• LIFE&STYLE

    Έξαλλοι οι Βρετανοί με την Μέγκαν Μαρκλ: H λίστα με τις απαιτήσεις της

    Μέγκαν Μαρκλ-πριγκιπας χάρι

    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ


    Νέα αφορμή για οργισμένα σχόλια εναντίον της έδωσε η δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, μετά τη δημοσιοποίηση μιας λίστας με απαιτήσεις και απαγορεύσεις, που αφορούν στους γείτονες του ζευγαριού, στην οποία αναγράφονται τα πιο απίστευτα καπρίτσια.

    Λίγο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης που πραγματοποίησαν στην έπαυλη, αξίας 3 εκατομμυρίων λιρών, τα οποία πλήρωσαν οι Βρετανοί φορολογούμενοι και όπου μετακόμισαν πρόσφατα η Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Χάρι και ο μικρός Άρτσι, το Φρόγκμορ Κότατζ, που βρίσκεται εντός των τειχών του κάστρου Γουίνδσορ, το βασιλικό ζευγάρι μοίρασε στους γείτονές του μια λίστα με τα με «do’s» και «dont’s», που έκαναν τους Βρετανούς να μην ξέρουν αν θέλουν να γελάσουν ή να κλάψουν από οργή.

    Η συγκεκριμένη λίστα δόθηκε στους γείτονες της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, σε συνεδρίαση των κατοίκων της περιοχής που ζουν κοντά στο Φρόγκμορ Κότατζ, από ένα «καλοπροαίρετο» μέλος του βασιλικού προσωπικού, όπως είπε αργότερα πηγή του παλατιού.

    Μεταξύ των όρων και των απαγορεύσεων που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα, ορίζεται η απαγόρευση στους κατοίκους της περιοχής να συνομιλούν με το βασιλικό ζευγάρι ή να ζητούν να δουν τον γιο τους, Άρτσι, που γεννήθηκε πριν από 2,5 μήνες. Επίσης, απαγορεύεται να τους λένε πως προτίθενται να κάνουν babysitting στο μωρό τους ή να χαϊδεύουν τα σκυλιά τους.

    Στα όσα επισημαίνονται στη λίστα, τονίζεται ιδιαίτερα η οδηγία για τα σκυλιά, καθώς και για το νεότερο βασιλικό μέλος, τον μικρό Άρτσι.

    Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι πρέπει να αποφεύγουν να χαϊδεύουν τα δύο σκυλιά της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, ακόμη κι αν αυτά πάνε προς το μέρος τους. Θα πρέπει επίσης να μην ζητάνε να τα πηγαίνουν βόλτα ή να κάνουν προσφορές για babysitting του Άρτσι και να μην στέλνουν τίποτα με το ταχυδρομείο του Φρόγκμορ Κότατζ.

    Η γνώστης επί των θεμάτων της βασιλικής οικογένειας Ίνγκριντ Σιούαρντ, δήλωσε στην Sun: «Είναι τρελές οι απαιτήσεις της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Και είναι περίεργο, γιατί πρόκειται απλά για καλούς τρόπους, όταν θέλεις να προσελκύσεις τον συνομιλητή σου με έναν ευχάριστο τρόπο. Είναι πολύ συνηθισμένο πράγμα στην Βρετανία να λέει κάποιος «καλημέρα» και να χαϊδεύει τον σκύλο του γείτονα.

    Η βασίλισσα πάντα μιλάει με τους γείτονες και πίνει ακόμη και τσάι μαζί τους, όταν βρίσκεται στο κτήμα, καθώς είναι πολύ φιλική μαζί τους. Το να «μην χαϊδεύετε τα σκυλιά» είναι ιδιαίτερα περίεργο. Ίσως η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι να μην θέλουν να τους πλησιάζουν άνθρωποι και να χρησιμοποιούν τα σκυλιά τους ως δικαιολογία για να μιλήσουν μαζί τους. Και φυσικά ο σκύλος χωρίς όνομα διατηρεί την ιδιωτικότητά του, καθώς δεν μας λένε το όνομά του».

