• LIFE&STYLE

    Δείτε το νέο υπερεργοστάσιο της Tesla Motors που φιλοδοξεί να αλλάξει τον κόσμο


    Όλοι δείχνουν ενθουσιασμένοι με το ολοκαίνουριο ‘Model 3’ αυτοκίνητο της Tesla Motors, αλλά η μαζική παραγωγή του συγκεκριμένου ηλεκτρικού οχήματος θα απαιτήσει τόνους μπαταριών.

    Και εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το νέο Yπερεργοστάσιο της Tesla.

    heres-teslas-first-gigafactory-just-outside-sparks-nevada

    Για όσους δεν έχουν γνώση του πράγματος, η Tesla περιγράφει το τεράστιο 510.966,72 τ.μ. Υπερεργοστάσιό της ως έναν τρόπο “να επιταχύνει τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη μεταφορά”.

    Το πρώτο υπερεργοστάσιο που βρίσκεται έξω από το Sparks της Nevada, είναι μια φιλόδοξη εγκατάσταση παραγωγής που σκοπό έχει να κατασκευάζει μπαταρίες που θα εξοπλίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla στο προσεχές μέλλον. Για να φτιαχτούν αυτές οι μπαταρίες, η Tesla θα χρησιμοποιήσει “οικονομίες κλίμακας, καινοτόμο παραγωγή, περιορισμό των εργοστασιακών απόβλητων και απλά θα βελτιστοποιήσει την τοποθέτηση των περισσότερων παραγωγικών διαδικασιών κάτω από την ίδια στέγη”.

    here-you-can-see-another-angle-of-the-gigafactorys-expansions-that-are-still-under-construction

    Το Υπερεργοστάσιο τραβάει την προσοχή, εκτός από το πρωτοφανές μέγεθός του, επίσης και για το γεγονός ότι θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμη ενέργεια, σύμφωνα με την Tesla.

    still-many-large-parts-of-the-building-are-under-construction-and-it-looks-like-tesla-is-also-preparing-the-area-for-another-large-expansion

    Το πρώτο Υπερεργοστάσιο σκοπεύει να ξεκινήσει να κατασκευάζει μπαταρίες από το 2017 έτσι ώστε αυτό να συμπέσει ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του ‘Model 3’ και να μεγιστοποιήσει την παραγωγή τους ως το 2020. Παρόλα αυτά για την ώρα θα πρέπει να αρκεστούμε στο να βλέπουμε το Υπερεργοστάσιο μόνο εξωτερικά. Και χάρη στις χαμηλές πτήσεις του drone μπορούμε να δούμε την πρόοδο της κατασκευής του κτηρίου, που η αξία του αγγίζει τα 5 δις δολάρια!

    Παρακάτω το βίντεο με τις διαδικασίες κατασκευής:



    ΣΧΟΛΙΑ