• LIFE&STYLE

    «Έφυγε» από τη ζωή ο σχεδιαστής Ντίνος Μαυρόπουλος-Στεφάνια από τους οίκους Chanel και Dior

    • NewsRoom


    Από την ζωή έφυγε την Παρασκευή ο Ντίνος Μαυρόπουλος, ο σχεδιαστής που είχε ντύσει επώνυμες και κοσμικές ντίβες κατά την δεκαετία του ‘60. Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, με διάσημους οίκους μόδας όπως Chanel και Dior να τον τιμούν στέλνοντας στεφάνι.

    Στην κηδεία του για το τελευταίο αντίο παρευρέθηκαν, σύμφωνα με την Espresso, μεταξύ άλλων η Ειρήνη Παναγοπούλου, η Ειρήνη Νταϊφά, οι Τάκης (από τον σχεδιαστικό οίκο Νίκος – Τάκης), η Αθηνά Γεννηματά, η κυρία Τσακίρογλουκαι άλλοι.

    Έχοντας ράψει μοναδικές δημιουργίες για την Μαρία Καλλάς, την βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας και την Ντίνα Αβέρωφ, ο Ντίνος Μαυρόπουλος και ο αδελφός του Κώστας έγιναν γνωστοί μέσα από τον οίκο μόδας τους στον Πειραιά, τον οποίο διατηρούν εδώ και 57 χρόνια.

    Ο οίκος τους, Αφοί Μαυρόπουλοι, μεσουράνησε την δεκαετία του ‘60, ενώ οι ίδιοι έγιναν γνωστοί κυρίως λόγω των δημιουργιών που σχεδίαζαν σε βασίλισσες, πρώτες κυρίες, ντίβες της όπερας και σύζυγοι πλούσιων επιχειρηματιών.

    Ανάμεσα στο πλούσιο πελατολόγιο του ξακουστού οίκου μόδας Αφοί Μαυρόπουλοι περιλαμβάνονται ονόματα σπουδαίων προσωπικοτήτων: Μαρία Κάλλας, Πατ Νίξον (σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον), Τίνα Λιβανού Ωνάση, Δέσποινα Παπαδοπούλου, αλλά και μέλη πασίγνωστων εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών.

    Κορυφαία στιγμή ήταν όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν ρούχα αποκλειστικά για τις ισχυρές γυναίκες του παλατιού, τη βασίλισσα Φρειδερίκη και τη νύφη της Αννα-Μαρία.

    «Ηταν ιδιότροπη αλλά με πολλή ευγένεια. Της ράψαμε τρία βραδινά φορέματα σε μαύρο χρώμα με γκρι κεντήματα από τα χέρια του Ντίνου» είχε πει ο αδελφός του Κώστας στην Espresso.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του – Πότε θα βγει από την εντατική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Αγγελίδης: Τα όμορφα Χριστούγεννα με τον Αρναούτογλου – Το συγκινητικό video

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Survivor 2: Αυτoί είναι οι έξι διάσημοι άνδρες που θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι (video)



    ΣΧΟΛΙΑ