    Αναφορικά με την τελευταία αποκάλυψη, έχει γίνει γνωστό στην Βρετανία ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το όνομα του μαύρου λαμπραντόρ που υιοθέτησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο για να κάνει συντροφιά στον Γκάι, τον σκύλο που έφερε μαζί της η δούκισσα του Σάσεξ, μετακομίζοντας από τον Καναδά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής περιλαμβάνονται και πολλά μέλη του βασιλικού προσωπικού, αξιωματούχοι που ζουν σε σπίτια του κάστρου Γουίνδσορ, αλλά και υπάλληλοι της Crown Estate.

    Ένας ντόπιος κάτοικος της περιοχής, σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, δήλωσε στην Sun: «Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο υπερβολικό», ενώ κάποιος άλλος σχολίασε: «Είναι απίστευτο. Δεν ακούσαμε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Όλοι όσοι ζουν στο κτήμα εργάζονται για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ξέρουν πώς να φέρονται με σεβασμό. Δεν μας έχουν πει ποτέ πώς να συμπεριφερόμαστε στην βασίλισσα Ελισάβετ. Αντιθέτως, χαίρεται πολύ όταν την χαιρετάμε».

    Μετά το σάλο που προκάλεσε η νέα πρωτοβουλία της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να δημοσιεύσουν απαγορεύσεις στους γείτονές τους, το παλάτι έσπευσε να διαψεύσει τη σχετική είδηση και προσπάθησε να επανορθώσει για την κακή εικόνα που δημιούργησε, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία.

    Συγκεκριμένα, πηγή του παλατιού ανέφερε: «Ένα καλοπροαίρετο μέλος του προσωπικού προσέφερε κάποιες συμβουλές σε μια κοινοτική συνάντηση. Ούτε το ζευγάρι, ούτε το νοικοκυριό τους δεν έκαναν ποτέ τέτοια λίστα».

    Ο εκπρόσωπος του παλατιού του Μπάκιγχαμ ανέφερε αναλυτικά: «Ο δούκας και η δούκισσα δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτή την ενημέρωση και δεν έχουν καμία συμμετοχή στο περιεχόμενο της λίστας. Επρόκειτο για μια ενημέρωση σε μια μικρή τοπική κοινότητα για το πώς να καλωσορίσει τους νέους κατοίκους και να τους βοηθήσει για το πώς πρέπει να φερθούν σε μια πιθανή συνάντηση. Δεν υπήρξε καμία επιστολή. Η συζήτηση διεξήχθη από έναν τοπικό διευθυντή και οι κάτοικοι την αποδέχτηκαν πολύ καλά».

    Μια άλλη βασιλική πηγή δήλωσε πως η συνάντηση έγινε τον Φεβρουάριο, περίπου δύο μήνες πριν την μετακόμιση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Και πρόσθεσε: «Οι συνελεύσεις των κατοίκων είναι συνηθισμένες και γίνονται για να ενημερώνονται για εργασίες κατασκευής ή για διάφορα γεγονότα – δεν ήταν μια συνέλευση με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το νέο ζευγάρι, απλά ήταν ένα θέμα μεταξύ άλλων, που συζητήθηκε. Και κυρίως, το βασιλικό ζευγάρι δεν ήταν αυτό που συνέταξε την λίστα και δεν ζήτησε να γίνει κάτι από αυτά – δεν συμμετείχαν καθόλου σε αυτή και δεν ήξεραν καν ότι υπήρξε τέτοια λίστα».

    Όπως και να έχει, πάντως, το αποτέλεσμα είναι ότι το βασιλικό ζευγάρι κατάφερε να κάνει έξαλλους τους Βρετανούς με τα καπρίτσια τους, όσον αφορά στην επιμονή τους για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Συγκεκριμένα, αφού ανάγκασαν τους φορολογούμενους να πληρώσουν 3 εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση του νέου τους σπιτιού, έκαναν ιδιωτικά την βάπτιση του γιου τους και αρνήθηκαν να δώσουν στην δημοσιότητα τα ονόματα των νονών τους, με αποτέλεσμα οι Βρετανοί να φωνάζουν έξαλλοι «Δείξτε μας το μωρό».



    ΣΧΟΛΙΑ