• LIFE&STYLE

    Εάν ψάχνετε τώρα που θα σπουδάσετε, δείτε τα 21 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

    • NewsRoom


    Έφτασε η ώρα εκείνη που, όπως και κάθε άλλη χρονιά, τα πανεπιστήμια αποτελούν κύριο θέμα συζήτησης στους κύκλους των νέων! Η παρούσα κατάσταση της χώρας μας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οδηγούν όλο και περισσότερους νέους να φύγουν στο εξωτερικό με σκοπό αρχικά να σπουδάσουν και εν συνεχεία να εργαστούν σε μία δουλειά με μεγαλύτερες προοπτικές εξέλιξης.

    Και επειδή το πρώτο βήμα για την επίτευξη του τελικού σκοπού είναι οι σπουδές, εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τα 21 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη του Times Higher Education. Η κατάταξη βασίστηκε στους τομείς που αφορούν τη διδασκαλία και την έρευνα που παρέχει το κάθε πανεπιστήμιο, ενώ σημαντικό αλλά μικρότερο ρόλο διαδραμάτισαν και κάποιοι άλλοι παράγοντες, όπως είναι η διεθνής άποψη.

    Αυτή είναι οι λίστα με τα 21 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο:

     

    University of Michigan, ΗΠΑ

    21-university-of-michigan-us--836

    To πανεπιστήμιο του Michigan είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ. Σε αυτό φοίτησαν ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ford και ο συνιδρυτής της Google, Larry Page.

    Northwestern University, ΗΠΑ

    20-northwestern-university-us--837

    Την πρώτη χρονιά που λειτούργησε το πανεπιστήμιο πίσω στο μακρινό 1855 είχε μόλις 10 φοιτητές και δύο καθηγητές! Από το 1869 και μετά επιτράπηκε και στις γυναίκες να φοιτούν εκεί. Τώρα θεωρείται ένα από τα πλέον έγκριτα πανεπιστήμια στον κόσμο και μπορεί να υπερηφανεύεται για τους βραβευμένους με Nobel απόφοιτούς του, τον μυθιστοριογράφο Saul Bellow και τον οικονομολόγο George Stigler.

    Cornell University, ΗΠΑ

    19-cornell-university-us--846

    Το Cornell διαθέτει μία απίστευτα όμορφη πανεπιστημιούπολη, η οποία βρίσκεται στα βόρεια προάστια της Νέας Υόρκης κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να εξερευνήσουν την περιοχή περπατώντας γύρω από τις μοναδικές Finger Lakes.

    Duke University,ΗΠΑ

    18-duke-university-us--847

    Το Duke μπορεί να είναι ένα από τα πλουσιότερα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ αλλά παράλληλα είναι γνωστό τόσο για τις αθλητικές του διακρίσεις όσο και για τις ακαδημαϊκές σπουδές που παρέχει. Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα μπάσκετ του είναι από τις καλύτερες κολεγιακές ομάδες μπάσκετ στις ΗΠΑ. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως από εδώ αποφοίτησε ο πρόεδρος Nixon.

    Johns Hopkins University, ΗΠΑ

    17-johns-hopkins-university-us--859

    To moto του πανεπιστημίου είναι “η γνώση για τον κόσμο”. Το διάσημο πανεπιστήμιο μετρά 36 νομπελίστες και φιλοξενεί πάνω από 3.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο.

    Columbia University,ΗΠΑ

    16-columbia-university-us--861

    Το πανεπιστήμιο της Columbia μπορεί να φημίζεται για τους ξεχωριστούς αποφοίτους του καθώς από εδώ πήραν πτυχίο οι πρόεδροι Theodore και Franklin Roosevelt, όπως και ο Alexander Hamilton.

     University College London, ΗΠΑ

    15-university-college-london-uk--865

    Ιδρύθηκε το 1826 και έγινε το πρώτο αγγλικό πανεπιστήμιο που δέχθηκε γυναίκες στις τάξεις του και τις αντιμετώπισε μάλιστα υπό ίσοις όροις με τους άνδρες, το 1878. Το University College London διαθέτει επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα μεταπτυχιακά προγράμματα.

    University of California at Los Angeles, ΗΠΑ

    14-university-of-california-at-los-angeles-us--866

    Το πανεπιστήμιο φημίζεται για την υποστήριξη  που παρέχει στους φοιτητές του και έχει ένα πολύ καλό και διευρυμένο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών με περισσότερους από 2.400 φοιτητές να μεταβαίνουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

    University of Pennsylvania, ΗΠΑ

    13-university-of-pennsylvania-us--871

    Το πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία ιδρύθηκε πριν καν οι ΗΠΑ γίνουν ένα κυρίαρχο έθνος. Υπάρχει μάλιστα η φήμη ότι είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας και ότι έχει επίσης και την παλαιότερη φοιτητική ένωση.

