• LIFE&STYLE

    Δείτε αν είστε το αγαπημένο παιδί των γονιών σας

    • NewsRoom


    Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το πιο αγαπημένο παιδί των γονιών, το μικρότερο ή το μεγαλύτερο ή μήπως το μεσαίο; Πιστεύω πως όλοι μας λίγο πολύ κάποια στιγμή νιώσαμε πως οι γονείς μάς αδικούν και πως ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα αδέρφια μας αλλά και άλλες στιγμές αισθανθήκαμε πως είμαστε τόσο μοναδικοί και οι γονείς μας, μας αγαπούν λιγάκι παραπάνω σε σχέση με τον αδερφό ή την αδερφή μας

    Και εκεί που η κοινή γνώμη και λογική θα υποστήριζε πως το μικρότερο παιδί κλέβει την παράσταση και η μαμά και ο μπαμπάς δείχνουν μία ιδιαίτερη προτίμηση προς αυτό, μία νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τα όσα πιστεύαμε.

    Κοινωνιολόγοι από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, με επικεφαλής την Katherine Conger, μελέτησαν 384 οικογένειες θέτοντας ερωτήσεις σε αδέλφια που έχουν μεταξύ τους διαφορά ηλικίας μέχρι 4 χρόνια. Το βασικό ερώτημα που τέθηκε στα αδέλφια ήταν «πώς αντιλαμβάνονται» ότι τους μεταχειρίζονται οι γονείς τους. Όπως αποδείχτηκε από τις απαντήσεις τους, τα πρωτότοκα παιδιά δήλωσαν ότι από την συμπεριφορά των γονιών τους αισθάνονται σίγουροι και δυναμικοί. Τα μικρότερα και τα μεσαία αδέλφια πάλι, δήλωσαν ότι οι γονείς τους «χτυπούν» την αυτοεκτίμησή τους σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

    aderfakia

    Και αν αυτό πιστεύετε ακόμη πως δεν ισχύει και ότι γονείς δεν κάνουν διακρίσεις, κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως στην μελέτη συμμετείχαν εθελοντικά και γονείς, δηλώνοντας μάλιστα σε ποσοστό 74% οι μητέρες και σε ποσοστό 70% οι πατέρες, ότι έχουν «αγαπημένο» παιδί.

    Αυτό που η Conger επισημαίνει είναι ότι με το πρώτο παιδί οι γονείς βιώνουν για πρώτη φορά τα πάντα, συνεπώς είναι απολύτως λογικό να αισθάνονται ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τις επιτυχίες τους, χωρίς βέβαια αυτό να συμβαίνει πως δεν νοιάζονται ή αγαπάνε εξίσου και τα υπόλοιπα παιδιά τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/article-osi-apisti-prosechete-irthe-to-neo-test-dna-apistias/37701



    ΣΧΟΛΙΑ