ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος: 60 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
15 φλούδες από πορτοκάλι ή οποιοδήποτε εσπεριδοειδές.
Άφθονο νερό
1 κιλό μέλι
1 ξύλο κανέλας
5 η 10 γαρίφαλλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις φλούδες σε άφθονο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε μέρα για 10 ή 15 μέρες, σε μια λεκάνη για να ξεπικρίσουν αρκετά. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε, χωρίς να τις κάνουμε «κρέμα».
Μεταφέρουμε την πούλπα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και βράζουμε προσέχοντας να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα που στη συνέχεια γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα.
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Κατέθεσε αγωγή 5 δισ. δολ. κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση
- Ancient Kallos: Δέκα χρόνια ελληνικής κομψότητας αποτυπώνονται στο πρώτο λεύκωμα του οίκου
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Γιατί δεν αδυνατίζουν όλοι – Τι συμβαίνει, ο Πλούταρχος Τζούλης εξηγεί
- Jackaroo: Επεκτείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και σχεδιάζει διεθνή παρουσία με έμφαση στο νεανικό κοινό