• LIFE&STYLE

    Τι απαντά ο Ρέμος στους απογοητευμένους θαυμαστές του για τον Ατατούρκ

    • Αθηνά Λαρδή


    Στη… μετάφραση τα ρίχνει ο Αντώνης Ρέμος μετά το χαμό που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον Ατατούρκ. Με μια ανάρτησή στο facebook, ο Έλληνας τραγουδιστής τόνισε πως τα όσα γράφτηκαν είναι λάθος μετάφραση από τα Τούρκικα στα Ελληνικά, ή ότι τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά του.

    Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος μόνο για την ελληνική καταγωγή του και θέλει να μην εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θεωρώντας πως οι Έλληνες και οι Τούρκοι πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές

    Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Ρέμος έγραψε:

    «Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Bodrum καλεσμένος μιας μεγάλης εταιρία για να δώσω δύο συναυλίες εκεί. Τα ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα κάποιες συνεντεύξεις. Διαβάζω σήμερα την ερμηνεία και την παρουσίαση μιας εκ των συνεντεύξεων μου.

    Μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Τούρκικα στα Ελληνικά, ή τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου. Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου που είμαι Έλληνας.

    Από εκεί και πέρα, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις ιστορικές αντιπαλότητες των δύο λαών, οι απλοί άνθρωποι και οι Έλληνες και οι Τούρκοι πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος γι’ αυτό.

    Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεών μου για τον Κεμάλ, η αλήθεια είναι ότι είπα, πως είμαι περήφανος που κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ από την Θεσσαλονίκη και προφανώς τοποθετήθηκαν όλα μαζί.

    Κλείνοντας δεν έχω διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους. Καλημέρα.»

    Ο Ρέμος δήλωσε θαυμαστής του Ατατούρκ και το twitter του απάντησε “καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμε”

    Στις συναυλίες που δίνει κάθε χρόνο ο Αντώνης Ρέμος στο Nammos, μεταξύ των μεγιστάνων στα πρώτα τραπέζια, ήταν πάντα Τούρκοι θαυμαστές του. Έτσι, λοιπόν ο Έλληνας αοιδός επέλεξε να δώσει μια συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet που είχε απ’ όλα (σαν την ποικιλία που έφαγε μαζί με το δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας): από Ατατούρκ, και Μπουτάρη, μέχρι ελληνοτουρκικά, πατρικά σπίτια και γενεαλογικά δέντρα!

    Αναφερόμενος στον ιδρυτή του σύγχρονου κοσμικού τουρκικού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ρέμος επεσήμανε πως δεν είναι απλά συμπολίτης του, αλλά και συγχωριανός του. “Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες”, είπε ο Αντώνης, φράση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο twitter:

    sxolio

    remos 4

    remos

    Ο τραγουδιστής, μιλώντας για τη σχέση των δύο χωρών επέμεινε στη σημασία που έχει η διαφύλαξη της κληρονομιάς και των κοινών αναμνήσεων μας, καθώς όλα αυτά τα κοινά στοιχεία που έχουμε με τη γειτονική χώρα είναι πολύ σημαντικά και για τον ελληνικό λαό. “Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά και τις κοινές αναμνήσεις που μας ενώνουν με τον τουρκικό λαό. Όχι μόνο οι Τούρκοι, αλλά και εμείς. Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι και για εμάς;. Η οικογένειά μου ήρθε από το Αϊβαλί. Το αίμα μου είναι από αυτά τα χώματα, αυτά τα μέρη. Μοιάζετε με μένα, η συμπεριφορά σας είναι σαν τη δική μου, το χαμόγελό σας είναι σαν το χαμόγελό μου, θυμώνετε όπως και εγώ”, ανέφερε στη συνέντευξή του ο Αντώνης Ρέμος.

    remos hurriyet exofillo

    Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο τραγουδιστής τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο που βλέπει μπροστά, που αγαπά πραγματικά την πόλη του και αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι η σχέση Ελλάδας – Τουρκίας.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η επίμαχη συνέντευξη του τραγουδιστή έχει προκαλέσει σάλο και οι αντιδράσεις από τους χρήστες των social media -θαυμαστές του και μη- έχουν αρχίσει και πολλαπλασιάζονται.

    remos 1remos 3

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tromazoun-apokalipsis-gia-chorismo-ton-jolie-pitt-olo-paraskinio-video/76124

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/radiofoniko-soou-pappa-kalipti-kalogritsa-karfoni-alafouzo/76253



    ΣΧΟΛΙΑ