• LIFE&STYLE

    Δείτε ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής του Game of Thrones σύμφωνα με μαθηματική έρευνα!

    • NewsRoom


    Είναι απολύτως λογικό, με το τεράστιο καστ του διασκορπισμένο σε δεκάδες διαφορετικές πλοκές, ο εντοπισμός του πραγματικού πρωταγωνιστή του Game of Thrones να αποτελεί…άλυτο αίνιγμα ακόμα και για τους πιο φανατικούς λάτρεις της σειράς.

    Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με άλλες σειρές τους είδους του, το GoT διαθέτει μια πληθώρα χαρακτήρων που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «βασικοί» αφού επηρεάζουν άμεσα με τις πράξεις τους τις εξελίξεις στο «σύμπαν» του ταλαντούχου συγγραφέα George R.R. Martin.

    Επιπρόσθετα, η καταιγιστική δράση μεταφέρει την προσοχή του θεατή σε διαφορετικές τοποθεσίες και σε διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά, καθιστώντας αδύνατο να προσδιορίσει κανείς ποιος είναι ο πιο σημαντικός χαρακτήρας, δηλ. αυτός που πραγματικά… κινεί τα νήματα.

    Την απάντηση σε αυτό το φλέγον ερώτημα ανέλαβε να δώσει μια ομάδα μαθηματικών, με τη βοήθεια της επιστήμης τους και πολλών γραφημάτων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, o καθηγητής Μαθηματικών στο αμερικανικό Κολέγιο Μακάλεστερ, Andrew J. Beveridge με ορισμένους φοιτητές του εξέτασαν διεξοδικά τα βιβλία της σειράς A Song of Ice and Fire του Martin (ιδίως το τρίτο βιβλίο A Storm of Swords) υπό το πρίσμα μιας προσέγγισης που έχουν επινοήσει οι ίδιοι και ονομάζεται «Επιστήμη Δικτύων».

    Ειδικότερα, αυτή η προσέγγιση βασίζεται, σύμφωνα με το Quartz, σε περίπλοκες αρχές διαφόρων οικονομικών θεωριών και στατιστικής, τις οποίες χρησιμοποίησε η ομάδα για να αναλύσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των χαρακτήρων και στα επτά Βασίλεια, συνδέοντάς τους κάθε φορά που τα ονόματά τους εμφανίζονταν σε «απόσταση 15 λέξεων» το ένα από το άλλο.

    xartisΣτη συνέχεια, ο μαθηματικός και οι μαθητές του σχεδίασαν τον παρακάτω χάρτη, με βάση τα συμπεράσματά τους.

    Όπως μπορεί κανείς να δει στο γράφημα, ο αληθινός πρωταγωνιστής των βιβλίων (και κατά συνέπεια της σειράς) δεν είναι άλλος από τον πανέξυπνο νάνο της οικογένειας των Lannister, τον Tyrion (Peter Dinklage). Παρά το γεγονός ότι δείχνει… μικρός στο μάτι, ο δαιμόνιος ήρωας φαίνεται πως έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στη ζωή των χαρακτήρων του σύμπαντος του Martin.

    Οι άλλοι δύο χαρακτήρες που συμπληρώνουν την τριάδα των βασικών χαρακτήρων είναι ο Jon Snow (Kit Harington), και – σίγουρα προς έκπληξη πολλών – η Sansa Stark (Sophie Turner).

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), μία από τις πιο αγαπημένες ηρωίδες της σειράς, δεν κατάφερε να μπει στο top των πρωταγωνιστών της σειράς, παρά το γεγονός ότι πολλοί τη θεωρούν «φαβορί» για τον Σιδερένιο Θρόνο.

    Ο λόγος; Φυσικά το γεγονός ότι είναι τελείως αποκομμένη από τους υπόλοιπους χαρακτήρες της σειράς, μένοντας προς το παρόν μακριά από τις ίντριγκές τους.



    ΣΧΟΛΙΑ