• LIFE&STYLE

    Χρυσές Σφαίρες 2020: Τα ευτράπελα, τα…«γαλλικά» του παρουσιαστή και η μοιραία συνάντηση Πιτ- Άνιστον

    • Βίκυ Βενιού

    Σαρλίζ Θερόν, Τομ Χανκς


    Ολοκληρώθηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, η 77η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων «Χρυσές Σφαίρες». Μεταξύ των προσώπων που ξεχώρισαν, εκτός των βραβευμένων, ήταν και μερικοί άλλοι, για…διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

    Ένας εκ των πρωταγωνιστών της βραδιάς ήταν ο Τομ Χανκς, ο οποίος πολιτογραφήθηκε Έλληνας πολίτης, ενώ μάλιστα χθες βραβεύθηκε με ένα ειδικό βραβείο, για την συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

    Ο 63χρονος ηθοποιός, που πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Έλληνας πολίτης δεν έκρυψε την δυσπιστία αλλά και το σοκ του κατά την διάρκεια του εναρκτήριου μονολόγου του παρουσιαστή των Χρυσών Σφαιρών, Ρίκι Τζερβές, με απίθανες γκριμάτσες στα πικάντικα αστεία του.

    Ο Τομ Χανκς, που καθόταν μαζί με την σύζυγό του, Ρίτα Ουίλσον, κατά την διάρκεια της τελετής, που παρέλαβε το βραβείο Cecil b Demille για την καριέρα του, τράβηξε αρχικά την προσοχή των θεατών, όταν εντοπίστηκε με γουρλωμένα μάτια και ανοιχτό το στόμα, μην μπορώντας να πιστέψει στο αστείο του Τζερβές για την πρόσφατη φυλάκιση της ηθοποιού Φελίσιτι Χόφμαν, για το σκάνδαλο με την φοίτηση της κόρης της στο Πανεπιστήμιο. «Ήρθα εδώ σήμερα με λιμουζίνα και η πινακίδα κυκλοφορίας ήταν φτιαγμένη από την Φελίσιτι Χόφμαν» είπε ο παρουσιαστής των Χρυσών Σφαιρών και πρόσθεσε: «Για την κόρη της λυπάμαι. Θα πρέπει να ήταν γι’ αυτήν το πιο ντροπιαστικό πράγμα».

    Αλλά αυτή δεν ήταν και η μοναδική φορά που η κάμερα έπιασε τον Τον Χανκς να κάνει γκριμάτσες στα αστεία του παρουσιαστή. Σε ένα άλλο πλάνο, ο ηθοποιός κοιτάζει έντονα μακριά από την σκηνή.

    Φυσικά, το διαδίκτυο και οι χρήστες του Twitter, δεν μπορούσαν να μην αντιδράσουν στις γκριμάτσες του.

    «Ο Τομ Χανκς είναι ένας από εμάς κατά την διάρκεια αυτού του μονολόγου« έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. «Το πρόσωπο του Τομ Χανκς στον μονόλογο του Ρίκι Τζερβές στις Χρυσές Σφαίρες τα λέει όλα», πρόσθεσε ένας άλλος. «Ο Τομ Χανκς είναι το μόνο πράγμα για το οποίο αξίζει να δει κανείς τις Χρυσές Σφαίρες σήμερα», τόνισε ένας τρίτος.

    Να σημειωθεί ότι ο Ρίκι Τζερβές ήταν για 5η φορά παρουσιαστής στις Χρυσές Σφαίρες και στην ομιλία του αστειεύτηκε για τα πάντα: Από την Φελίσιτι Χόφμαν και τα προβλήματα με τον νόμο, μέχρι την ερωτική ζωή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, το ύψος του Μάρτιν Σκορσέζε και την κυριαρχία του Netflix στην βιομηχανία του κινηματογράφου.

    Φυσικά, και ο ίδιος ο Ρίκι Ζερβέ ήταν ένας από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη χθεσινή διοργάνωση απονομής των χρυσών σφαιρών, ακριβώς εξαιτίας των καυστικών σχολίων του.

