• Κοινωνία

    Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν 2 καταγγέλλουσες

    Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

    Πέτρος Φιλιππίδης, πηγή: glomex


    Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν οι δύο από τις τρεις μηνύτριες του Πέτρου Φιλιππίδη.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημά τους κρίνοντας ότι θα μπορέσουν να αναφερθούν πιο άνετα και με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

    Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην δοθεί η κατάθεση των δυο καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών, διότι, όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε η εισαγγελέας, δεν θα υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους με τη δημόσια κατάθεσή τους στο ακροατήριο.

    Πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης

    Ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων που θα κρίνουν την τύχη του, βρίσκεται για πρώτη φορά ο Πέτρος Φιλιππίδης.

    Με χειροπέδες στα χέρια, συνοδεία ανδρών και γυναικών της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών, ο ηθοποιός οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα, περνώντας μπροστά από τις 3 μηνύτριες του αλλά και τις συμπρωταγωνίστριες του που δημόσια τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική ή βίαιη συμπεριφορά.

    Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη παρακολούθησαν αμίλητες την προσαγωγή του πάλαι ποτέ δημοφιλούς πρωταγωνιστή. Φανερά αδυνατισμένος αλλά όρθιος έφτασε στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης. Εκείνος είχε τη συμπαράσταση της συζύγου και του γιου του.

    Η 2η συνεδρίαση άρχισε με το αίτημα των δικηγόρων των 2 εκ των 3 καταγγελλουσών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

    Η 1η που έχει καταγγείλει διπλό βιασμό της το 2008, ζήτησε η κατάθεση της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί -όπως ανέφερε ο δικηγόρος της- «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της και ψυχολογικής ταλαιπωρίας».

    Το ίδιο αίτημα υπέβαλε η και η μηνυτήρια απόπειρας βιασμού το 2014 μέσα στο αυτοκίνητο.

    Ένταση στο Δικαστήριο

    Σε ολιγόλεπτη διακοπή προχώρησε το δικαστήριο μετά την τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κικής Μπακιρτζίδου για το αίτημα των δύο μηνυτριών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

    «Δίνατε συνεντεύξεις. Εκτείθεστε κύριες μου, ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο», είπε η κα. Μπακιρτζίδου προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

    «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή», απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας, δικηγόρος των δυο θυμάτων.

    Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος;

    Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

    Διαβάστε επίσης

    Πέτρος Φιλιππίδης: Τι θα καταθέσουν Δροσάκη, Δανδουλάκη και Παπούλια



    ΣΧΟΛΙΑ