• LIFE&STYLE

    To νέο top model της Louis Vuitton, δεν είναι άνθρωπος. Είναι star των video games

    • NewsRoom


    Louis Vuitton, ένας από τους πιο πολυτελείς οίκους μόδας στον κόσμο, έχει πλέον ως σήμα κατατεθέν, ένα νέο εκκεντρικό μοντέλο στην τελευταία διαφημιστική του εκστρατεία. Είναι μία γυναίκα με ξίφος πολεμιστή, με τα μαλλιά βαμμένα ροζ, έχοντας πάνω της περισσότερα Pixel και από οθόνη..

    Η Αστραπή ( Lightning) , όπως λέγεται το κορίτσι του video game, είναι ένας χαρακτήρας στο παιχνίδι  Final Fantasy της σειράς της Square Enix και ιδέα του creative director Nicolas Ghesquière όπως αποκάλυψε ο ίδιος, όταν δημοσίευσε βίντεο σποτ της στη σελίδα του Instagram. Για τον Ghesquière όλα τα πράγματα στη φαντασία του είναι το τελευταίο διάστημα ψηφιακά.

    Η ανοιξιάτικη συλλογή του είναι απόλυτα εμπνευσμένη από την ψηφιακή τεχνολογία όπως sci-fi, manga, animation, και όλων των ειδών τα  videogames, ακόμη και στο μακιγιάζ. Περιλαμβάνει επίσης αναφορές σε έργα που αρέσουν στους φανατικούς gamers,  όπως Sailor Moon και Neon Genesis Evangelion ή ακόμα και το θρυλικό Minecraft..

    To catwalk της νέας συλλογής ξεκίνησε , με το αληθινό μοντέλο να φορά ένα απαλό ροζ μπουφάν μοτοσικλέτας, σε συνδυασμό με μία περίτεχνα κεντημένη μαύρη φούστα και πλατιά μαύρα σανδάλια. Μοιάζει πολύ με το κορίτσι της διαφήμισης ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο έχει προσθέσει στα μαλλιά του ροζ τρέσες..

    Models present creations by French designer Nicolas Ghesquiere as part of his Spring/Summer 2016 women's ready-to-wear collection for fashion house Louis Vuitton in Paris, France, October 7, 2015.

    Είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος οίκος μόδας έχει εμπνευστεί από κορίτσι του videogame. Mεγάλα ονόματα όπως η Prada χρησιμοποίησε σε catwalk του 2012, χαρακτήρες από το game Fantasy..

    https://www.youtube.com/watch?v=zSUqw5YbDBI

    Ο εκκεντρικός σχεδιαστής ο οποίος έχει αδυναμία στα φουτουριστικά μεταλλικά στοιχεία βρήκε την απόλυτη έκφραση του μέσα από τον κυβερνοχώρο και το sci-fi της εποχής..

    Στην εποχή του Star Wars που σπάει ταμεία η επόμενη έμπνευση  του αριστοκρατικού οίκου μόδας, μπορεί να είναι ένα ρομπότ που θα μοιάζει με τον χαρακτήρα που υποδυόταν η Huma Therman στην all time classic ταινία, Pulp Fiction..



    ΣΧΟΛΙΑ