• LIFE&STYLE

    Έκτακτο! Φύλλο και φτερό βίλες σε ακριβά προάστια για τεράστιο κύκλωμα παράνομου στοιχήματος


    Κοντά σε μια μεγάλη επιτυχία είναι η Ασφάλεια καθώς σε ευρεία επιχείρηση που είναι ακόμα σε εξέλιξη σε ακριβά προάστια της Αττικής, αποκαλύφθηκε τεράστιο κύκλωμα παράνομου στοιχήματος. Το made in Taiwan κύκλωμα είχε διεθνή δράση από την οποία φέρεται να είχε αποκομίσει έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

    Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έκαναν φύλλο και φτερό πολυτελείς βίλες στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής που χρησιμοποιούνταν ως προκάλυμμα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

    Όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, τα μέλη του κυκλώματος είναι στη πλειονότητά τους ασιατικής καταγωγής και δραστηριοποιούνταν στη διεξαγωγή παράνομων στοιχημάτων, μέσω διαδικτύου. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 125 αλλοδαποί ασιατικής καταγωγής και 3 Έλληνες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να είναι και 18 αρχηγικά μέλη, κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση να πει αν πρόκειται για τους πραγματικούς “εγκέφαλους” της οργάνωσης, η απλά για “αχυράνθρωπους”.

    Κατά την έφοδο της Ασφάλειας στις πολυτελείς οικίες κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών, συστημάτων επικοινωνίας και ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Όπως διαπιστώθηκε οι experts του παράνομου τζόγου είχαν τοποθετήσει κλειστά κυκλώματα ασφαλείας στα σπίτια με δεκάδες κάμερες να επιτηρούν τους εξωτερικούς χώρους, ενώ είχαν πρόσβαση στο βίντεο των καμερών και από τα κινητά τους τηλέφωνα προκειμένου να προσέρχονται ή να εξαφανίζονται από τις βίλες-κρησφύγετα με απόλυτη ασφάλεια.

    Οι υπήκοοι Ταϊβάν, ως άριστοι γνώστες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών είχαν δημιουργήσει εκατοντάδες ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού σε πολλές χώρες παγκοσμίως, λαμβάνοντας στοιχήματα από πολλά μέρη του πλανήτη, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς κόμβους και server προκειμένου να το επιτυγχάνουν με εξαιρετική ταχύτητα.

    Η αναλυτική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης.



    ΣΧΟΛΙΑ