• LIFE&STYLE

    Δίκη Φιλιππίδη: Την 1η Απριλίου θα συνεχιστεί η κατάθεση της πρώτης μηνύτριας

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η, κεκλισμένων των θυρών, κατάθεση της 1ης μηνύτριας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, παρουσία και του ίδιου του ηθοποιού.

    Μεταξύ των συνηγόρων καταγράφηκαν διαφωνίες για το αν η δίκη θα πρέπει να γίνει ή όχι κεκλεισμένων των θυρών.

    «Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια» είπε ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας.  «Η κατάθεσης της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση», συμπλήρωσε.

    Ανάλογη θέση διατύπωσε και ο συνήγορος της τρίτης καταγγέλουσας, Ανδρέας Βαγγόπουλος. «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν», ανέφερε.

    Αντίθετα, ο Ζαχαρίας  Σαλούστρος, συνήγορος της δεύτερης καταγγέλλουσας ανέφερε πως επιθυμεί την διεξαγωγή της δίκης με ανοιχτές τις θύρες.  «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», τόνισε.

    Ανάλογη ήταν και η θέση που εξέφρασε ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

    Η κατάθεση της 1η μηνυτήριας  θα συνεχίσει την Παρασκευή 1η Απριλίου.

    Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν 2 καταγγέλλουσες



    ΣΧΟΛΙΑ