia-tous-neous/48451

     



    ΣΧΟΛΙΑ