    Ο Ρίκι Ζερβέ δεν άφησε τίποτα όρθιο στον μονόλογό του κατά την παρουσίαση στις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Ο κωμικός-παρουσιαστής της χθεσινής βραδιάς των Χρυσών Σφαιρών 2020, κατά την οποία σάρωσε ο Χοακίν Φίνιξ, αφού πρώτα ανέφερε πως όσα πει θα είναι στο πλαίσιο του χιούμορ, «τόλμησε» να τα βάλει με το «υποκριτικό» Χόλιγουντ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο Τζέφρι Επστάιν «δεν αυτοκτόνησε», ενώ τόνισε πως θα πρέπει κάποια στιγμή οι ηθοποιοί να σταματήσουν να κάνουν πολιτικά σχόλια στις ομιλίες τους, κατά την βράβευσή τους. Το σχόλιό του για τον Τζέφρι Επστάιν, ωστόσο, ήταν αυτό που αποτέλεσε θέμα στα ΜΜΕ, μετά το τέλος των βραβείων.

    «Η σειρά του Netflix, Afterlife, μιλά για έναν άνδρα που θέλει να αυτοκτονήσει. Spoiler alert, η δεύτερη σεζόν παίζεται τώρα και ακόμη δεν έχει αυτοκτονήσει. Σαν τον Τζέφρι Επστάιν», είπε και αφού το κοινό γέλασε, απάντησε: «Σκάστε, ξέρω ότι είναι φίλος σας, αλλά δεν με ενδιαφέρει».

    Ο Ζερβέ έκανε μάλιστα σχόλιο για το Χόλιγουντ, ειδοποιώντας να μην κάνουν πολιτικά σχόλια κατά τις απονομές. «Λέτε ότι είστε σε εγρήγορση, αλλά οι εταιρίες για τις οποίες δουλεύετε, είναι απίστευτες. Apple, Amazon, Disney… Αν ο ISIS όμως άρχιζε υπηρεσίες streaming, θα καλούσατε τον ατζέντη σας. Έτσι;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

    «Επομένως αν κερδίσετε ένα βραβείο σήμερα, μην χρησιμοποιήσετε την σκηνή για πολιτικό λόγο. Δεν είστε σε θέση να κάνετε κήρυγμα στο κοινό για τίποτα. Δεν ξέρετε τίποτα για τον πραγματικό κόσμο. Οι περισσότεροι από εσάς ξοδέψατε λιγότερο καιρό στο σχολείο, απ’ ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Οπότε αν κερδίσετε, ελάτε πάνω, αποδεχτείτε το βραβείο σας, ευχαριστήστε τους ατζέντηδές σας και τον Θεό και μετά άντε γαμ@@@».

    Δεν ήταν μόνο αυτά που είπε όμως ο 58χρονος ηθοποιός. Άρχισε να μιλάει επί προσωπικού στους ηθοποιούς, όπως η Φελίσιτι Χάφμαν, η οποία είχε φυλακιστεί στο πρόσφατο παρελθόν, γιατί φέρεται να δωροδόκησε, ώστε να μπει η κόρη της στο κολέγιο.

    «Ήρθες εδώ με τη λιμουζίνα σου. Εγώ ήρθα με μία λιμουζίνα όπου η πινακίδα της φτιάχτηκε για την Φελίσιτι Χάφμαν», είπε αφήνοντας το κοινό με ανοιχτό το στόμα. «Η κόρη της είναι αυτή που λυπάμαι ωστόσο. Δεν υπάρχει πιο ντροπιαστικό πράγμα να σου συμβεί. Και να φανταστεί κανείς ότι ο πατέρας της έπαιζε στο Wild Hogs».

