• LIFE&STYLE

    Αύγουστος Κορτώ: Όταν είπα στη μάνα μου ότι μ’ αρέσουνε τα αγόρια…

    Αύγουστος Κορτώ


    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μοιράστηκε τις δικές του σκέψεις για την ομοφυλοφιλία και την ομοφοβία.

    Ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος Έλληνας συγγραφέας θυμήθηκε για την ημέρα που εξομολογήθηκε στην μητέρα του ότι του αρέσουν τα αγόρια.

    Ακολουθεί η ανάρτησή του:

    «Όταν είπα στη μάνα μου ότι μ’ αρέσουνε τα αγόρια – το 1984 – θυμάμαι πως ένιωθα φριχτή ντροπή – παρ’ ότι λαλίστατος υπό άλλες συνθήκες, με το ζόρι ξεστόμιζα τις λέξεις.

    Πώς γίνεται ένα παιδί πέντε ετών να ντρέπεται για τον εαυτό του, δίχως καν να αντιλαμβάνεται τον λόγο; Απλούστατο: το αόρατο χέρι της κοινωνίας του έχει δείξει τον δρόμο της δυστυχίας, που είναι το μέλλον των μη φυσιολογικών, και του ‘χει ρίξει και μερικές σφαλιάρες, μπας και συνέλθει κι αλλάξει φύση.

    (Κι αν ορισμένοι πουν ότι η φύση μ’ έκανε να ντρέπομαι, για να με στρέψει στην ομαλή οδό, τότε, μ’ αυτή τη λογική, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι: θα μας διόρθωνε όλους άμα τη γενέσει η βιολογία).

    Αυτός είναι ένας – ο σπουδαιότερος, ίσως – απ’ τους στόχους του αγώνα μας: να σκοτώσουμε την ντροπή. Να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου τα παιδιά δεν φοβούνται να μιλήσουν με τα λόγια της καρδιάς τους».

    «(Μερικοί, βέβαια, εξακολουθούν να πιστεύουν στο μεσαιωνικής λογικής ‘λάθος της φύσης’. Και είναι λογικό: το αντικρίζουν κάθε μέρα στον καθρέφτη)», σχολίασε ο ίδιος κάτω από την ανάρτησή του.

    Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Όταν είπα στη μάνα μου ότι μ' αρέσουνε τα αγόρια – το 1984 – θυμάμαι πως ένιωθα φριχτή ντροπή – παρ' ότι λαλίστατος υπό…

    Posted by Auguste Corteau on Sunday, May 17, 2020



    ΣΧΟΛΙΑ