ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πιο τραγανό κουρκούτι -σχεδόν αέρινο- για μπακαλιάρο, για καλαμαράκια, για μύδια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, θαλασσινά, μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, εν όψει της 25ης Μαρτίου.
Υλικά Συνταγής
260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
3/4 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
330 ml μπύρα παγωμένη
30 ml ούζο
2 παγάκια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το κουρκούτι με μπύρα για τηγάνισμα, βάζοντας πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα τον αραιό χυλό. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.
Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι, καλαμάρι κτλ σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει ο περιττός χυλός. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα φτιάξετε την τέλεια σκορδαλιά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γρήγορος μπακαλιάρος με σκορδαλιά του Άκη Πετρετζίκη
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονιστικός μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Αργυρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί αγοράζει Alpha Bank το Helikon, οι ισχυροί στον Κόκκαλη, η ώρα της Aegean, τα calls αγωνίας Κοντόπουλου στο ΜΜ, τα κέρδη του Βαφιά και ένα hot quiz για αρμόδιους
- Πότε παραγράφονται οι οφειλές στους Δήμους – To κόλπο των δημάρχων και η «εισβολή» σε τραπεζικούς λογαριασμούς
- Τι γυρεύουν δύο Τουρκοκύπριοι στα Χανιά, το σφακιανό γιαχνί της Ντόρας, ποιος μαυροσκούφης κινδυνεύει με απόταξη, τι συμβαίνει με τις εκλογές στον Άρειο Πάγο, και ο παντρεμένος πολιτικός με τη μελαχρινή ύπαρξη
- Ελλάδα – Τουρκία: Τι σημαίνει άρση του casus belli και ποιες είναι οι άλλες απειλές της Άγκυρας
