• LIFE&STYLE

    Ενήλικοι στο Δωμάτιο: Η πανελλήνια πρεμιέρα – Ποιοι έδωσαν το παρών (pics)

    • NewsRoom


    Το Σάββατο το βράδυ έγινε η πανελλήνια πρεμιέρα η πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» στο φεστιβάλ «Νύχτες πρεμιέρας». Η ταινία στηρίχθηκε στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και αφορά στην οπτική του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα όσα έγιναν το α’ εξάμηνο του 2015.

    Παρόντες στην πρεμιέρα ήταν μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, ντυμένη με ένα μαύρο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, αλλά και οι πρωταγωνιστές της ταινίας.

    gv1

     

    gv2

    Παραλαμβάνοντας μάλιστα το βραβείο «Γιώργος Τζιώτζιος», ο Κώστας Γαβράς κάλεσε στη σκηνή τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Χρήστο Λούλη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Δημήτρη Τάρλοου, Χρήστο Στέργιογλου, Γιώργο Χωραφά, αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

    «Χωρίς αυτούς, χωρίς τη βοήθεια των ηθοποιών, των συνεργατών μου και των τεχνικών που βρίσκονται απόψε μέσα στην αίθουσα, δεν θα γινόταν ποτέ αυτή η ταινία» είπε ο Κώστας Γαβράς ευχαριστώντας τον διευθυντή φωτογραφίας του Γιώργου Αρβανίτη, τους συμπαραγωγούς του και τη σύζυγο και παραγωγό του Μισέλ Ρέι Γαβράς.

    gv3

     

    gv5

     

    «Σας παρακαλώ να δείτε το δικό μου φιλμ και να αφήσετε το δικό σας στην άκρη»

    Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο διάσημος σκηνοθέτης αναφέρθηκε εμμέσως και στην κριτική που αφορά στο πολιτικό σκέλος της ταινίας.

    «Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό βλέπει μία ταινία μου, ενώ ήδη ξέρει την ιστορία που θα αφηγηθώ. Καθένας από εσάς έχει δει το φιλμ το δικό του, το έχει σκεφτεί. Και το καταλαβαίνω. Πάνε δέκα χρόνια που ζείτε σε αυτή την κατάσταση και με όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τα ξέρετε σχεδόν όλα. Γι’ αυτό ήθελα απόψε να σας παρακαλέσω να δείτε το δικό μου φιλμ, την ιδέα μου πάνω σε αυτή την κατάσταση που ξέρετε πολύ καλά, αφήνοντας το δικό σας για λίγο στην άκρη. Και ύστερα να κάνετε τη σύγκριση και να το συζητήσετε. Η παράκληση που σας κάνω είναι να το δείτε χωριστά», είπε ο Κώστας Γαβράς, που χαρακτήρισε «παράδοξη» τη βραδιά.

    Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Νυχτών Πρεμιέρας, Λουκά Κατσίκα, το κοινό στην αίθουσα τον χειροκροτούσε όρθιο.

     

    gv6



    ΣΧΟΛΙΑ