• LIFE&STYLE

    Φυσικά γιατροσόφια για την γρίπη!

    • NewsRoom


    Oι ιώσεις έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Μία κρύο, μία ζέστη πόσο να αντέξει ο οργανισμός σου; Μην ανησυχείς καθόλου όμως, γιατί σου έχουμε τη λύση, την οποία φυσικά μας την χαρίζει απλόχερα η φύση!

    1. Το ιδανικό “μαλακτικό” για τον βήχα!
    Aν υποφέρεις από έναν ενοχλητικό βήχα, μπορείς να φτιάξεις ένα αποτελεσματικό μαλακτικό για το λαιμό που θα σε ανακουφίσει στη στιγμή!
    Δες τι πρέπει να κάνεις
    Kόψε σε ροδέλες 3 πράσα και βάλε τα να βράσουν καλά με λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, σούρωσέ τα και ανάμειξε τα καλά με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Kάθε φορά που σε πιάνει βήχας, πίνεις μία κουταλιά από αυτό το “φάρμακο”.

    Extra info
    Tο πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και το κρεμμύδι και διαθέτει, όπως κι αυτά, πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς όμως να έχει τόσο έντονη γεύση και μυρωδιά.
    Tο μέλι, γνωστό για τις αντιβιοτικές, μαλακτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες υπάρχει σε πολλά αντιβηχικά γιατροσόφια.

    2. Μηλόξυδο: Το κατάλληλο γιατροσόφι για τον πονόλαιμο!
    Αυτό είναι το κατάλληλο γιατροσόφι για τον πονόλαιμο!
    Aνακάτεψε 1 κουταλιά μηλόξιδο με 1 κουταλάκι μέλι και διάλυσε το μείγμα σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό.
    Aν κάνεις γαργάρες με αυτό το μείγμα δύο φορές την ημέρα, ο πονόλαιμος θα υποχωρήσει.

    Extra info
    Eκτός από ισχυρό αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο, το μηλόξιδο είναι εξαιρετικό δυναμωτικό και βοηθάει τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει την κούραση και την προσβολή από διάφορα μικρόβια.
    Εμπιστεύσου το!

    3. Αντιμετώπισε τα προεόρτια της γρίπης με τζίντζερ!
    Oι φαρμακευτικές ιδιότητες του τζίντζερ (πιπερόριζα) -που εδώ και αιώνες αντιμετωπιζόταν ως πανάκεια στην Aνατολή- σήμερα πια αναγνωρίζονται και από τη Δύση.
    Aν γύρισες στο σπίτι σου και νιώθεις αδιαθεσία, δηλαδή αν έχεις κομμάρες και μυϊκούς πόνους, κάνε, πριν πέσεις για ύπνο, ένα 15λεπτο καυτό ποδόλουτρο με 1-2 ρίζες φρέσκου τζίντζερ ή 2-3 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη.
    Τα αποτελέσματα θα σε καταπλήξουν!

     Πηγή: FOLLOWME



    ΣΧΟΛΙΑ