• LIFE&STYLE

    Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Μαμά. Μακάρι να είχα ακούσει την αγαπημένη μου ψυχολόγο όταν με διόρθωνε…

    • NewsRoom
    Η Εριέττα Κούρκουλου με τον γιο της, Νίκο

    Η Εριέττα Κούρκουλου με τον γιο της, Νίκο


    Την εμπειρία της ως νέα μανούλα και πώς βιώνει τη νέα καθημερινότητά της μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram, η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

    Μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό, η ιδρύτρια του Save A Greek Stray και κόρη της Μαριάννας Λάτση τόνισε τη διαφορά του να είσαι μαμά και μπαμπάς.

    Παράλληλα, περιέγραψε τη διαφορετική ζωή της ως μητέρα ενός παιδιού.

    Ακολουθεί η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου:

    «Μαμά. Μακάρι να είχα ακούσει την αγαπημένη μου ψυχολόγο όταν με διόρθωνε κάθε φορά που της έλεγα ότι ‘είμαστε έγκυος’ ή ‘κάναμε μια εξέταση’.

    Μακάρι να την άκουγα, όταν μου έλεγε ότι ‘εγώ είμαι έγκυος’ και ότι ‘εγώ θα γεννήσω’, όχι ο Βύρων.

    Βλέπετε, μπορεί να ζούμε στην εποχή της ισότητας και εξυπακούεται ότι γυναίκες και άνδρες είμαστε ίσοι. Πολλές φορές όμως, ξεχνάμε ότι ενώ είμαστε ίσοι, δεν είμαστε ίδιοι.

    Η μαμά και ο μπαμπάς δεν έχουν τον ίδιο ρόλο, ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής ενός μωρού.

    Μακάρι να μου το είχε πει κάποιος αυτό νωρίτερα… ίσως να είχα γλιτώσει το σοκ που έπαθα όταν επέστρεψε ο άντρας μου στο γραφείο μια εβδομάδα μετά την γέννηση του Νίκου και ξαφνικά έπεσε όλη η ευθύνη αυτού του υπέροχου πλάσματος πάνω μου.

    Ίσως να μην ένιωθα ότι η ζωή μου σταμάτησε, ενώ όλων των υπολοίπων οι ζωές συνεχίζονταν κανονικά.

    Ίσως να ήμουν πιο προετοιμασμένη.

    Σήμερα, σχεδόν 7 μήνες μετά, μπορώ να πω ότι έχω βρει τον ρυθμό μου – τον νέο ρυθμό, γιατί ο παλιός χάθηκε και αυτό είναι λογικό.

    Αν είσαι νέα μανούλα, να είσαι σίγουρη ότι θα ξαναβρείς τον εαυτό σου και ότι δεν χρειάζεται να βιαστείς για να γίνει αυτό.

    Όσο για τις ημέρες που αισθάνεσαι ότι είσαι η μόνη στον κόσμο που το βιώνει αυτό, μια βόλτα στην φύση με μια, δύο, ή αν είσαι τόσο τυχερή – τρεις νέες μανούλες, θα σε πείσει σίγουρα για το αντίθετο!».

    Δείτε την ανάρτηση στο Instagram:

    Διαβάστε επίσης:

    Εριέττα Κούρκουλου: «Χρόνια πολλά στη μόνη μας ελπίδα»



    ΣΧΟΛΙΑ