• LIFE&STYLE

    Ένα 24ωρο στη ζωή της Natalia Vodianova: Δεν είναι αυτό που νομίζετε…

    Natalia Vodianova

    Natalia Vodianova


    Η Natalia Vodianova είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μοντέλο. Αλλά και κάτι παραπάνω από ένα supermodel. Η Natalia Vodianova είναι μία… superwoman – και δεν το λέμε για τα εντυπωσιακά φυσικά της κάλλη, αλλά για τις δραστηριότητές της μακριά από τις πασαρέλες και τις κάμερες.

    Ίσως οι περισσότεροι τη γνωρίζουν από την εμβληματική καμπάνια για το άρωμα Euphoria της Calvin Klein, όπου πρωταγωνιστούσε, όμως η Natalia Vodianova είναι εκτός από μοντέλο και μία ενεργή ακτιβίστρια, έχοντας ξεκινήσει από το 2004 το ίδρυμα Naked Heart Foundation, που υποστηρίζει οικογένειες οι οποίες μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ πλέον είναι και… entrepreneur, λανσάροντας την εφαρμογή Elbi, που παροτρύνει απλούς πολίτες να συνεισφέρουν μικρά ποσά για καλό σκοπό.

    Το Business Insider ζήτησε από τη Vodianova να περιγράψει με λέξεις και εικόνες πώς μοιάζει ένα 24ωρο από την καθημερινή ζωή της. Αυτό είναι το αποτέλεσμα:

    Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Natalia από τις διαφημίσεις της και της φωτογραφίσεις σε φανταχτερά περιοδικά. Δείχνει σαγηνευτικό, αλλά η πραγματική ζωή είναι πολύ διαφορετική.

    vod1Η Natalia ξυπνά στις 7 το πρωί και μισή ώρα αργότερα ξυπνά τα τέσσερα παιδιά της. Ο μεγαλύτερος είναι ο 14χρονος Lucas, ενώ ο μικρότερος είναι ο 19 μηνών Maxim. Η κόρη της Natalia, Neva, δεν έχει κόψει ποτέ τα μαλλιά της, που σημαίνει ότι είναι μακριά και χρειάζονται πολλή φροντίδα πριν το σχολείο.

    vod2

    Το αγαπημένο πρωινό του Maxim είναι ο ανανάς. Η Natalia ξεκινά τη μέρα της με ζεστό νερό και λεμόνι.

    vod3

    Αν και δεν είναι πρωινός τύπος, ο Lucas είναι ο καλύτερος στην τάξη του.

    vod4

    Ο 8χρονος Viktor κληρονόμησε από τον προπάππο του το όνομά του, αλλά και την χαρούμενη, λαμπερή του προσωπικότητα.

    vod5

    Όσο τα παιδιά είναι στο σχολείο, η Natalia περνάει λίγο χρόνο στο Elbi. Το σημερινό project είναι ζωγραφιές με πριγκίπισσες για την Diana, ένα ορφανό κορίτσι 3 ετών από την Ουγκάντα, το οποίο φροντίζει η φιλανθρωπική οργάνωση Whisper. Παίρνει κάποια λεπτά, αλλά αξίζει τον χρόνο της για να την κάνει να χαμογελάσει.

    vod6

    Κάθε project διαρκεί 24 ώρες. Όταν αυτό τελειώσει, όλες οι ζωγραφιές θα πάμε άμεσα στην Whisper. Ακολουθεί ένα δείγμα των εικόνων που ζωγράφισαν τα μέλη της κοινότητας του Elbi για την Diana.

    vod7

    H Natalia μάχεται εδώ και χρόνια για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες. Η μικρή αδελφή της Oksana είναι αυτιστική και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Σήμερα, η Natalia είναι προσκεκλημένη να μιλήσει σε ένα πάνελ στο αρχηγείο της Unesco στο Παρίσι για την «Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία».

    vod8

    Εδώ η Natalia συναντά την Irina Bokova, τη γενική διευθύντρια της Unesco.

    vod9

    Η Natalia μιλά για τη φιλανθρωπική της οργάνωση, το ίδρυμα Naked Heart, και συζητά για το Elbi με συμμετέχοντες από την Αφρική, την Ιαπωνία, τη Χιλή και τη Βραζιλία.

    vod10

    Η Natalia είναι ένα από τα πέντε πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με το Forbes. Το στάτους της ως supermodel της επέτρεψε να κάνει τη διαφορά για χιλιάδες ανθρώπους μέσα από το έργο της με το ίδρυμα Naked Heart, τη φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε το 2004, και το Elbi. Σήμερα είναι μέρα φωτογράφησης για έναν από τους πελάτες της. Κάνει κρύο, αλλά η φωτογράφηση προμηνύεται καυτή.

    vod11

    Η Natalia ποζάρει.

    vod12

    Τη σημερινή φωτογράφηση την κάνουν οι Mert Alas και Marcus Piggott. Εδώ η Natalia δείχνει στον Marcus το project για την Diana στο Elbi.

    vod13

    Μία μεγάλη πρόκληση όταν συνδυάζεις μητρότητα και καριέρα; Να παίρνεις τα παιδιά μετά το σχολείο.

    vod14

    Η Natalia προσπαθεί να γυμνάζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, και αυτήν την εποχή της αρέσει ο χορός. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διατηρείσαι γυμνασμένος, να χαλαρώνεις και να κάνεις κάτι καλό για την ψυχή σου.

    vod15

    Συνδυάζει σύγχρονο χορό και μοντέρνα τζαζ.

    vod16

    Το μάθημα χορού κρατά μόνο μία ώρα, αλλά είναι πολύ έντονο.

    vod17

    Όπως και η Natalia, έτσι και η δασκάλα χορού της, Laura, έχει αδελφό με ειδικές ανάγκες.

    vod18

    Στο σπίτι της στο Παρίσι, η Natalia συνομιλεί με την ομάδα του Elbi για τις τυχόν εξελίξεις.

    vod19

    Η ομάδα ενημερώνει την Natalia για τις επόμενες καμπάνιες με τους συνεργάτες του Elbi. Η Natalia είναι πάντα σε επαφή με τα γραφεία στο Λονδίνο και την 15μελή ομάδα τους.

    vod20

    Μία από τις καλύτερες στιγμές της μέρας – όταν βλέπεις πώς το Elbi έχει επηρεάσει κάποιον. Το πρόσωπο της Diana τα λέει όλα. Λατρεύει τις ζωγραφιές με πριγκίπισσες, και τώρα το κρεβάτι της είναι γεμάτο από αυτές. Στέλνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην κοινότητα του Elbi.

    vod21

    Κάποιες φορές η Natalia πηγαίνει σε εκδηλώσεις της βιομηχανίας της μόδας. Εδώ είναι στα εγκαίνια της Έκθεσης Louis Vuitton στο Grand Palais του Παρισίου με τη Suzy Menkes, τον Karl Lagerfeld και τον φίλο της, Antoine Arnault.

    vod22

    Στο τέλος μίας πολύ μεγάλης μέρας, η Natalia και o Antoine φεύγουν στις 8.30 το βράδυ για να βάλουν τα παιδιά για ύπνο.

    vod23

    Η ώρα για μία… selfie για καληνύχτα μαζί με τα παιδιά.

    vod24



    ΣΧΟΛΙΑ