    Ρίκι Ζερβέ

    «Όλοι φοβούνται τον Ρόναν Φάροου (έπαιξε ρόλο στο να βγουν στην επιφάνεια τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ). Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πόσο διεστραμμένοι είναι κάποιοι εδώ μέσα, η χρονιά ήταν σπουδαία για ταινίες για παιδόφιλους: Surviving R Kelly, Leaving Neverland… Two Popes», είπε, με το κοινό να μένει άφωνο (κάποιοι γέλασαν) και αυτός να απαντά: «Σκάστε, δε με νοιάζει».

    Ακόμη και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έπεσε στο στόχαστρό του πάνω σε αυτό το θέμα, όπου θέλησε να του κάνει πλάκα, επειδή βγαίνει με γυναίκες αρκετά νεότερες από αυτόν.

    «Στο Once Upon a Time In Hollywood, η ταινία κρατάει τρεις ώρες. Ο Ντι Κάπριο εμφανίστηκε στη πρεμιέρα με μια γυναίκα και μέχρι να τελειώσει η ταινία, αυτή είχε γίνει ήδη πολύ ηλικιωμένη γι’ αυτόν», είπε, με τον Ντι Κάπριο να χαμογελά και τον Ζερβέ να βάζει στη κουβέντα τον Πρίγκιπα Άντριου, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση με ανήλικες στο παρελθόν. «Ακόμη και ο πρίγκιπας Άντριου θα σου έλεγε: Έλα ρε φίλε, είσαι κοντά στα 50», συνέχισε.

    Ακόμη και η Τζούντι Ντεντς βρέθηκε στο «στόχαστρο» του κωμικού κατά τον μονόλογό του, με αφορμή μια ταινία που πρωταγωνίστησε, αλλά πάτωσε στις κριτικές. «Η Τζούντι Ντεντς υπερασπίστηκε την ταινία, λέγοντας πως ήταν ένας ρόλος για τον οποίο είχε γεννηθεί να παίζει, γιατί δε λατρεύει τίποτε περισσότερο από το να κυλιέται στο χαλί, να σηκώνει τα πόδια της και να γλύφει…», είπε, αφήνοντας για ακόμη μία φορά το κοινό άφωνο.

    Σημειώνεται πως, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ζερβέ, αυτή ήταν η πέμπτη και τελευταία φορά που παρουσίασε τις Χρυσές σφαίρες.

    Τέλος, το στιγμιότυπο που ίσως όλοι περίμεναν να δουν ήταν η πολυαναμενόμενη συνάντηση της Τζένιφερ Άνιστον και του Μπραντ Πιτ στη λαμπερή βραδιά. Και οι δύο ήταν υποψήφιοι, ο ηθοποιός για το β’ ανδρικό ρόλο στην ταινία «Once Upon a Time in Hollywood» και η Άνιστον για τη σειρά του Netflix, στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με την Ρις Γουίδερσπουν.

    Τζένιφερ Άνιστον, Χρυσές Σφαίρες 2020, Πηγή: AP

    Η Τζένιφερ Άνιστον έκλεψε τις εντυπώσεις με την κομψότατη εμφάνιση που έκανε στο κόκκινο χαλί, μέσα στο μαύρο, Dior φόρεμά της με ουρά. Είχε τα μαλλιά της απλά, κάτω με ελαφρύ σπάσιμο, ενώ το μακιγιάζ της ήταν διακριτικό, σε ροζ αποχρώσεις, όπως και το μανικιούρ της. Την προσοχή τράβηξε ένα μεγάλο δαχτυλίδι, που φούντωσε τις φήμες για αρραβώνα.

    Η συνάντησή της με τον πρώην σύζυγό της, Μπραντ Πιτ, όπως αποδείχθηκε, κάθε άλλο παρά αμήχανη ήταν. Οι δυο τους, μάλιστα, κάθισαν πολύ κοντά στην αίθουσα της απονομής, ενώ όταν εκείνος ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, η Άνιστον ήταν χαμογελαστή, τον χειροκρότησε και έδειχνε να τον καμαρώνει.

    Μάλιστα, στον λόγο που έβγαλε ο Πιτ, την αποκάλεσε «καλή του φίλη».



    ΣΧΟΛΙΑ