ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 60 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
15 φλούδες από πορτοκάλι ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
Άφθονο νερό
1 κιλό μέλι
1 ξύλο κανέλας
5 η 10 γαρίφαλλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις φλούδες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα για 10 ή 15 μέρες, σε μια λεκάνη για να ξεπικρίσουν αρκετά. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε, χωρίς να τις κάνουμε «κρέμα».
Μεταφέρουμε την πούλπα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και βράζουμε προσέχοντας να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα που στη συνέχεια γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα.
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
