ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 60 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
15 φλούδες από πορτοκάλι ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
Άφθονο νερό
1 κιλό μέλι
1 ξύλο κανέλας
5 η 10 γαρίφαλλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις φλούδες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα για 10 ή 15 μέρες, σε μια λεκάνη για να ξεπικρίσουν αρκετά. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε, χωρίς να τις κάνουμε «κρέμα».
Μεταφέρουμε την πούλπα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και βράζουμε προσέχοντας να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα που στη συνέχεια γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα.
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Μόνο ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι αντίθετος στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης από το Υπουργικό Συμβούλιο — Κάτι ξέρει
- Μεγάλη επίθεση ουκρανικών drones στη Μόσχα και τα περίχωρά της – Έκλεισαν αεροδρόμια, ζημιές σε κτίρια
- Δένδιας για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Δεν ξεχνώ»
- Μητσοτάκης για τη συμπλήρωση 51 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τη δίκαιη λύση του Κυπριακού την απαιτεί η διεθνής νομιμότητα και ο πολιτισμός του 21ου αιώνα
