ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πιο τραγανό κουρκούτι -σχεδόν αέρινο- για μπακαλιάρο, για καλαμαράκια, για μύδια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, θαλασσινά, μας δίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, εν όψει της 25ης Μαρτίου.
Υλικά Συνταγής
260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
3/4 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
330 ml μπύρα παγωμένη
30 ml ούζο
2 παγάκια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το κουρκούτι με μπύρα για τηγάνισμα, βάζοντας πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
Προσθέτουμε την μπύρα και το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα τον αραιό χυλό. Στο τέλος ρίχνουμε τα δύο παγάκια.
Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερό.
Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε ένα κομμάτι ψάρι, καλαμάρι κτλ σε λίγο αλεύρι και το τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό. Το βουτάμε στο κουρκούτι. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ, για να στραγγίσει ο περιττός χυλός. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα φτιάξετε την τέλεια σκορδαλιά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γρήγορος μπακαλιάρος με σκορδαλιά του Άκη Πετρετζίκη
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συγκλονιστικός μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Αργυρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- The Mononews Quiz 12/09/2025
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη, έκκληση στους πολίτες για πληροφορίες – Ο Βανς σήκωσε το φέρετρο
- Airbnb: Έρχονται αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή των νέων κανόνων – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 20.000 ευρώ
- Βρετανία: Σύμβαση 462 εκατ. ευρώ με την Google Cloud πριν από την επίσκεψη Τραμπ
