• City Stories

    Απόψε η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Κώστα Γραβρά

    • NewsRoom
    κωστας γαβρας

    Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι Στο Δωμάτιο»


    Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Κώστας Γαβράς με αφορμή την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας του «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» που θα προβληθεί απόψε στην τελετή λήξης του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

    Περίπου στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, οι προσκεκλημένοι έχουν συγκεντρωθεί στο Μέγαρο Μουσικής για την πανελλήνια προβολή. Απών ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το δυναμικό παρόν έδωσαν εκτός του σκηνοθέτη ο βουλευτής του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του, ο Χρήστος Λούλης αλλά και ο ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

    Μεγάλος πρωταγωνιστής του έργου ο πρώην υπουργός οικονομικών, ο Γαβράς εξηγεί στο Star αν θα τον ψήφιζε «Με ενδιαφέρει αυτό που λέει ο Βαρουφάκης. Στη αρχή 150.000 Έλληνες τον ψήφισαν και μετά και άλλοι χιλιάδες τον  ψήφισαν αυτό σημαίνει ότι έχει κάποια ελπίδα. Τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Συνεχώς έλεγαν οι ευρωπαίοι δεν μας λέει τίποτα, δεν κάνει καμιά πρόταση, είδα ότι έγινα προτάσεις και οι ευρωπαίοι της απέρριψαν».

    Η  Αριστερά ου Τσίπρα και η χαμένη ευκαιρία

    Ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στην χαμένη ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα και του Σύριζα και την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας: «Είναι όντως μια χαμένη ευκαιρία, είδαμε πολλούς αρχηγούς που δεν ήταν αυτοί που έπρεπε να είναι. Ο Τσίπρας δέχτηκε το μνημόνιο. Ο λαός είχε κάποια ελπίδα για να τον ξαναψηφίσει. Τώρα πια ο λαός δεν ψηφίζει γιατί δεν πιστεύει πια σε αυτόν. Ελπίζω η δεξιά να κάνει μια καλή πολιτική. Ελπίζω αυτή η κυβέρνηση να αλλάξει την ζωή των πολιτών».

    Η πρόταση για πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ο βραβευμένος δημιουργός αποκάλυψε στο Star και την «άγνωστη» πρόταση του 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου που είχε δεχθεί να γίνει πρόεδρος της δημοκρατίας και το σκεφτόταν σοβαρά. «Δεν ήταν δυνατόν να δεχτώ… Ο άνθρωπος που μου το πρότεινε ήταν πολύ ειλικρινής, μια φορά και ξαναήρθε. Είναι κάτι που σε βάζει σε κρίση και το συζητούσα με την γυναίκα μου. Ήταν μια στιγμή ενθουσιασμού. Ήταν αδύνατον να αποδεχτώ την πρόταση, δε μετάνιωσα καθόλου».

    Τα προκαταβολικά επικριτικά σχόλια για την ταινία

    Η ταινία πριν καν προβληθεί βρέθηκε στο επίκεντρο σχολίων αλλά και αρνητικών κρητικών Πως ένιωσε ο ίδιος ο Γαβράς με την…. υποδοχή;  «Αυτό όλο είναι περίεργο που συνέβη. Είμαστε επιπόλαιοι,  πρέπει να περνάμε την γλώσσα μας επτά φορές από το μυαλό μας που έλεγε η γιαγιά μου».

    Η ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα» θα προβάλλεται στις σκοτεινές αίθουσες από τις 3 Οκτωβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