    Yale University, ΗΠΑ

    12-yale-university-us--882

    Το Yale είναι το τρίτο παλαιότερο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ. Στο Yale σπούδασαν οι εξής πέντε πρόεδροι των ΗΠΑ: William Howard Taft, Gerald Ford, George H.W. Bush, Bill Clinton και George W. Bush. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται μάλιστα να αυξηθεί κατά έναν εάν η Hillary Clinton κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

    University of Chicago, ΗΠΑ

    t10-university-of-chicago-us--889

    Το πανεπιστήμιο του Chicago είναι ένα ηγετικό κέντρο, ενώ έχει επίσης διάσημους απόφοιτους στη λογοτεχνία όπως είναι οι Saul Bellow and Susan Sontag. Είναι επίσης και το πανεπιστήμιο όπου ο κινηματογραφικός ήρωας Indiana Jones σπούδασε.

    University of California at Berkeley, ΗΠΑ

    t10-university-of-california-at-berkeley-us--889

    Παρόλο που έπεσε πέντε θέσεις από πέρυσι, το πανεπιστήμιο του Berkeley εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, ενώ παράλληλα η τοποθεσία του (San Francisco), του προσδίδει μία αίσθηση ζωντάνιας η οποία συμβάλει στο να προσελκύσει σπουδαστές. Έχει επίσης πολύ μεγάλη ιστορία σε θέματα που αφορούν τον ακτιβισμό, καθώς μερικές από τις πιο σημαντικές διαδηλώσεις για τον πόλεμο στο Βιετνάμ έλαβαν χώρα εκεί, κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

    Swiss Federal Institute of Technology at Zurich, Ελβετία

    9-swiss-federal-institute-of-technology-at-zurich-switzerland--893

    Ανεβαίνοντας 4 θέσεις στην κατάταξη από το 2015, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, είναι γνωστό για τις πρωτοποριακές έρευνες που κάνει καθώς και για την εξαιρετική διδασκαλία που παρέχεται στις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι 21 νομπελίστες έχουν είτε διδάξει είτε σπουδάσει εδώ.

    Imperial College London, Βρετανία

    8-imperial-college-london-uk--900

    Το Imperial είναι γνωστό για την επιτυχία του στις επιστήμες. Η τοποθεσία του, στο κεντρικό Λονδίνο το κάνει αυτομάτως δημοφιλές στους ξένους φοιτητές, δεν είναι τυχαίο ότι το 51% του κύριου όγκου των σπουδαστών του έρχεται από το εξωτερικό.

    Princeton University,ΗΠΑ

    7-princeton-university-us--902

    Το πανεπιστήμιο είναι απόλυτα αφοσιωμένο στην διδασκαλία ενώ παρέχει στέγη σε όλους τους φοιτητές για το διάστημα και των 4 χρόνων, πράγμα που σημαίνει ότι το 98% των φοιτητών του μένει στο campus του. Επίσης βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία η οποία εκτός των άλλων προσελκύει πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.

    Harvard, ΗΠΑ

    6-harvard-us--927

    Το Harvard είναι ένα από τα πλέον αξιόλογα πανεπιστήμια στον κόσμο. Είναι μάλιστα το παλαιότερο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

    Massachusetts Institute of Technology, ΗΠΑ

    5-massachusetts-institute-of-technology-us--934

    85 νομπελίστες έχουν φοιτήσει στο MIT, το οποίο και ιδρύθηκε το 1861. Το πανεπιστήμιο ενθαρρύνει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

    University of Cambridge, Βρετανία

    4-university-of-cambridge-uk--936

    Μπορεί το Cambridge να μην είναι τόσο παλιό όσο το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αλλά με μία ιστορία που φτάνει τα 800 χρόνια είναι ένα από τα παλιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Διαθέτει περισσότερες από 100 βιβλιοθήκες στις οποίες και περιέχονται πάνω από 15 εκατομμύρια βιβλία.

    Stanford University, ΗΠΑ

    3-stanford-university-us--938

    Το Stanford διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα campus στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα βρίσκεται δίπλα στην περίφημη Silicon Valley του San Francisco. Από εδώ αποφοίτησαν ο πρόεδρος Hebert Hoover το 1895 αλλά και η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα.

    California Institute of Technology, ΗΠΑ

    2-california-institute-of-technology-us--943

    Το πανεπιστήμιο βρέθηκε που πέντε φορές στη πρώτη θέση της λίστας, φέτος έπεσε μία λόγω της μείωσης του ερευνητικού πεδίου την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο δεν παύει να είναι φημισμένο για τα επιστημονικά και τεχνολογικά του μαθήματα. Βέβαια οποιοδήποτε πτυχίο από αυτό το πανεπιστήμιο αποτελεί εισιτήριο για την επιτυχία!

    University of Oxford, Βρετανία 1-university-of-oxford-uk--950Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο! Για ένα πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1906, είναι σίγουρα εντυπωσιακή αυτή η γρήγορη άνοδός του. Μπορεί επίσης να καυχηθεί για τους 30 παγκόσμιους ηγέτες που έχουν αποφοιτήσει από εκεί, συμπεριλαμβανομένων 26 Βρετανών πρωθυπουργών.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/jose-mourinho-ta-choni-aschima-ston-brad-pitt-ma-ti-achristos/76604



    ΣΧΟΛΙΑ