ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 60 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
15 φλούδες από πορτοκάλι ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
Άφθονο νερό
1 κιλό μέλι
1 ξύλο κανέλας
5 η 10 γαρίφαλλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις φλούδες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα για 10 ή 15 μέρες, σε μια λεκάνη για να ξεπικρίσουν αρκετά. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε, χωρίς να τις κάνουμε «κρέμα».
Μεταφέρουμε την πούλπα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και βράζουμε προσέχοντας να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα που στη συνέχεια γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα.
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Κωστής Χατζηδάκης και η αόρατη ψηφιακή γραφειοκρατία
- Πόσο τζίρο κόστισε στη General Mills η διακοπή παραγωγής των ζυμών Pillsbury στην Ελλάδα
- Οι δέκα πιο ακριβές τσάντες στον κόσμο με την κορυφαία να αγγίζει τα 3,8 εκατομμύρια
- Γιατί μπήκε ο Μαρινάκης στην Stages Network, το στοίχημα Μελισσανίδη, το παρασκήνιο με την Κίμπερλι και την Vogue Greece, 3ος κύκλος για τις «Σέρρες» και τα «γαλλικά» του Λιάγκα