• LIFE&STYLE

    Eurovision: Όλα όσα έγιναν στη φετινή διαφορετική βραδιά – Ξεχώρισαν οι εμφανίσεις των Παπαρίζου και Λυμπερακάκη

    Eurovision 2020


    Με σύνθημα «Europe shine a light»

    Χθες το βράδυ διεξήχθη η βραδιά του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision. Ήταν, όμως, μια βραδιά πολύ διαφορετική από τις άλλες.

    Χωρίς διαγωνιστικό μέρος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει επιβάλλει η πανδημία, η ολλανδική τηλεόραση, σε συνεργασία με την EBU μετέδωσε ένα δίωρο μοναδικό σόου, με τίτλο «Europe Shine a Light».

    Το «Europe Shine a Light» μας ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην 65χρονη ιστορία της Eurovision, παρουσιάζοντας τα 41 φετινά βιντεοκλίπ, αλλά και εκπλήξεις με ζωντανές συνδέσεις και μαγνητοσκοπημένα μηνύματα «θρύλων» του διαγωνισμού.

    Φυσικά, από την εκπομπή που αντικατέστησε την Eurovision δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία επρόκειτο να λάβει μέρος στον φετινό διαγωνισμό, με το τραγούδι «Superg!irl», δια χειρός Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn.

    Στην εκπομπή παρουσιάστηκε μια εναλλακτική καρτ ποστάλ, δηλαδή ένα εισαγωγικό φιλμάκι για την ελληνική συμμετοχή, πλάνα από το βίντεο κλιπ του «Superg!rl», διάρκειας 30 δευτερολέπτων, αλλά και η ίδια η Στεφανία Λυμπερακάκη, η νεαρή καλλιτέχνης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία.

    Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η τραγουδίστρια ανανέωσε τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, καθώς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision του 2021.

    Η Στεφανία Λυμπερακάκη, στο λίγων δευτερολέπτων κλιπ της είπε πως φυσικά η ανακοίνωση ότι αναβάλλεται ο φετινός διαγωνισμός προκάλεσε στενοχώρια σε όλους τους φανς της Eurovision, αλλά κάλεσε όλους να θυμηθούν ότι αυτό έγινε για καλό σκοπό. Υπενθύμισε ότι το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά, ενώ ευχήθηκε σύντομα να μπορούμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

    Κλείνοντας, έστειλε σε άπταιστα ελληνικά λέγοντας «Φιλιά από την Ελλάδα»!

    Σαν… σπέσιαλ αφιέρωμα, η EBU είχε και μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά, με τίτλο «Eurovision Heroes», με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό τραγουδιού.

    Από το αφιέρωμα αυτό δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει και η δική μας Έλενα Παπαρίζου, η οποία εμφανίστηκε στην εκπομπή, τραγουδώντας το «My Number One», το τραγούδι που χάρισε τη νίκη στην χώρα μας στον διαγωνισμό του 2005, το οποίο και αφιέρωσε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Το «Europe Shine a Light» μεταδόθηκε ζωντανά σε 46 χώρες, σε σχολιασμό της Μαρίας Κοζάκου, η οποία μετέδωσε για πρώτη φορά τον διαγωνισμό της Eurovision, το 2006.



    ΣΧΟΛΙΑ