• LIFE&STYLE

    Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες στην Σουηδία – Γιατί ο βασιλιάς αφαίρεσε τον τίτλο από 5 εγγονούς του

    • NewsRoom


    Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, ειδικότερα για του πρίγκιπες στην Σουηδία, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γουστάβος αποφάσισε να αφήσει εκτός βασιλικής οικογένειας πέντε εγγόνια του, αφαιρώντας τους βασιλικούς τους τίτλους.

    Εν μέσω επικρίσεων για το πόσο έχει μεγαλώσει η βασιλική οικογένεια στη Σουηδία, ο βασιλιάς αποφάσισε να πάρει το ζήτημα στα χέρια του. Η αφαίρεση των τίτλων αφορά τους δύο γιους του πρίγκιπα Καρόλου Φιλίππου και τα τρία παιδιά της πριγκίπισσας Μαντλέν. Είναι από ενός έως πέντε ετών και έως τώρα έφεραν του τίτλους πρίγκιπες και πριγκίπισσες, όμως τώρα απαλλάχθηκαν από αυτούς τους τίτλους και από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά τους.

    Η οικογένεια του πρίγκιπα Φίλιππου Κάρολου της Σουηδίας

    Τα πέντε παιδιά παραμένουν μέλη της βασιλικής οικογένειας και διατηρούν τους τίτλους δούκα και δούκισσας που είχαν, αλλά το βασικότερο είναι πως δεν θα λαμβάνουν το ετήσιο επίδομα που παίρνουν τα μέλη του βασιλικού οίκου. Η απόφαση του βασιλιά δεν επηρεάζει τους γονείς τους, καθώς η πριγκίπισσα Μαντλέν, ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος και η σύζυγός του, πριγκίπισσα Σοφία, θα συνεχίσουν τη δουλειά τους σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και θα εκτελούν τα επίσημα καθήκοντά τους.

    Η πριγκίπισσα Μαντλέν της Σουηδίας με τα παιδιά της

    Πριν από λίγα χρόνια, η Βουλή της Σουηδίας είχε ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει κάποια από τα ζητήματα που αφορούν τη βασιλική οικογένεια, μεταξύ των οποίων και το μέγεθός της. Για αυτό ο βασιλιάς Γουστάβος πήρε αυτή την απόφαση τώρα, εξήγησε ο Ρόγκερ Λούντγκρεν, ειδικός επί ζητημάτων που αφορούν τη μοναρχία της Σουηδίας.

    Το ζήτημα είναι ότι ο βασιλικός οίκος έχει περισσότερα μέλη από ότι παλιότερα και πολλοί πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να πληρώνονται όλα τα μέλη της οικογένειας, σημείωσε ο Σουηδός ιστορικός, Ντικ Χάρισον, μιλώντας στο ΒΒC, ο οποίος σχολίασε ότι ο βασιλιάς, με την απόφασή του, επιχειρεί να σταματήσει τη συζήτηση για τη χρηματοδότηση.

    Πάντως, θεωρητικά τουλάχιστον, τα πέντε παιδιά διατηρούν το δικαίωμα διεκδίκησης του θρόνου και αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να εμφανίζονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σημείωσε ο ιστορικός.



    ΣΧΟΛΙΑ